Ga naar de inhoud
  • (050) 5224 900
  • info@snn.nl
  • Leonard Springerlaan 15
    9727 KB Groningen
 

Van armoedig bos tot 'vruchtbare flat'

Het project Boerbossen heeft subsidie ontvangen uit het POP3 programma mede mogelijk gemaakt door het SNN. De Leeuwarder Courant heeft eerder het onderstaande artikel over Boerbossen gepubliceerd.

Een gevarieerd woud dat zichzelf sterk houdt en een keur aan lekkernijen voortbrengt. Drie ‘bosboeren’ en twaalf varkens zetten de eerste schreden.

Tot een diepte van een centimeter of vijf perst een roodbruin varken zijn klamme snoet in de grond. Een pol gras moet het ontgelden. Door toedoen van het sonoor knorrende beest tuimelt de kluit met sprieten ondersteboven.

Heel even houdt het varken in - blijkbaar verbaasd over het resultaat van zijn eigen woelwerk - om zich meteen daarna op de volgende vierkante meter te richten.

Onbegaanbare jungle

Zo gaat het aan een stuk door, in het zogeheten robiniabos bij buurtschap Tronde, tussen Elsloo en Makkinga. Ooit bedoeld als lucratief productiebos voor hardhout, maar in onbruik geraakt en stilaan verworden tot een onbegaanbare jungle, waar brandnetels en pitrus de dienst uitmaakten.

Het volledige artikel kun je hier lezen.

 

 

Alt
Inschrijven nieuwsbrief
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall