Subsidie Waardevermeerdering verlengd tot 1 februari 2024

Publicatie datum:
Leestijd: 1 minuut leestijd

Vanaf 9 oktober 2023 is de subsidie Waardevermeerdering verlengd tot 1 februari 2024. Zo hebben inwoners van Groningen nog langer de tijd om de subsidie aan te vragen. Met de verlenging worden drie wijzigingen doorgevoerd. 

Man en vrouw verbouwen hun huis

Drie wijzigingen in de subsidie Waardevermeerdering

Vanaf 9 oktober 2023 gelden de volgende drie wijzigingen:

  • De adressen die vallen onder het ‘proef buitengebied’ van de NAM zijn toegevoegd. Mensen uit dit gebied kunnen nu ook de subsidie Waardvermeerdering aanvragen op voorwaarde dat zij niet eerder gebruik hebben gemaakt van een gelijksoortige regeling van de NAM.
  • Huurders in de gebieden waar de subsidie Waardevermeerdering van toepassing is, kunnen nu ook een aanvraag indienen. Dat geldt wanneer de eigenaar of verhuurder de subsidie niet heeft aangevraagd of niet gaat aanvragen. 
  • Het wordt voor de aanvrager in meer situaties mogelijk om een eenmalige verlenging van de uitvoeringstermijn van de verduurzamingsmaatregelen aan te vragen. 

De subsidie Waardevermeerdering

De subsidie Waardevermeerdering bestaat sinds 2017 en is bedoeld als compensatie voor de (trage) afhandeling van aardbevingsschade als gevolg van gaswinning uit het Groningenveld of de gasopslag Norg. Die compensatie bestaat uit een schadevergoeding gericht op verduurzaming voor Groningers. Inwoners die voor minstens € 1.000 schade geleden hebben, kunnen een subsidiebedrag van maximaal € 4.000 aanvragen voor energiebesparende of -verduurzamingsmaatregelen zoals zonnepanelen, (vloer)isolatie of een warmtepomp. Voor de verlenging tot 1 februari 2024 is € 41 miljoen vrijgemaakt voor inwoners die recht hebben op de subsidie.  

Meer weten over de subsidie Waardevermeerdering?

Wil je weten of de wijzigingen op jouw situatie van toepassing zijn? En aan welke voorwaarden je moet voldoen? Of wil je de subsidie direct aanvragen? Ga naar de subsidiepagina van de subsidie Waardevermeerdering. Of kijk in de veelgestelde vragen.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vul het formulier in om je aan te melden. Je ontvangt een e-mail om je aanmelding te bevestigen. We versturen de SNN Nieuwsbrief twee keer per maand.