Gemeentelijke leningen Het Hogeland - Starterslening

Je hebt je eerste droomhuis gevonden in de gemeente Het Hogeland, maar de hypotheek van de bank is niet voldoende. Dan kun je gebruik maken van de starterslening. Dat is een gemeentelijke aanvulling om het verschil te overbruggen tussen je allereerste hypotheek en de prijs van je droomhuis.

Let op; heb je financiële vragen over deze lening? Neem dan contact op met SVn. Zij kunnen je alles vertellen over looptijden, rentes en andere financiële zaken. Je kunt ze bereiken via 088-2539400 of door te kijken op www.svn.nl

In het kort

Deadline indienen aanvraag
14 november 2032
Besluit op aanvraag
8 weken
Subsidiepercentage
Maximaal 100% ?

Voor wie

Startende woningeigenaren in de gemeente Het Hogeland.

Waarvoor kun je een lening krijgen?

 • Het verschil tussen de prijs van het huis en het bedrag dat je bij de bank kunt lenen.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Je bent minimaal 18 jaar.

 • Je koopt voor de eerste keer een eigen woning.

 • Je gaat de woning zelf bewonen.

 • Het aankoopbedrag van de woning valt onder de NHG-kostengrens (Nationale Hypotheek Garantie). 
  In 2022 is de NHG-kostengrens € 250.000,-.

 • Je woont in Nederland en bent verblijfsgerechtigd.
  Wanneer je een asielzoeker bent, betekent dit dat je een verblijfsvergunning moet hebben.

 • De woning waarvoor je aanvraag bedoeld is, staat in de gemeente Het Hogeland.

Een aantal veelgestelde vragen

 • Je hoort binnen 8 weken na het indienen van je aanvraag of je aanvraag is goedgekeurd. Dit is de maximale wettelijke termijn.

 • Je aanvraag begint bij ons, SNN. Wij controleren of je in de juiste gemeente woont én of je maatregelen aan de voorwaarden van de lening voldoen aan de hand van de aangeleverde offerte(s). Wordt de aanvraag door ons goedgekeurd dan ontvang je van ons een toewijzingsbrief. Deze brief gebruik je om bij SVn de lening aan te vragen. SVn controleert alle financiële zaken, en als ook daar alles klopt, ronden zij de aanvraag af en dan mag je ook beginnen met het uitvoeren van de maatregelen. Vanaf dat moment regelt SVn alle zaken (in een bouwdepot) en kan je voor alle financiële vragen contact opnemen met SVn.  Je kunt het SVn op werkdagen bereiken van 10.00 uur tot 16.00 uur via (088) 253 9400.

 • Het SNN controleert alleen of je een aanvraag indient voor de juiste gemeente. Als dit het geval is, dan sturen wij je een toewijzingsbrief. Met deze brief kun je je aanvraag verder indienen bij het SVn.

 • Met de toewijzingsbrief die je ontvangt van het SNN kun je bij het SVn de lening aanvragen. Het SVn toetst alle financiële documenten en verstrekt daarna de lening.

   

 • Het SVn is het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. Het SVn biedt betaalbare leningen voor het kopen, verduurzamen en verbeteren van woningen en bedrijfsruimten.

 • Voor alle financiële vragen kun je contact opnemen met SVnBijvoorbeeld bij vragen over je maandelijkse termijnbedrag of over eerder aflossen.  
  Ook kan je op www.svn.nl een proefberekening voor een lening laten maken. 

  Je kunt het SVn op werkdagen bereiken van 10.00 uur tot 16.00 uur via (088) 253 9400.

   

Regeling & toelichting

Download alle documenten

Ik wil de Gemeentelijke leningen Het Hogeland - Starterslening aanvragen

Kom je er niet helemaal uit?

Heb je financiële vragen? 
Het SVn toetst alle financiële documenten en verstrekt daarna de lening. Neem bij financiële vragen daarom contact op met het SVN. Het SVn is op werkdagen te bereiken van 10.00 - 16.00 uur. 

(088) 253 9400

Heb je algemene vragen over de regeling?
Het SNN controleert bij deze lening alleen of je een aanvraag indient voor de juiste gemeente. Als dit het geval is dan sturen wij je een toewijzingsbrief. Neem bij algemene vragen contact op met het SNN. Het SNN is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:30 - 17:00 uur. 

leningen@snn.nl   (050) 5224 924

Nieuws

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall