eHerkenning

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

Met eHerkenning kun je veilig en betrouwbaar online communiceren met verschillende overheidsinstanties en organisaties. Bij SNN kun je eHerkenning gebruiken voor het aanvragen van zakelijke subsidies. 

Waarvoor heb je eHerkenning nodig? 

Wil je digitaal een zakelijke subsidie aanvragen bij het SNN? Dan heb je eHerkenning nodig. eHerkenning controleert je identiteit en zorgt voor een beveiligde uitwisseling van informatie. Voor het aanvragen van subsidie heb je een eHerkenning met beveiligingsniveau 2+ of hoger nodig.  

Let op! Deze eHerkenning heb je tot en met de afronding van je project nodig om in te kunnen loggen in het Webportal of eLoket. 

Wat kost eHerkenning? 

Je betaalt voor de aanschaf en het gebruik van een eHerkenningsmiddel. Hiervoor zijn verschillende aanbieders. De kosten van een eHerkenningsmiddel verschillen per aanbieder. Ook is het afhankelijk van de aanbieder hoe lang de eHerkenning geldig is. Vaak worden er kosten in rekening gebracht je de geldigheid van wilt verlengen. 

Hoe vraag je eHerkenning aan? 

Je kunt alleen eJerkenning aanvragen als je als (agrarisch) ondernemer of organisatie staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.  

Ga naar de website van eHerkenning. Hier zie je bij welke aanbieders je eHerkenning kunt aanvragen. Houd er rekening mee dat het verkrijgen van de eHerkenning een paar werkdagen kan duren (afhankelijk van de gekozen aanbieder). 

Hoe ziet het aanvraagproces van eHerkenning eruit? 

Het aanvragen van eHerkenning is afhankelijk van welke aanbieder je kiest én van het beveiligingsniveau dat je nodig hebt. Over het algemeen zijn er een paar stappen die je moet volgen om eHerkenning aan te vragen. 

Stap 1. Kies een leverancier
Ga naar de website van eHerkenning en kies een passende aanbieder.   

Stap 2. Kies het juiste beveiligingsniveau 
Je kunt e-herkenning aanvragen op verschillende beveiligingsniveaus. Voor het aanvragen van een subsidie bij het SNN heb je eHerkenning nodig met beveiligingsniveau 2+ of hoger nodig. 

Stap 3. Registreer bij de aanbieder
Ga naar de website van de gekozen aanbieder en zoek naar het registratieproces voor eHerkenning. 

4. Identificatie en verificatie 
Afhankelijk van het beveiligingsniveau moet je jezelf en/of jouw organisatie identificeren en verifiëren. Hiervoor heb je bijvoorbeeld identificatiedocumenten, zoals paspoort en een uittreksel uit het Handelsregister KvK nodig. 

5. Start de aanvraag 
Vul het aanvraagformulier in. Geef op het formulier aan dat je e-herkenning met beveiligingsniveau 2+ of hoger wilt aanvragen. Vermeld ook voor welke activiteiten je de eHerkenning gaat gebruiken. In dit geval gaat het om het aanvragen van subsidie.  

6. Betaal de kosten 
eHerkenning wordt meestal aangeboden tegen een vergoeding. Je betaalt naar hoogte van het beveiligingsniveau en voor de periode dat je de e-herkenning wilt gebruiken.  

7. Ontvang inloggegevens 
Nadat de aanvraag is goedgekeurd ontvang je inloggegevens en instructies van de aanbieder om eHerkenning te kunnen gebruiken. 

8. Configureren en gebruiken
Volg de instructies van de aanbieder om jouw e-herkenning in te stellen. Dit kan bijvoorbeeld met een wachtwoord of een authenticatiemiddel, zoals een token of app. 

9. Log in bij SNN 
Je hebt nu eHerkenning! Je kunt vanaf nu inloggen bij het SNN om subsidie voor jouw organisatie aan te vragen.