Regeling versterking gebouwen Groningen herbeoordeling – € 13.000 (Zakelijk)

Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 1 juli 2026

Tot € 13.000 om vrij te besteden

Samenvatting

 • Besluit op aanvraag
  13 weken
 • Aanvragen mogelijk vanaf
  20 augustus 2021
 • Aanvragen mogelijk t/m
  1 juli 2026

Heeft of krijgt de woning die op naam staat van een zakelijk entiteit (bijvoorbeeld BV of stichting) een versterkingsadvies met oude inzichten waarin staat dat je gebouw versterkt moet worden? En is voor deze woning nog geen overeenkomst gesloten met een aannemer voor deze versterking? Dan kun je ervoor kiezen om je woning opnieuw te beoordelen met de nieuwste inzichten. In dat geval ontvang je een vrij te besteden bedrag van 13.000 euro en kom je in aanmerking voor een subsidie van 17.000 euro voor het verbeteren én verduurzamen van je gebouw.

De tegemoetkoming is een bedrag van 13.000 euro die vrij te besteden is. Je mag dit bijvoorbeeld uitgeven aan een vakantie of investeringen in je huis, maar je mag het geld ook op de spaarrekening zetten.

Je kunt 17.000 euro subsidie krijgen voor het verbeteren en/of verduurzamen van je woning. Het mag ook voor bijgebouwen gebruikt worden op hetzelfde adres, zoals een schuur, garage of bedrijfsgebouw. Je kunt de subsidie bijvoorbeeld gebruiken voor het kopen van zonnepanelen, voor het isoleren van je vloer of voor het verbouwen van je badkamer of keuken. Je kan ook rekeningen en betaalbewijzen insturen van maatregelen die na 6 november 2020 al getroffen zijn.

Voor wie is deze subsidie?

Voor woningen die in het bezit zijn van een zakelijke entiteit zoals een BV of stichting, met een versterkingsadvies met oude inzichten waarin staat dat je gebouw versterkt moet worden. Je hebt nog geen overeenkomst met een aannemer voor deze versterking en kiest voor het opnieuw beoordelen van je gebouw met de nieuwste inzichten.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

 • De tegemoetkoming van 13.000 kun je vrij besteden. Je mag dit bijvoorbeeld uitgeven aan een vakantie of nieuwe auto, maar je mag het geld ook op je spaarrekening zetten.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Je hebt een besluit van NCG ontvangen om je gebouw opnieuw te laten beoordelen.

Wanneer kan je de tegemoetkoming en subsidie aanvragen? 

Je kan de tegemoetkoming en subsidie aanvragen zodra je van NCG een besluit hebt ontvangen om je gebouw opnieuw te beoordelen. NCG neemt dit besluit als ze je aanvraagformulier voor het opnieuw beoordelen van je gebouw hebben ontvangen en behandeld. Je ontvangt het aanvraagformulier van NCG, nadat je een gesprek hebt gehad met je NCG-bewonersbegeleider.

Ik wil de regeling versterking gebouwen Groningen herbeoordeling – € 13.000 (Zakelijk) aanvragen?

Lees hier wat je nodig hebt voor je aanvraag

Niet gevonden wat je zocht?

Misschien zijn deze subsidies wat voor jou.

Subsidie randvoorwaardelijke infrastructuur (JTF)

Open
Locatie: Drenthe, Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 29 maart 2024

Ontvang max. €10.000.000,- subsidie voor investeringen in randvoorwaardelijke infrastructuur, utiliteiten en slimme opslagsystemen.

Subsidie energiebesparing Drents MKB

Open
Locatie: Drenthe
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ontvang maximaal € 30.000 subsidie voor het treffen van energiebesparende maatregelen die bijdragen aan het verlagen van de energiekosten.

Subsidie Waardevermeerdering Zakelijk

Sluit binnenkort
Locatie: Drenthe, Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 8 oktober 2023

Zakelijke woningeigenaren met aardbevingsschade en woonachtig in het aardbevingsgebied die hun woning energiezuinig willen maken.

Subsidie Verduurzaming Groningen - € 7.000 (Zakelijk)

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 1 juli 2026

Tot € 7.000,- subsidie om jouw pand te verduurzamen. Bedoeld voor woningeigenaren die een overeenkomst met een aannemer hebben voor de versterking van hun woning.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 17.000 (Zakelijk)

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 1 juli 2026

Tot € 17.000,- subsidie om jouw gebouw te verduurzamen én te verbeteren. Bedoeld voor eigenaren die een beoordeling met de nieuwe inzichten hebben of krijgen, of waarvan volgens de beoordeling met verouderde inzichten voldoet aan de veiligheidsnorm.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 10.000 (Zakelijk)

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2025

Tot € 10.000,- subsidie om jouw zakelijke pand te verduurzamen én te verbeteren. Bedoeld voor woningen die niet in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen zitten, maar wel in het het gebied staan waar de waardedalingsregeling geldt.

Subsidie Duurzaam Boeren Drenthe – Melkveehouderij

Gesloten
Locatie: Drenthe
Status: Aanvragen niet meer mogelijk

Deze subsidie is bedoeld om Drentse melkveehouders te stimuleren om hun bedrijfsvoering verder te verduurzamen op het gebied van water, bodem, klimaat en stikstof.

blok A op norm (zakelijk)

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 15 november 2026

Heb je van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) een brief gehad dat je woning binnen Blok A valt? En is het versterkingsadvies gedaan met inzichten die nog geen rekening houden met het stoppen van de gaswinning in 2022 en 2023? Dan is deze subsidie van €13.000 voor jou beschikbaar. De subsidie...

Voucherregeling Energiecoöperaties Fryslân

Gesloten
Locatie: Friesland
Status: Aanvragen niet meer mogelijk

Ben jij als energiecoöperatie gevestigd in Friesland en wil je duurzaam en lokaal opgewekte energie gaan leveren? Kun je in de voorbereiding hierop wel wat hulp en expertise gebruiken bij het versterken van je businesscase? Met deze subsidie kun je een onafhankelijke deskundige inschakelen die je...