Subsidie Duurzaam Boeren Drenthe – Melkveehouderij

Locatie: Drenthe
Status: Aanvragen niet meer mogelijk

Deze subsidie is bedoeld om Drentse melkveehouders te stimuleren om hun bedrijfsvoering verder te verduurzamen op het gebied van water, bodem, klimaat en stikstof.

Samenvatting

 • Maximaal bedrag
  € 10.000,-
 • Aanvragen mogelijk t/m
  Aanvragen niet meer mogelijk

Deze subsidie is bedoeld om Drentse melkveehouders te stimuleren om hun bedrijfsvoering verder te verduurzamen op het gebied van water, bodem, klimaat en stikstof.

Voor wie is deze subsidie?

Melkveehouders met een kringloopwijzer die gevestigd zijn in Drenthe.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

 • De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de score op de KPI’s. Dit zijn doelen, met daaraan gekoppelde waarden die duurzaamheid inzichtelijk maken. Er zijn 11 Kritische Prestatie Indicatoren bepaald. Hoe ambitieuzer het doel, hoe hoger de beloning. De KPI’s zijn terug te vinden op de website van Duurzaam Boeren Drenthe

Wat zijn de voorwaarden?

 • Je bent gevestigd in provincie Drenthe

 • De Je kunt subsidie krijgen voor het behalen van KPI’s over de jaren 2023 en 2024. Ieder jaar is een maximale subsidie van €5.000,-- beschikbaar

 • Je hebt de universiteit Wageningen (WUR) gemachtigd om jouw Kringloopwijzer, de gecombineerde opgave en gegevens voor de CLM-milieumeetlat op te vragen. Deze gegevens zijn nodig om de subsidieaanvraag te kunnen uitvoeren

 • De hoogte van de subsidie wordt berekend op basis van de tabel in Bijlage I van deze regeling en de aangeleverde gegevens over de KPI’s (kritische prestatie indicatoren)

 • Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 20 februari 2023 tot en met 15 mei 2023

Stimuleringslening Noardeast-Fryslân 2021 Zakelijk aanvragen?

Lees hier wat je nodig hebt voor je aanvraag

Niet gevonden wat je zocht?

Misschien zijn deze subsidies wat voor jou.

Subsidie randvoorwaardelijke infrastructuur (JTF)

Open
Locatie: Drenthe, Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 29 maart 2024

Ontvang max. €10.000.000,- subsidie voor investeringen in randvoorwaardelijke infrastructuur, utiliteiten en slimme opslagsystemen.

Subsidie energiebesparing Drents MKB

Open
Locatie: Drenthe
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ontvang maximaal € 30.000 subsidie voor het treffen van energiebesparende maatregelen die bijdragen aan het verlagen van de energiekosten.

Subsidie Waardevermeerdering Zakelijk

Sluit binnenkort
Locatie: Drenthe, Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 8 oktober 2023

Tot € 4.000 subsidie voor zakelijke woningeigenaren met aardbevingsschade en woonachtig in het aardbevingsgebied die hun woning energiezuinig willen maken.

Subsidie Verduurzaming Groningen - € 7.000 (Zakelijk)

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 1 juli 2026

Tot € 7.000,- subsidie om jouw pand te verduurzamen. Bedoeld voor woningeigenaren die een overeenkomst met een aannemer hebben voor de versterking van hun woning.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 17.000 (Zakelijk)

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 1 juli 2026

Tot € 17.000,- subsidie om jouw gebouw te verduurzamen én te verbeteren. Bedoeld voor eigenaren die een beoordeling met de nieuwe inzichten hebben of krijgen, of waarvan volgens de beoordeling met verouderde inzichten voldoet aan de veiligheidsnorm.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 10.000 (Zakelijk)

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2025

Tot € 10.000,- subsidie om jouw zakelijke pand te verduurzamen én te verbeteren. Bedoeld voor woningen die niet in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen zitten, maar wel in het het gebied staan waar de waardedalingsregeling geldt.

blok A op norm (zakelijk)

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 15 november 2026

Heb je van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) een brief gehad dat je woning binnen Blok A valt? En is het versterkingsadvies gedaan met inzichten die nog geen rekening houden met het stoppen van de gaswinning in 2022 en 2023? Dan is deze subsidie van €13.000 voor jou beschikbaar. De subsidie...

Voucherregeling Energiecoöperaties Fryslân

Gesloten
Locatie: Friesland
Status: Aanvragen niet meer mogelijk

Ben jij als energiecoöperatie gevestigd in Friesland en wil je duurzaam en lokaal opgewekte energie gaan leveren? Kun je in de voorbereiding hierop wel wat hulp en expertise gebruiken bij het versterken van je businesscase? Met deze subsidie kun je een onafhankelijke deskundige inschakelen die je...