Subsidie Fonds Kwaliteitsimpuls Overschild Midden-Groningen 2019

Locatie:
Groningen
Resterend budget € 2.747.000,-
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 1 oktober 2024

Ben jij woningeigenaar in Overschild? En val je binnen Batch 1.467, Batch 1.588 of de restgroep? Vraag deze subsidie aan om je woning te verbeteren, verduurzamen en levensloopbestendig te maken.

Staat je huis in Overschild en moet je woning versterkt worden? En val je onder Batch 1.467, Batch 1.588 of de restgroep/groep 3.260 (Buitengebied Overschild)? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de subsidie Fonds Kwaliteitsimpuls Overschild Midden-Groningen 2019. 

Deze subsidie kun je gebruiken om maatregelen te treffen die leiden tot een kwaliteitsimpuls van Overschild t.b.v. energietransitie, ruimtelijke kwaliteit en/of levensloopbestendigheid.

Voor wie is deze subsidie?

Woningeigenaren van panden en de daarbij behorende erven, kadastraal gelegen in Overschild en die vallen onder Batch 1.467, Batch 1.588 of de restgroep/groep 3.260 (Buitengebied Overschild).Het gaat om het gebied binnen de gemeente Midden-Groningen met als postcodegebied 9625.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

 • Aanvullende maatregelen  die leiden tot een kwaliteitsimpuls van Overschild t.b.v. energietransitie. Denk hier aan zonnepanelen, een warmtepomp en extra isolerende maatregelen zoals HR++(+) glas

 • Aanvullende maatregelen die leiden tot een kwaliteitsimpuls van Overschild t.b.v. ruimtelijke kwaliteit. Denk hierbij aan het verbeteren van het dorpsstraatbeeld door bijvoorbeeld de voorgevel aan te passen

 • Aanvullende maatregelen  die leiden tot een kwaliteitsimpuls van Overschild ter behoeve van levensloopbestendigheid. Dit betekent dat je maateregelen aan je woning treft die geschikt zijn voor iedere levensfase van een bewoner. Daarmee wordt voorkomen dat bewoners moeten verhuizen vanwege ouderdom of een beperking. Denk hierbij aan een traplift, drempel vrij maken van de woning of een badkamer en slaapkamer op de benedenverdieping

Wat zijn de voorwaarden?

 • Je bent eigenaar van een woning binnen Overschild en valt onder de Batch 1.467, Batch 1.588 of de restgroep/groep 3.260 (Buitengebied Overschild)

 • De aanvullende maatregelen dienen te worden uitgevoerd conform het Bouwbesluit, de NPR en alle andere relevante wet- en regelgeving door een bedrijf dat hiervoor erkend is

 • Voordat de eigenaar afwijkt van de gesubsidieerde maatregelen, dient de eigenaar het college hierover informeren. de eigenaar mag deze wijzigingen pas doorvoeren nadat hij/zij toestemming heeft gekregen van het college

 • De woning eigenaar dient een contract af te sluiten met een aannemer conform de Woningborg garantie en/of waarborg regeling Nieuwbouw 2016 of vergelijkbaar. Hiermee wordt een getekende offerte bedoeld, deze offerte dient te zijn ondertekend door de eigenaar en de uitvoerder.

 • De maximaal te verstrekken subsidie is:
  a. In het geval van sloop/nieuwbouw van het pand, en onder de Batch 1.588 valt: 5,6% van de casco-waarde exclusief BTW, met een algeheel maximum van € 50.000.
  b. In het geval van versterking van het pand, en onder de Batch 1.467 valt: 5,6% van het versterkingsbudget, met een algeheel maximum van € 50.000.
  c. Indien het pand niet voor versterking of sloop/nieuwbouw in aanmerking komt, en onder de restgroep/groep 3.260 (Buitengebied Overschild) valt, bedraagt de maximale subsidie € 7.500

 • De werkzaamheden dienen binnen 5 jaar uitgevoerd te zijn

Wat is je subsidie?

Hoe bereken je alvast je eigen subsidie bedrag? Om je een idee te geven van het te ontvangen subsidie bedrag hebben we hieronder een voorbeeld berekening gemaakt.

Van het offertebedrag pakken wij 70%
Je hebt bijvoorbeeld een offerte voor een warmtepomp en zonnepanelen met een offerte bedrag van € 30.000,-
Van dat bedrag pak je 70%, dus € 21.000,-. 
Let op: Wij gaan uit van het laagste subsidie bedrag, dit betekend dat we ook kijken waar je maximaal recht op hebt. Je versterkingsbudget is bijvoorbeeld € 200.000,-. Van dit bedrag pakken wij 5,6%, dus het subsidie bedrag is € 11.200,- als je in het versterkingsprogramma zit.

Conclusie: Je hebt maximaal recht op € 11.200,- subsidie.  

Fonds Kwaliteitsimpuls Overschild-Midden-Groningen 2019 aanvragen?

Lees hier wat je nodig hebt voor je aanvraag

Niet gevonden wat je zocht?

Misschien zijn deze subsidies wat voor jou.

Subsidie fundering Woltersum - Onderzoek Funderingen

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2025

Ben jij woningeigenaar in Woltersum? En moet je woning versterkt worden? Vraag deze subsidie aan voor onderzoek naar de kwaliteit van de fundering van je woning.

Subsidie Blok B

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 15 november 2026

Heb jij van jouw gemeente een brief ontvangen dat je woning binnen Blok B valt? Vraag deze subsidie aan.

Stimuleringslening gemeente Noardeast-Fryslân 2021

Open
Locatie:
Friesland
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ben jij woningeigenaar in de gemeente Noardeast-Fryslân? En heb je een woning met overwaarde? Vraag deze aanvullende lening aan om je woning duurzamer en levensloopbestendig te maken.

Stimuleringslening gemeente Midden-Groningen 2019

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ben jij woningeigenaar in de gemeente Midden-Groningen? En heb je een woning met overwaarde? Vraag deze aanvullende lening aan om je woning duurzamer en levensloopbestendig te maken.

blok A op norm

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 15 november 2026

Heb je van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) een brief ontvangen dat je woning binnen Blok A valt? Vraag deze subsidie aan.

Batch 1588 Versterkingsopgave Groningen

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 1 augustus 2024

Heb jij een versterkingsadvies waaruit blijkt dat jouw woning binnen Batch 1588 valt? Vraag Batch 1588 aan.