Doelgroep subsidie Waardevermeerdering wordt per 1 juli 2024 uitgebreid

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in de subsidieregeling Waardevermeerdering (WVM) waarmee de doelgroep wordt uitgebreid. Meer inwoners met erkende bevingsschade komen hierdoor in aanmerking voor de subsidie van maximaal € 4000 om hun woning of gebouw te verduurzamen. De wijzigingen gaan in per 1 juli 2024. 

Klusser met helm op in deuropening met paneel in z'n hand

Welke doelgroepen worden toegevoegd aan de subsidie WVM? 

Vanaf 1 juli 2024 komen ook de volgende doelgroepen, wanneer zij voldoen aan de subsidievoorwaarden, in aanmerking voor de subsidie WVM: 

  • Ondernemers, kerken en andere maatschappelijke instellingen die eigenaar of huurder zijn van een gebouw 
  • Eigenaren of huurders van een gebouw met logiesfunctie  
  • Eigenaren of huurders van een gebouw die een vergoeding hebben gekregen van de NAM op basis van een schikking 
  • Inwoners die gebruik hebben gemaakt van de Interimregeling waardevermeerdering of de NAM-regeling en daaruit subsidie hebben ontvangen die lager was dan € 4000 

Ook inwoners die voor de uitbreiding van de doelgroep al in aanmerking kwamen voor de subsidie en hem nog niet hebben aangevraagd, kunnen nog steeds een aanvraag indienen. 

Vraag de subsidie voor 1 februari 2025 aan 

Zowel de nieuwe doelgroepen als de inwoners die voor de uitbreiding al voor de subsidie in aanmerking kwamen kunnen de subsidie tot 1 februari 2025 aanvragen. 

Meer weten over de subsidie? 

Bijvoorbeeld wat de subsidievoorwaarden zijn of wat je nodig hebt om jouw aanvraag in te dienen? Je vindt deze informatie op de volgende subsidiepagina’s: 

  • Wil je de subsidie zakelijk aanvragen? Val je bijvoorbeeld onder de nieuwe doelgroep ondernemers, kerken of een andere maatschappelijke instellingen? Of ben je zakelijk eigenaar van een gebouw? Ga naar www.snn.nl/wvmzakelijk
  • Ben je particulier? Ga naar www.snn.nl/wvm