Menu

Contactgegevens

Tel: (050) 5224 900
E-mail: info@snn.nl

Heb je vragen over onze subsidies voor particulieren?
Neem dan contact met ons op via 050 5224 924.

Bezoekadres
Leonard Springerlaan 15
9727 KB Groningen

Postadres
Postbus 779
9700 AT Groningen

Parkeren
Je kan parkeren op MartiniPlaza Parking. Hier zijn laadpalen aanwezig.

SNN Innofest foto Directeur Anna van Nunen

Wij willen zaken doen met ondernemers die een betere wereld op 1 zetten.

Anna van Nunen, Innofest

Festivals als ideale proeftuin

De Grote Markt in Groningen. Voor Eurosonic Noorderslag is een festivalterrein gebouwd dat voor publiek, artiesten en medewerkers van alle gemakken is voorzien. Voor een ondernemer uit Oudehorne de ideale plek om zijn prototype te testen. Een sensor die realtime de kwaliteit van het (drink) water op het tijdelijke festivalterrein bewaakt. En dat is nieuw, want het testen van de waterkwaliteit gebeurt nu nog in het lab met handmatig genomen monsters.

Het is één van de inmiddels 90 startups, MKB-ers en kennisinstellingen die via Innofest de kans krijgt een nieuw product te testen, voor of achter de schermen. “Veel ideeën en nieuwe producten zien nooit het daglicht omdat het voor ondernemers moeilijk is om de bruikbaarheid en behoefte van hun product te testen. Als je dan weet dat in Nederland jaarlijks tientallen mini-maatschappijen worden gecreëerd met allerlei voorzieningen en veel publiek. Dan is het dus een goed idee om die twee samen te brengen”, zegt directeur Anna van Nunen van Innofest in Leeuwarden.

“We werden overspoeld”

“Het mooie is: festivals doen heel graag mee! Een aantal studenten van de NHL zocht een oplossing voor rondslingerende peuken. Ze hadden een handzame koker ontworpen met daarin een houder voor de aansteker en een opbergvak voor peuken. We werden overspoeld door festivals die dit product wilden testen. De studenten hebben nu meerdere aanbiedingen van bedrijven om dit product samen op de markt te brengen.”

“Producten moeten nieuw zijn en bijdragen aan een betere wereld.”

Innofest heeft een aantal criteria waaraan nieuwe producten en ondernemers moeten voldoen: de prototypes moeten vernieuwend zijn, een festival als testplek moet meerwaarde hebben, de ondernemers hebben een businesscase en het product moet bijdragen aan een betere wereld.

“Wij hebben groots durven dromen.”

Innofest is nu vooral nog gericht op Noordelijke festivals en ondernemers maar dat gaat veranderen. “Wij claimen dat we producten sneller op de markt krijgen. Dat maken we waar. In de regio staan we als een huis. Via sponsoren willen we dit nu uitrollen in de rest van Nederland. Had ik gedacht dat het zo’n vlucht zou nemen? Nee, maar we hebben groots durven dromen en daar begint het mee.”

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall