Genieten van het Hoogeveense strand

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Stel je voor: je bent al jaren zandwinner in een plas vlakbij Hoogeveen. Tot op een gegeven moment het zand op is. Wat doe je dan? Voor Bert en Erna Zuidema was het heel duidelijk. Zij bouwen nu namelijk een schitterend recreatieterrein aan die plas, waarmee Hoogeveen er straks een prachtig plekje bij heeft.

Foto Bert Zuidema, aan een plas nabij Hoogeveen

Het begon met een idee

Of eigenlijk begon het met de aanschaf van de plas waar Bert met zijn aannemersbedrijf al die jaren zand heeft gewonnen. Hij en zijn vrouw zagen de potentie en hadden prachtige ideeën. Toen ze daarmee aanklopten bij de gemeente en provincie, was iedereen direct enthousiast.

Bert vertelt: “De zandafgraving ligt onder de rook van Hoogeveen, in een prachtig gebied vol natuur. Ik zag het al snel voor me: een mooi paviljoen voor een hapje en drankje, watersport op de plas zelf en een strand waar mensen heerlijk kunnen ontspannen. Met de toegekende subsidie krijgen we de kans om er echt een prachtig strandpaviljoen van te maken. Een plek waar je het hele jaar door van kunt genieten.”

Goed voor Hoogeveen

Bert en Erna willen met dit recreatiegebied iets doen voor de inwoners van Hoogeveen. “We willen eerst het paviljoen en strand afronden. Ook komt er een duikschool en andere mogelijkheden om te sporten en bewegen. Als dat afgerond is, ontstaan er zo’n 35 fulltime banen. Daarnaast ontstaat er een mooi gebied voor de inwoners van Hoogeveen en de regio. Ze kunnen straks vlakbij de stad ontspannen of juist flink bewegen. We zijn ervan overtuigd dat het hier straks nog een stukje fijner wonen is!”

Voor de toekomst

De eerste fase van het project is nog niet afgerond, of Bert en Erna dromen alweer verder: “We willen ook heel graag een vakantiepark bouwen. De locatie is perfect: vlakbij de snelweg, maar toch midden in de natuur. En we zijn druk bezig studenten van het Alfa College in Hoogeveen erbij te betrekken. Die komen hier straks stage lopen en werken. Uiteraard denken we ook aan het milieu: we zijn samen met de gemeente aan het nadenken over een zonneweide, die genoeg moet opleveren voor ons gebied en de woningen in de buurt. De gemeente heeft ook plannen voor een waterstofwijk in de directe omgeving. Die ontwikkeling houden we ook nauwlettend in de gaten.”

De schoenmaker blijft bij zijn leest

Bert runt al jaren een aannemersbedrijf. Dat is ideaal als je een strand wilt creëren en ander grondwerk moet doen. Maar het exploiteren laten ze aan anderen over: “We hebben al mensen gevonden die het paviljoen, de duikschool en de omgeving voor het sporten en bewegen gaan runnen. Het is geweldig om met de ontwikkeling bezig te zijn, maar we hebben allebei geen behoefte om het ook te gaan runnen. Iedereen moet vooral doen waar ‘ie goed in is, toch?!”

Officiële opening

Al het werk ligt keurig op schema. Binnenkort is Hoogeveen een prachtig plekje rijker. Wil je weten wanneer de grand opening is? Volg strand Nijstad via facebook om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vul het formulier in om je aan te melden. Je ontvangt een e-mail om je aanmelding te bevestigen. We versturen de SNN Nieuwsbrief twee keer per maand.