Tegemoetkoming voor huurders in het aardbevingsgebied 

Huur jij een woning van een particuliere eigenaar in het aardbevingsgebied? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een eenmalige tegemoetkoming van € 750. Lees hieronder de belangrijkste voorwaarden van de tegemoetkoming.  

Ben je benieuwd of je de tegemoetkoming kunt aanvragen voor jouw huurwoning?  

Beantwoord dan de onderstaande vragen. Kun je alle onderstaande vragen met ‘Ja’ beantwoorden? Dan is de kans groot dat je een tegemoetkoming kunt aanvragen. 

  • Huur je de woning van een particuliere eigenaar? 

  • Gaat het om een zelfstandige woning met eigen voordeur? 

  • Huur je de woning sinds 1 juli 2021 of eerder? 

  • Lag de kale maandhuur bij het aangaan van het huurcontract onder de sociale huurgrens? Deze grens was in 2021 bijvoorbeeld € 752,33 en in 2011 bijvoorbeeld €652,52. 

  • Ligt jouw huurwoning in een van de postcodes waar de waardedalingsregeling van Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) geldt? Of in de postcodes 9679, 9681 of 9682? 

Let op! Bovenstaande vragen zijn gebaseerd op de belangrijkste voorwaarden. Je leest de volledige voorwaarden op de subsidiepagina onder ‘Wet- en regelgeving'. 

Je kunt de tegemoetkoming tot en met 31 december 2022 aanvragen 

Deze eenmalige tegemoetkoming van 750 euro is tot en met 31 december 2022 aan te vragen door huurders die sociaal huren bij een particuliere eigenaar.  

Over de ‘Tegemoetkoming huurders aardbevingsgebied Groningen’ 

Wordt mijn huurwoning nu wel of geen onderdeel van de versterkingsopgave? Daar was in de afgelopen tijd veel onzekerheid over. Hierdoor is onderhoud aan de woning mogelijk uitgesteld. De minister van BZK heeft in de Tweede Kamer in september 2021 toegezegd te onderzoeken of ook huurders die sociaal huren bij particuliere verhuurders een eenmalige tegemoetkoming kunnen krijgen. Deze subsidieregeling die 1 april is gestart, is hier de uitwerking van.  

Meer weten?  

Meer informatie over de tegemoetkoming vind je op de subsidiepagina.  

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall