Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 17.000

Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 mei 2026

Tot € 17.000 subsidie om jouw woning te verduurzamen én te verbeteren. Bedoeld voor eigenaren die een beoordeling met de nieuwe inzichten hebben of krijgen, of waarvan volgens beoordeling met de verouderde inzichten voldoet aan de veiligheidsnorm.

Samenvatting

 • Maximaal bedrag
  € 17.000
 • Resterend budget
  Onbeperkt
 • Besluit op aanvraag
  13 weken
 • Aanvragen mogelijk vanaf
  1 juni 2021
 • Aanvragen mogelijk t/m
  31 mei 2026
 • Subsidiepercentage
  100%

Je komt in aanmerking voor een subsidie van 17.000 euro voor het verbeteren én verduurzamen van jouw woning of gebouw.  Dit omdat je al lang wacht op de beoordeling. Daardoor heb je onderhoud of investeringen aan jouw woning of gebouw misschien uitgesteld. Met deze subsidie kun je jouw woning of gebouw duurzamer maken en verbeteren.


Met het verbeteren van jouw woning of ander gebouw kun je achterstallig onderhoud oplossen, verduurzamen en zorgen voor meer wooncomfort. Je kunt het geld bijvoorbeeld gebruiken voor het verbouwen van je keuken of het kopen van zonnepanelen. Daarnaast geldt dit ook voor alle bijgebouwen, zoals een schuur die op je perceel staat. De verbeteringen zijn gericht op een duurzame verbetering van je woning. Investeringen aan je inboedel, zoals een nieuwe tv zijn niet mogelijk.


Let op! Ben je eigenaar van een adres dat door de gemeente is geselecteerd (Blok B)? Vraag deze subsidie dan aan via www.snn.nl/blokb.

Voor wie is deze subsidie?

Voor eigenaren van gebouwen die in het versterkingsprogramma van NCG zitten en een beoordeling met nieuwe inzichten hebben of krijgen. Of een beoordeling met verouderde inzichten hebben en daaruit blijkt dat geen versterking nodig is.

Ben je zakelijk eigenaar van een gebouw die in het versterkingsprogramma van NCG zit en heb je een beoordeling met nieuwe inzichten gekregen? Je kunt deze subsidie ook zakelijk aanvragen. Ga voor meer informatie naar de subsidiepagina: Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 17.000 (Zakelijk).

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

 • Aan het verbeteren en/of verduurzamen van uw woning of gebouw. Het mag ook aan bijgebouwen op hetzelfde adres

 • Je kunt de subsidie besteden aan alle maatregelen die je wilt aanbrengen. Dat kan aan zonnepanelen, vloer-, muur- en dakisolatie, maar ook aan onderhoud of het verbouwen van je keuken of badkamer

 • Je kunt ook rekeningen en betaalbewijzen insturen van maatregelen die je na 6 november 2020 al getroffen hebt

Wat zijn de voorwaarden?

 • Je hebt of krijgt als eigenaar een beoordeling met de nieuwe inzichten. Deze inzichten gaan uit van het stoppen met de gaswinning in 2022

 • Dit betekent dat jouw woning beoordeeld wordt met de nieuwe inzichten

 • Als je wel al een beoordeling hebt met oude inzichten en kiest voor een herbeoordeling kom je ook in aanmerking voor de subsidie van 17.000 euro

 • Heb je over de herbeoordeling nog geen besluit van de NCG ontvangen, wacht dan nog even met het aanvragen van deze subsidie

 • Als je wel al een beoordeling hebt met oude inzichten en daaruit komt dat jouw woning geen versterkingsmaatregelen nodig heeft

 • Je hebt meerdere aanvraagmomenten om een aanvraag in te dienen. Dit geldt per adres en dit mag tot het maximum van 17.000 euro

 • Maatregelen waarvoor je subsidie aanvraagt moet je binnen drie jaar uitvoeren

Vereniging van Eigenaren

Het is niet mogelijk om vanuit een VvE een aanvraag te doen voor de openbare of gezamenlijke delen. Het is mogelijk om een individuele aanvraag in te dienen die toekomen aan de gezamenlijke delen van de VvE, zoals het leggen van zonnepanelen, nieuwe beglazing, intercomsysteem, lift en andere openbare ruimtes. Het is het dan de verantwoordelijkheid van de begunstigde van de subsidie om dit af te stemmen met de rest van de VvE eigenaren. Hier heeft het SNN juridisch gezien geen aandeel in.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen aanvragen?

Lees hier wat je nodig hebt voor je aanvraag

Niet gevonden wat je zocht?

Misschien zijn deze subsidies wat voor jou.

Subsidieregeling verduurzaming Volkshuisvesting Drenthe

Open
Locatie: Drenthe
Status: Aanvragen mogelijk t/m 1 juli 2031

Ben je eigenaar van een woning in de gemeente Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen en Coevorden in één van de aangewezen postcodegebieden? Heb je een WOZ-waarde van maximaal € 200.000,00 (voor de gemeente Aa en Hunze is dit maximaal € 250.000,00) en wil jij je woning verduurzamen? Dan kun je misschien...

Stimuleringslening PAW Steendam Tjuchem 2023

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Met de stimuleringslening kun je je huis duurzamer en aardgasvrij maken. Met de lening kun je (energiebesparende) maatregelen treffen.

Subsidie Waardevermeerdering

Sluit binnenkort
Locatie: Drenthe, Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 8 oktober 2023

Tot € 4.000 subsidie voor woningeigenaren met aardbevingsschade en woonachtig in het aardbevingsgebied die hun woning energiezuinig willen maken.

Subsidie Verduurzaming Groningen - € 7.000

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 mei 2026

Tot € 7.000,- subsidie om jouw pand te verduurzamen. Bedoeld voor woningeigenaren die een overeenkomst met een aannemer hebben voor de versterking van hun woning.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 10.000

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2025

Tot € 10.000,- subsidie om jouw woning te verduurzamen én te verbeteren. Bedoeld voor woningen die niet in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen zitten, maar wel in het het gebied staan waar de waardedalingsregeling geldt.

Subsidie gebiedsgerichte aanpak Eemsdelta -71 adressen

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 12 oktober 2027

Voor eigenaren van gebouwen die van de gemeente Eemsdelta een brief hebben gehad dat ze in aanmerking komen voor de Subsidie gebiedsgerichte aanpak - 71 adressen.

Asbestdakenregeling Drenthe

Open
Locatie: Drenthe
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2028

Vraag een voordelige lening aan voor het verwijderen van een asbestdak.