Wij bieden gasten de overtreffende trap van tevredenheid

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

De haven van Harlingen ligt tjokvol met plezierjachten. De terrassen zijn ondanks het niet fraaie zomerweer goed gevuld en groepen toeristen trotseren regen en wind in de straten van het historische stadje. Harlingen lijkt ook in deze corona zomer in trek bij toeristen. Mooi, maar niet vanzelfsprekend, dacht een groep lokale ondernemers. Zij gaan een stap verder om het toeristen nog beter naar de zin te maken. Het doel van ‘Beleef Harlingen’: gasten de overtreffende trap van tevredenheid bieden.

Foto Vincent Wienbelt, beleef Harlingen.

“Als gasten oesters willen eten op Vlieland en er gaan geen veerboten meer, dan regel ik een watertaxi voor ze. De service van ons hotel gaat ver”, zegt Vincent Wienbelt van hotel Anna Casparii en woordvoerder van ‘Beleef Harlingen’. “Mijn wens is dat gasten ons uitdagen. Het kan ons niet gek genoeg. Met ‘Beleef Harlingen’ krijgen we veel voor elkaar.”

Beleef Harlingen bestaat uit een netwerk van lokale ondernemers. “De spil in dit verhaal zijn de 3 appartementen Franekerpoort. Luxe-accommodaties met elk een eigen zitkamer, keuken, eettafel en 1 of 2 slaapkamers. Compleet zelfvoorzienend, maar met de service van een hotel. Samen met andere ondernemers bieden we gasten een tocht door de grachten van Harlingen en het achterland aan in een luxe, geluidloze elektrosloep. We hebben elektrische fietsen en e-steps om een mooie tocht te maken en paddle boards voor de liefhebbers”, zegt Vincent Wienbelt.

“Wil je een 5-gangenmenu in je appartement dan regel ik een kok”

Maar daar stopt het niet. “Als gasten hun trouwdag vieren zorg ik voor champagne en rozen. En als ze een 5-gangenmenu willen regel ik een kok die in het appartementen komt koken. Dankzij Beleef Harlingen hebben we een uitgebreid netwerk van ondernemers die weten hoe ze gasten in de watten moeten leggen.”

Subsidie zorgt voor verbinding

Beleef Harlingen maakt gebruik van de subsidie LEADER Noord-West Fryslân, om de leefbaarheid en economie in dit deel van Friesland te versterken. “Harlingen heeft over toeristische belangstelling niet te klagen. Maar het achterland is ook heel mooi. Wij bieden boottochten aan door de dorpen Achlum, Arum en Kimswerd, niet echt bekend, maar zeker de moeite waard. Toeristen zorgen daar sinds deze zomer ook voor enige reuring. De verbouwing van de appartementen Franekerpoort is uitgevoerd door lokale ondernemers. Een voorwaarde om in aanmerking te komen voor subsidie was samenwerking met lokale ondernemers. Zonder de subsidie was dit waarschijnlijk niet van de grond gekomen.”

“Laat je niet afschrikken”

De ondernemers in Harlingen kregen bij het uitwerken van de ideeën en het aanvragen van subsidie hulp van Peter Cruys, eigenaar van het gelijknamige recreatieadviesbureau in Meppel. “Ik zorg dat ondernemers op het spoor blijven en ondersteun ze bij de aanvraag. Mijn advies aan ondernemers: denk niet te snel ‘dit wordt ‘m niet’. Laat je niet afschrikken door de voorwaarden waaraan je moet voldoen, maar ga aan de slag en focus op wat er gerealiseerd kan worden. Beleef Harlingen is daar een heel mooi voorbeeld van.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vul het formulier in om je aan te melden. Je ontvangt een e-mail om je aanmelding te bevestigen. We versturen de SNN Nieuwsbrief twee keer per maand.