Subsidie Waardevermeerdering verlengd tot 1 februari 2025

Publicatie datum:
Leestijd:
1 minuut leestijd

De Tweede Kamer heeft dinsdag 24 oktober 2023 met een meerderheid gestemd vóór een verlenging van de subsidie Waardevermeerdering. Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Economische Zaken en Klimaat (EZK) had de subsidie eerder verlengd van 9 oktober 2023 tot 1 februari 2024. De Tweede Kamer heeft op dinsdag 24 oktober besloten de regeling met een jaar te verlengen tot 1 februari 2025. Zodra de regeling met de nieuwe looptijd formeel is vastgesteld, past SNN daarop de website en de informatie aan.  

Man en vrouw verbouwen hun huis

De subsidie Waardevermeerdering

De subsidie Waardevermeerdering bestaat sinds 2017 en is bedoeld als compensatie voor de (trage) afhandeling van aardbevingsschade als gevolg van gaswinning uit het Groningenveld of de gasopslag Norg. Die compensatie bestaat uit een schadevergoeding gericht op verduurzaming voor Groningers. Inwoners die voor minstens € 1.000 schade geleden hebben, kunnen een subsidiebedrag van maximaal € 4.000 aanvragen voor energiebesparende of -verduurzamingsmaatregelen zoals zonnepanelen, (vloer)isolatie of een warmtepomp.

Meer weten over de subsidie Waardevermeerdering?

Wil je weten of de wijzigingen op jouw situatie van toepassing zijn? En aan welke voorwaarden je moet voldoen? Of wil je de subsidie direct aanvragen? Ga naar de subsidiepagina van de subsidie Waardevermeerdering. Of kijk in de veelgestelde vragen.