Samenwerkingsprojecten

Als organisatie wil het SNN zich op bepaalde (beleids)onderwerpen blijven ontwikkelen. Daarom doen we mee aan verschillende internationale projecten, zoals Interreg-projecten. In een Interreg-project gaan partijen uit verschillende landen met elkaar in gesprek over een bepaald (beleids)onderwerp en de uitdagingen die daarover spelen in iedere regio. Ook proberen de partijen elkaar verder te helpen. Op deze pagina over samenwerkingsprojecten lees je welke projecten dit zijn, wat deze projecten inhouden en welke partners hierbij nog meer betrokken zijn.

Interreg Europe: PASSPARTOOL

Innovatie hoeft niet altijd R&D-gedreven te zijn of om technologische ontwikkelingen te gaan. Bij het Interreg-project PASSPARTOOL wordt gekeken naar open innovatie en de monitoring daarvan. Klik op ‘Lees meer’ en kom erachter wat het doel is van dit project.

Afbeelding met Logo: Teksten Passpartool | Interreg Europe | Research & Innovation

Partnerschappen voor Regionale Innovatie (PRI)

Noord-Nederland is door Europa geselecteerd om mee te doen aan PRI: Partnerschappen voor Regionale Innovatie. Dit is een pilot vanuit Europa. In de pilot gaat Noord-Nederland instrumenten testen die te maken hebben met innovatie. Het initiatief sluit goed aan bij onze noordelijke regionale innovatiestrategie (RIS3). Klik op ‘Lees meer’ en kom erachter wat we gaan doen bij dit project.

Interreg Europe: InnoHEIs

Verbinding tussen kennisinstellingen en het mkb is van groot belang voor innovatie. Bij het Interreg-project InnoHEIs wordt gekeken op welke manier de rol van kennisinstellingen, als belangrijke partner in de regionale innovatiestrategie (RIS3), verder verbeterd en versterkt kan worden. Klik op ‘Lees meer’ en kom erachter wat het doel is van dit project.