Regeling versterking gebouwen Groningen herbeoordeling – € 13.000

Locatie:
Groningen
Resterend budget
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 1 juli 2026

Ben jij eigenaar van een gebouw? En heb je een besluit van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) ontvangen om jouw gebouw opnieuw te laten beoordelen? Vraag deze subsidie aan.

Heb je of krijg je een versterkingsadvies met oude inzichten waarin staat dat je gebouw versterkt moet worden? En heb je nog geen overeenkomst met een aannemer voor deze versterking? Dan kun je ervoor kiezen om je gebouw opnieuw te beoordelen met de nieuwste inzichten. In dat geval ontvang je een vrij te besteden bedrag van 13.000 euro en kom je in aanmerking voor een subsidie van 17.000 euro voor het verbeteren én verduurzamen van je gebouw.

De tegemoetkoming is een bedrag van 13.000 euro die vrij te besteden is. Je mag dit bijvoorbeeld uitgeven aan een vakantie of investeringen in je huis, maar je mag het geld ook op de spaarrekening zetten. 

Je kunt 17.000 euro subsidie krijgen voor het verbeteren en/of verduurzamen van je woning of ander gebouw. Het mag ook voor bijgebouwen op hetzelfde adres, zoals een schuur, garage of bedrijfsgebouw. Je kunt de subsidie bijvoorbeeld gebruiken voor het kopen van zonnepanelen, voor het isoleren van je vloer of voor het verbouwen van je badkamer of keuken. Je kan ook rekeningen en betaalbewijzen insturen van maatregelen die na 6 november 2020 al getroffen zijn. De subsidie van 17.000 euro kan je hier aanvragen.Let op! Eigenaren van adressen die door hun gemeente zijn geselecteerd (blok B) kunnen de subsidie hier niet aanvragen. Hiervoor is een andere, gemeentelijke regeling gemaakt. Voor meer informatie, kijk op de pagina over Blok B.

Voor wie is deze subsidie?

Voor eigenaren van gebouwen met een versterkingsadvies met oude inzichten waarin staat dat je gebouw versterkt moet worden. Je hebt nog geen overeenkomst met een aannemer voor deze versterking en kiest voor het opnieuw beoordelen van je gebouw met de nieuwste inzichten.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

  • De tegemoetkoming van 13.000 kun je vrij besteden. Je mag dit bijvoorbeeld uitgeven aan een vakantie of nieuwe auto, maar je mag het geld ook op je spaarrekening zetten.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Je hebt een besluit van NCG ontvangen om je gebouw opnieuw te laten beoordelen.

Wanneer kan je de tegemoetkoming en subsidie aanvragen? 

Je kan de tegemoetkoming en subsidie aanvragen zodra je van NCG een besluit hebt ontvangen om je gebouw opnieuw te beoordelen. NCG neemt dit besluit als ze je aanvraagformulier voor het opnieuw beoordelen van je gebouw hebben ontvangen en behandeld. Je ontvangt het aanvraagformulier van NCG, nadat je een gesprek hebt gehad met je NCG-bewonersbegeleider.

Regeling versterking gebouwen Groningen herbeoordeling – € 13.000 aanvragen?

Lees hier wat je nodig hebt voor je aanvraag

Niet gevonden wat je zocht?

Misschien zijn deze subsidies wat voor jou.

Subsidie fundering Woltersum - Onderzoek Funderingen

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2025

Ben jij woningeigenaar in Woltersum? En moet je woning versterkt worden? Vraag deze subsidie aan voor onderzoek naar de kwaliteit van de fundering van je woning.

Subsidie Fonds Kwaliteitsimpuls Overschild Midden-Groningen 2019

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 1 oktober 2024

Ben jij woningeigenaar in Overschild? En val je binnen Batch 1.467, Batch 1.588 of de restgroep? Vraag deze subsidie aan om je woning te verbeteren, verduurzamen en levensloopbestendig te maken.

Subsidie Blok B

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 15 november 2026

Heb jij van jouw gemeente een brief ontvangen dat je woning binnen Blok B valt? Vraag deze subsidie aan.

Stimuleringslening gemeente Noardeast-Fryslân 2021

Open
Locatie:
Friesland
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ben jij woningeigenaar in de gemeente Noardeast-Fryslân? En heb je een woning met overwaarde? Vraag deze aanvullende lening aan om je woning duurzamer en levensloopbestendig te maken.

Stimuleringslening gemeente Midden-Groningen 2019

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ben jij woningeigenaar in de gemeente Midden-Groningen? En heb je een woning met overwaarde? Vraag deze aanvullende lening aan om je woning duurzamer en levensloopbestendig te maken.

blok A op norm

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 15 november 2026

Heb je van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) een brief ontvangen dat je woning binnen Blok A valt? Vraag deze subsidie aan.

Batch 1588 Versterkingsopgave Groningen

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 1 augustus 2024

Heb jij een versterkingsadvies waaruit blijkt dat jouw woning binnen Batch 1588 valt? Vraag Batch 1588 aan.