Subsidie gebiedsgerichte aanpak Eemsdelta -71 adressen

Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 12 oktober 2027

Voor eigenaren van gebouwen die van de gemeente Eemsdelta een brief hebben gehad dat ze in aanmerking komen voor de Subsidie gebiedsgerichte aanpak - 71 adressen.

Samenvatting

 • Maximaal bedrag
  € 7.000
 • Besluit op aanvraag
  13 weken
 • Aanvragen mogelijk vanaf
  12 oktober 2022
 • Aanvragen mogelijk t/m
  12 oktober 2027

Heb je van gemeente Eemsdelta een brief gehad dat je in aanmerking komt voor de Subsidie gebiedsgerichte aanpak -71 adressen? Dan kun je via deze pagina je subsidie en/of vergoeding aanvragen.

De meeste huis eigenaren je buurt vallen in Blok B en komen in aanmerking voor een subsidie van 17.000 euro voor het verbeteren én verduurzamen van hun gebouw. Jouw huis is ingedeeld in Blok E waardoor je aanspraak maakt op de subsidie van 10.000 euro. Dit verschil wil gemeente Eemsdelta met deze regeling oplossen.

Er is voldoende geld beschikbaar voor iedereen die in aanmerking komt voor deze subsidie. Ook heb je voldoende tijd - tot 12 oktober 2027 - om jouw aanvraag te doen.

Voor wie is deze subsidie?

Voor eigenaren met een pand in gemeente Eemsdelta die een brief ontvangen hebben dat ze voor de Subsidie gebiedsgerichte aanpak -71 adressen in aanmerking komen.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

 • Voor verduurzamende of verbeterende maatregelen aan je woning of aan bijgebouwen op hetzelfde adres. Denk bijvoorbeeld aan een schuur of garage

 • Denk bij verbetering aan alles wat je wooncomfort verhoogt. Bijvoorbeeld een schilderbeurt, het plaatsen van een dakkapel, of een nieuwe badkamer of keuken

 • Denk bij verduurzaming aan: de aanschaf van zonnepanelen, extra isolatie of HR++-glas

 • Inboedel en tuinonderhoud zijn uitgesloten. Denk hierbij aan de aanschaf van een televisie, losse koelkast, of raamdecoratie (op maat). Ook schuttingen en bestrating zijn uitgesloten

Wat zijn de voorwaarden?

 • Je bent op het moment van aanvragen eigenaar van het gebouw

 • Je hebt twee aanvraagmomenten om een aanvraag in te dienen. Dit geldt per adres en dit mag tot het maximum van 7.000 euro

 • De aanvraag (of aanvragen) moet je voor 12 oktober 2027 indienen. Er is voldoende budget voor alle aanvragen, dus je hoeft je niet te haasten

 • Maatregelen waarvoor je subsidie aanvraagt moet je binnen 3 jaar uitvoeren

Subsidie gebiedsgerichte aanpak- 71 adressen aanvragen?

Lees hier wat je nodig hebt voor je aanvraag

Niet gevonden wat je zocht?

Misschien zijn deze subsidies wat voor jou.

Subsidieregeling verduurzaming Volkshuisvesting Drenthe

Open
Locatie: Drenthe
Status: Aanvragen mogelijk t/m 1 juli 2031

Ben je eigenaar van een woning in de gemeente Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen en Coevorden in één van de aangewezen postcodegebieden? Heb je een WOZ-waarde van maximaal € 200.000,00 (voor de gemeente Aa en Hunze is dit maximaal € 250.000,00) en wil jij je woning verduurzamen? Dan kun je misschien...

Stimuleringslening PAW Steendam Tjuchem 2023

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Met de stimuleringslening kun je je huis duurzamer en aardgasvrij maken. Met de lening kun je (energiebesparende) maatregelen treffen.

Subsidie Waardevermeerdering

Sluit binnenkort
Locatie: Drenthe, Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 8 oktober 2023

Tot € 4.000 subsidie voor woningeigenaren met aardbevingsschade en woonachtig in het aardbevingsgebied die hun woning energiezuinig willen maken.

Subsidie Verduurzaming Groningen - € 7.000

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 mei 2026

Tot € 7.000,- subsidie om jouw pand te verduurzamen. Bedoeld voor woningeigenaren die een overeenkomst met een aannemer hebben voor de versterking van hun woning.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 17.000

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 mei 2026

Tot € 17.000 subsidie om jouw woning te verduurzamen én te verbeteren. Bedoeld voor eigenaren die een beoordeling met de nieuwe inzichten hebben of krijgen, of waarvan volgens beoordeling met de verouderde inzichten voldoet aan de veiligheidsnorm.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 10.000

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2025

Tot € 10.000,- subsidie om jouw woning te verduurzamen én te verbeteren. Bedoeld voor woningen die niet in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen zitten, maar wel in het het gebied staan waar de waardedalingsregeling geldt.

Asbestdakenregeling Drenthe

Open
Locatie: Drenthe
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2028

Vraag een voordelige lening aan voor het verwijderen van een asbestdak.