Programma EFRO 2021-2027

Om de regionale economie in het Noorden verder te ontwikkelen werken we aan het subsidieprogramma Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Dit doen we samen met de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân en Economic Board Noord-Nederland. Noord-Nederland richt zich op de versterking van het ondernemers- en innovatieklimaat. 

Windmolens die groene energie benadrukken

Tot 2027 is er 127,5 miljoen euro beschikbaar om de regionale economie verder te ontwikkelen. Hiervoor gaan er meerdere subsidies open binnen het noordelijke EFRO-Programma. Het SNN verzorgt de uitvoering van dit programma, onder andere in het aanvragen en behandelen van de subsidies.

Op deze pagina vind je praktische informatie over dit programma: de openstellingskalender, downloads over relevante wet- en regelgeving, belangrijke publicatievereisten en andere handige documenten.

Wil je meer lezen over de insteek, de doelen en de doelgroep van het EFRO-Programma 2021-2027? Of wil je weten hoe de subsidies binnen het EFRO-Programma zich verhouden tot de regionale innovatiestrategie (RIS3)? Ga dan naar de pagina Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Wanneer gaat welke subsidie open?

Deze planning wordt tijdens de programmaperiode telkens aangevuld. 

 

De volgende subsidies zijn al gesloten of nog aan te vragen:

Publiciteitseisen

Wanneer je als ondernemer, bedrijf of kennisinstelling Europese subsidie ontvangt voor jouw project, dan is het belangrijk voor de Europese Commissie dat je hierover communiceert en publiceert. Zo laat je zien wat de Europese bijdrage voor jouw project oplevert. Op die manier maak je ook duidelijk hoe dit zorgt voor vernieuwende innovaties, die (mede) mogelijk zijn gemaakt door Europees geld. Hiervoor zijn publiciteitseisen opgesteld.

Naar publiciteitseisen EFRO 2021-2027

Foto man met computer.

Heb je vragen over de ontwikkeling van jouw idee voor het Noorden?

De provincies Groningen, Drenthe en Fryslân willen ondernemers, bedrijven en kennisinstellingen graag helpen om hun ideeën en projectvoorstellen verder te brengen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor de ontwikkeling van jouw idee of project? Neem contact op met jouw provincie:
Provincie Drenthe: 0592 - 36 55 55
Provincie Fryslân: 058 - 292 59 25 
Provincie Groningen: 050 - 316 49 54 of Europeseprogrammas@provinciegroningen.nl  

Wil je graag hulp met het ontwikkelen van je idee naar een concreet project? De mensen uit het grote noordelijke netwerk van de MATRIX zetten zich belangeloos in om initiatiefnemers van innovatieve ideeën te helpen. Ga naar: www.sparrenmetdematrix.nl.