Uitbreiding postcodegebied subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen (VVG) - € 10.000

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft het postcodegebied van de subsidie VVG - € 10.000 per 15 november 2023 uitgebreid met een totaal van 29 postcodes. Deze postcodes zijn verdeeld over de gemeenten Aa & Hunze, Het Hogeland, Groningen, Midden-Groningen, Oldambt, Westerkwartier, Tynaarlo en Veendam. Zo’n 14.500 adressen komen daardoor nu ook in aanmerking voor de subsidie. 

De 29 nieuwe postcodes gaan geleidelijk open. Op de subsidiepagina van de VVG - € 10.000 kun je via de postcodecheck eenvoudig zien vanaf welke datum je een aanvraag in kunt dienen. Ook lees je op de postcodelijst VVG - € 10.000 welke postcodes op welke datum open gaan. Kwam jouw postcode voor de uitbreiding van het postcodegebied al in aanmerking voor de subsidie? Dan hoef je niet te wachten. Je kunt de subsidie aanvragen tot en met 31 december 2025.

Kabinetsreactie Parlementaire enquête

Eerder dit jaar kondigde het kabinet aan het aantal postcodes van de subsidie VVG € 10.00 te willen uitbreiden. Dit stond in de Kabinetsreactie naar aanleiding van de Parlementaire enquête van 9 juni 2023.

Uitbreiding van het postcodegebied

Voor de uitbreiding van het postcodegebied is rekening gehouden met het schadepercentage in het gebied. Een postcodegebied komt in aanmerking voor de subsidie als er sprake is van een schadepercentage van 40% of hoger. Daarnaast zijn er ook postcodegebieden met een lager schadepercentage toegevoegd aan de subsidie, wanneer die ingesloten zijn door postcodegebieden met een schadepercentage van 40% of hoger.

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) opdrachtgever, SNN voert uit

Deze subsidie wordt mogelijk gemaakt en is opgesteld door het ministerie van EZK. Het SNN verstrekt deze subsidie in opdracht van het ministerie en zorgt ervoor dat de subsidieaanvraag in behandeling wordt genomen en het geld bij de mensen terecht komt.

Meer weten?

Of wil je de subsidie aanvragen? Kijk dan verder op de subsidiepagina Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 10.000.