Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 17.000 (Zakelijk)

Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 1 juli 2026

Tot € 17.000,- subsidie om jouw gebouw te verduurzamen én te verbeteren. Bedoeld voor eigenaren die een beoordeling met de nieuwe inzichten hebben of krijgen, of waarvan volgens de beoordeling met verouderde inzichten voldoet aan de veiligheidsnorm.

Samenvatting

 • Maximaal bedrag
  € 17.000
 • Resterend budget
  € 266.000.000
 • Besluit op aanvraag
  13 weken
 • Aanvragen mogelijk vanaf
  1 juni 2021
 • Aanvragen mogelijk t/m
  1 juli 2026
 • Subsidiepercentage
  100%

Je komt in aanmerking voor een subsidie van € 17.000 euro voor het verbeteren én verduurzamen van jouw woning of gebouw.  Dit omdat je al lang wacht op de beoordeling daardoor heb je onderhoud of investeringen aan jouw woning of gebouw misschien uitgesteld. Met deze subsidie kun je jouw woning of gebouw duurzamer maken en verbeteren. 

Met het verbeteren van jouw woning kun je achterstallig onderhoud op lossen, verduurzamen en zorgen voor meer wooncomfort. Je kunt het geld bijvoorbeeld gebruiken voor het verbouwen van je keuken of het kopen van zonnepanelen. Daarnaast geldt dit ook voor alle bijgebouwen, zoals een schuur die op je perceel staat. De verbeteringen zijn gericht op een duurzame verbetering van je woning. Investeringen aan je inboedel, zoals een nieuwe tv zijn daarom niet mogelijk. 
Meer informatie over de mogelijkheden vind je in de uitgebreide subsidieregeling.

Voor wie is deze subsidie?

Voor eigenaren van gebouwen die in het versterkingsprogramma van NCG zitten en een beoordeling met nieuwe inzichten hebben of krijgen. Of een beoordeling met verouderde inzichten hebben en daaruit blijkt dat geen versterking nodig is.

Ben je particulier eigenaar van een gebouw die in het versterkingsprogramma van NCG zit en heb je een beoordeling met nieuwe inzichten gekregen? Je kunt deze subsidie ook particulier aanvragen. Ga voor meer informatie naar de subsidiepagina: Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 17.000.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

 • Aan het verbeteren en/of verduurzamen van uw woning of gebouw. Het mag ook aan bijgebouwen op hetzelfde adres

 • Je kunt de subsidie besteden aan alle maatregelen die je wilt aanbrengen. Dat kan aan zonnepanelen, vloer-, muur- en dakisolatie, maar ook aan onderhoud of het verbouwen van je keuken of badkamer.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Je hebt als eigenaar een beoordeling met de nieuwe inzichten. Deze inzichten gaan uit van het stoppen met de gaswinning in 2022

 • Dit betekent dat jouw gebouw beoordeeld wordt met NPR:9998:2018 tijdvak 5 of een actueler zoals de typologie-aanpak

 • Als je wel al een beoordeling met oude inzichten hebt ontvangen en kiest voor een herbeoordeling komt u ook in aanmerking voor de subsidie van 17.000 euro

 • Heb je over de herbeoordeling nog geen besluit van de NCG ontvangen, wacht dan nog even met het aanvragen van deze subsidie

 • Je hebt twee aanvraagmomenten om een aanvraag in te dienen. Dit geldt per adres en dit mag tot het maximum van 17.000 euro

 • Maatregelen waarvoor je subsidie aanvraagt moet je binnen drie jaar uitvoeren

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen aanvragen?

Lees hier wat je nodig hebt voor je aanvraag

Niet gevonden wat je zocht?

Misschien zijn deze subsidies wat voor jou.

Subsidie randvoorwaardelijke infrastructuur (JTF)

Open
Locatie: Drenthe, Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 29 maart 2024

Ontvang max. €10.000.000,- subsidie voor investeringen in randvoorwaardelijke infrastructuur, utiliteiten en slimme opslagsystemen.

Subsidie energiebesparing Drents MKB

Open
Locatie: Drenthe
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ontvang maximaal € 30.000 subsidie voor het treffen van energiebesparende maatregelen die bijdragen aan het verlagen van de energiekosten.

Subsidie Waardevermeerdering Zakelijk

Sluit binnenkort
Locatie: Drenthe, Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 8 oktober 2023

Tot € 4.000 subsidie voor zakelijke woningeigenaren met aardbevingsschade en woonachtig in het aardbevingsgebied die hun woning energiezuinig willen maken.

Subsidie Verduurzaming Groningen - € 7.000 (Zakelijk)

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 1 juli 2026

Tot € 7.000,- subsidie om jouw pand te verduurzamen. Bedoeld voor woningeigenaren die een overeenkomst met een aannemer hebben voor de versterking van hun woning.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 10.000 (Zakelijk)

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2025

Tot € 10.000,- subsidie om jouw zakelijke pand te verduurzamen én te verbeteren. Bedoeld voor woningen die niet in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen zitten, maar wel in het het gebied staan waar de waardedalingsregeling geldt.

Subsidie Duurzaam Boeren Drenthe – Melkveehouderij

Gesloten
Locatie: Drenthe
Status: Aanvragen niet meer mogelijk

Deze subsidie is bedoeld om Drentse melkveehouders te stimuleren om hun bedrijfsvoering verder te verduurzamen op het gebied van water, bodem, klimaat en stikstof.

blok A op norm (zakelijk)

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 15 november 2026

Heb je van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) een brief gehad dat je woning binnen Blok A valt? En is het versterkingsadvies gedaan met inzichten die nog geen rekening houden met het stoppen van de gaswinning in 2022 en 2023? Dan is deze subsidie van €13.000 voor jou beschikbaar. De subsidie...

Voucherregeling Energiecoöperaties Fryslân

Gesloten
Locatie: Friesland
Status: Aanvragen niet meer mogelijk

Ben jij als energiecoöperatie gevestigd in Friesland en wil je duurzaam en lokaal opgewekte energie gaan leveren? Kun je in de voorbereiding hierop wel wat hulp en expertise gebruiken bij het versterken van je businesscase? Met deze subsidie kun je een onafhankelijke deskundige inschakelen die je...