Regeling versterking gebouwen Groningen herbeoordeling – € 13.000 (Zakelijk)

Locatie:
Groningen
Resterend budget
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 1 juli 2026

Ben jij zakelijk eigenaar van een gebouw? En heb je een besluit van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) ontvangen om jouw gebouw opnieuw te laten beoordelen? Vraag deze subsidie aan.

Heeft of krijgt de woning die op naam staat van een zakelijk entiteit (bijvoorbeeld BV of stichting) een versterkingsadvies met oude inzichten waarin staat dat je gebouw versterkt moet worden? En is voor deze woning nog geen overeenkomst gesloten met een aannemer voor deze versterking? Dan kun je ervoor kiezen om je woning opnieuw te beoordelen met de nieuwste inzichten. In dat geval ontvang je een vrij te besteden bedrag van 13.000 euro en kom je in aanmerking voor een subsidie van 17.000 euro voor het verbeteren én verduurzamen van je gebouw.

De tegemoetkoming is een bedrag van 13.000 euro die vrij te besteden is. Je mag dit bijvoorbeeld uitgeven aan een vakantie of investeringen in je huis, maar je mag het geld ook op de spaarrekening zetten.

Je kunt 17.000 euro subsidie krijgen voor het verbeteren en/of verduurzamen van je woning. Het mag ook voor bijgebouwen gebruikt worden op hetzelfde adres, zoals een schuur, garage of bedrijfsgebouw. Je kunt de subsidie bijvoorbeeld gebruiken voor het kopen van zonnepanelen, voor het isoleren van je vloer of voor het verbouwen van je badkamer of keuken. Je kan ook rekeningen en betaalbewijzen insturen van maatregelen die na 6 november 2020 al getroffen zijn.

Voor wie is deze subsidie?

Voor woningen die in het bezit zijn van een zakelijke entiteit zoals een BV of stichting, met een versterkingsadvies met oude inzichten waarin staat dat je gebouw versterkt moet worden. Je hebt nog geen overeenkomst met een aannemer voor deze versterking en kiest voor het opnieuw beoordelen van je gebouw met de nieuwste inzichten.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

  • De tegemoetkoming van 13.000 kun je vrij besteden. Je mag dit bijvoorbeeld uitgeven aan een vakantie of nieuwe auto, maar je mag het geld ook op je spaarrekening zetten.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Je hebt een besluit van NCG ontvangen om je gebouw opnieuw te laten beoordelen.

Wanneer kan je de tegemoetkoming en subsidie aanvragen? 

Je kan de tegemoetkoming en subsidie aanvragen zodra je van NCG een besluit hebt ontvangen om je gebouw opnieuw te beoordelen. NCG neemt dit besluit als ze je aanvraagformulier voor het opnieuw beoordelen van je gebouw hebben ontvangen en behandeld. Je ontvangt het aanvraagformulier van NCG, nadat je een gesprek hebt gehad met je NCG-bewonersbegeleider.

Ik wil de regeling versterking gebouwen Groningen herbeoordeling – € 13.000 (Zakelijk) aanvragen?

Lees hier wat je nodig hebt voor je aanvraag

Niet gevonden wat je zocht?

Misschien zijn deze subsidies wat voor jou.

LEADER Fryslân

Open
Locatie:
Friesland
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 11 april 2024

Draagt jouw project bij aan het versterken en ontwikkelen van de lokale leefbaarheid en de economie in Noordwest-, Zuidoost- en Zuidwest-Fryslân? Vraag als inwoner, bedrijf, gemeente, instelling of vereniging subsidie aan voor jouw project.

Subsidie Energiearmoede (JTF)

Open
Locatie:
Drenthe, Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 12 april 2024

De subsidie Energiearmoede richt zich op het verbeteren van de energie-efficiëntie van woningen in de gemeenten Emmen, Westerwolde, Stadskanaal, Pekela, Veendam, Oldambt, Midden-Groningen en Eemsdelta. Het gaat daarbij om investeringen in het verbeteren van de energieprestatie van woningen van...

Beheerkosten LEADER Fryslân

Gesloten
Locatie:
Friesland
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Subsidie voor het ondersteunen van lokale actiegroepen van de LEADER gebieden in de provincie Fryslân.

LEADER Drenthe

Gesloten
Locatie:
Drenthe
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Draagt jouw project bij aan het versterken en ontwikkelen van de lokale leefbaarheid en de economie in Oost-Drenthe of West-Drenthe? Vraag als inwoner, bedrijf, gemeente, instelling of vereniging subsidie aan voor jouw project.

LEADER Oost-Groningen

Gesloten
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Draagt jouw project bij aan het versterken en ontwikkelen van de lokale leefbaarheid en de economie in Oost-Groningen? Vraag als inwoner, bedrijf, gemeente, instelling of vereniging subsidie aan voor jouw project.

Subsidie randvoorwaardelijke infrastructuur (JTF)

Open
Locatie:
Drenthe, Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 26 april 2024

Ontvang max. €10.000.000,- subsidie voor investeringen in randvoorwaardelijke infrastructuur, utiliteiten en slimme opslagsystemen.

Subsidie energiebesparing Drents MKB

Open
Locatie:
Drenthe
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ontvang maximaal € 30.000 subsidie voor het treffen van energiebesparende maatregelen die bijdragen aan het verlagen van de energiekosten.

Subsidie Waardevermeerdering Zakelijk

Open
Locatie:
Drenthe, Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 januari 2025

Ben jij zakelijk woningeigenaar met erkende bevingsschade? Vraag deze subsidie van maximaal € 4.000 aan voor verduurzaming van je woning.

Subsidie Verduurzaming Groningen - € 7.000 (Zakelijk)

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 1 juli 2026

Ben jij zakelijk eigenaar van een woning of gebouw die onder het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) valt? En heb je een beoordeling met oude inzichten? Vraag deze subsidie voor verduurzaming van je woning of gebouw.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 17.000 (Zakelijk)

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 1 juli 2026

Valt jouw zakelijk pand onder het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG)? Voldoet jouw pand volgens oude inzichten aan de veiligheidsnorm? Of heb/krijg je een beoordeling met nieuwe inzichten? Vraag deze subsidie voor verduurzaming en verbetering van je pand en/of bijgebouw.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 10.000 (Zakelijk)

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2025

Ben jij zakelijk woningeigenaar in het aangewezen postcodegebied? En val je niet onder het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG)? Vraag deze subsidie van maximaal € 10.000 aan voor verduurzaming en verbetering van jouw woning en/of bijgebouw.

Subsidie Duurzaam Boeren Drenthe – Melkveehouderij

Gesloten
Locatie:
Drenthe
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Deze subsidie is bedoeld om Drentse melkveehouders te stimuleren om hun bedrijfsvoering verder te verduurzamen op het gebied van water, bodem, klimaat en stikstof.

Stimuleringslening gemeente Noardeast-Fryslân 2021 (Zakelijk)

Open
Locatie:
Friesland
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ben jij een mkb'er, non-profitorganisatie of sportvereniging in de gemeente Noardeast-Fryslân? En beheer je panden of sportterreinen die een opknapbeurt kunnen gebruiken? Vraag deze aanvullende lening aan om je panden of sportterreinen duurzamer en toekomstbestendig te maken.

blok A op norm (zakelijk)

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 15 november 2026

Heb jij als zakelijke woningeigenaar van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) een brief ontvangen dat je woning binnen Blok A valt? Vraag deze subsidie aan.

Batch 1588 Versterkingsopgave Groningen (Zakelijk)

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 1 augustus 2024

Heb jij als zakelijke woningeigenaar een versterkingsadvies waaruit blijkt dat jouw woning binnen Batch 1588 valt? Vraag Batch 1588 aan.

Asbestdakenregeling Drenthe (zakelijk)

Open
Locatie:
Drenthe
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ben jij eigenaar van een gebouw, of Vereniging van Eigenaren (VVE) die in de provincie Drenthe gebouwen met asbestdaken in bezit hebben? Vraag deze voordelige lening aan voor het verwijderen van een asbestdak.

Voucherregeling Energiecoöperaties Fryslân 2020

Gesloten
Locatie:
Friesland
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Ben jij als energiecoöperatie gevestigd in Friesland en wil je duurzaam en lokaal opgewekte energie gaan leveren? Kun je in de voorbereiding hierop wel wat hulp en expertise gebruiken bij het versterken van je businesscase? Met deze subsidie kun je een onafhankelijke deskundige inschakelen die je...