Zonnelening Drenthe 2019

Locatie:
Drenthe
Resterend budget € 0,-
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Woningeigenaren in de provincie Drenthe kunnen een lening met gunstige rente afsluiten voor o.a. het aanschaffen van zonnepanelen.

Mijn dossier

Ben je woningeigenaar in de provincie Drenthe en wil je zelf voordelig energie opwekken? Ontvang rentevoordeel op je lening voor investeringen in het opwekken van zonne-energie. Zo kun je voordelig geld lenen voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen, zonneboilers en duurzame technologie voor de winning van directe zonne-energie.

Je ontvangt van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) een duurzaamheidslening met een gunstige, vaste rente voor de gehele looptijd. Lees hier verder welke gemeentes hiervoor een beschikbare budget openstellen. 


(Update: 04-12-19) Let op! Het budget van de gemeentes Assen, Borger-Odoorn, Meppel, Westerveld, de Wolden en Emmen zijn volledig uitgeput. Het is niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen (€ 1.5 miljoen ophoging van de gemeente Emmen is inmiddels ook bereikt).

Voor wie is deze subsidie?

Woningeigenaren in de provincie Drenthe (zie voorwaarden).

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

  • Zonnepanelen

  • Zonneboiler

  • Duurzame technologie voor de winning van directe zonne-energie

Wat zijn de voorwaarden?

  • Per aanvraag wordt minimaal € 2.500,- besteed aan energiebesparende maatregelen

  • Per aanvraag bedraagt de lening maximaal € 7.499,-

  • Er geldt een maximale leeftijdsgrens: woningeigenaren van 76 jaar en ouder kunnen geen aanvraag indienen

  • Je mag geen verplichtingen aan zijn gegaan voor ontvangst van de aanvraag

Duurzaamheidslening gemeente Hoogeveen

Ben je een woningeigenaar van de gemeente Hoogeveen en wil je gebruik maken van de duurzaamheidslening? Je kan een lening aanvragen voor het aanschaffen van zonnepanelen en/of zonneboilers met rentevoordeel tot een bedrag van € 7.499. Dit kan rechtstreeks via de website van het SvN.

Meer informatie of vragen over deze regeling?

www.svn.nl/hoogeveen (088) 253 9400

Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen?

www.drenthe.zonnekaart.nl

Staat jouw gemeente hier niet tussen of is de budget bereikt?

  • Misschien is de Energiebespaarlening iets voor jou. Met de Energiebepaarlening mag je maximaal 75% van de hoofdsom gebruiken om zonnepanelen te financieren. Je kan al een Energiebespaarlening aanvragen vanaf 0,5% rente. Kijk voor de voorwaarden op de www.energiebespaarlening.nl.
  • Of kijk op www.drentsenergieloket.nl voor eventuele andere subsidies of leningen m.b.t de zonnepanelen in de provincie Drenthe.