Subsidie Blok B

Locatie:
Groningen
Maximaal bedrag € 30.000
Resterend budget Onbeperkt
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 15 november 2026

Heb jij van jouw gemeente een brief ontvangen dat je woning binnen Blok B valt? Vraag deze subsidie aan.

Heb je van de gemeente een brief gehad dat je in aanmerking komt voor de gemeentelijke regeling voor moeilijk uitlegbare verschillen (Blok B)? Dan kun je hier je subsidie en/of vergoeding aanvragen.

De meeste eigenaren in Blok B komen in aanmerking voor een subsidie 17.000 euro voor het verbeteren én verduurzamen van hun gebouw. Daarnaast kun je ook een vrij te besteden bedrag van 13.000 euro aanvragen. Een kleine groep in Blok B heeft de keuze gekregen voor aanvullende maatregelen. Als je hiervoor kiest dan kun je een subsidie van 7.000 euro aanvragen voor het verduurzamen van jouw gebouw.

Er is voldoende geld beschikbaar voor iedereen die in aanmerking komt voor deze subsidie. Ook heb je voldoende tijd - tot 15 november 2026 - om jouw aanvraag te doen.

Voor wie is deze subsidie?

Voor eigenaren van gebouwen die in het versterkingsprogramma van NCG zitten en een beoordeling met nieuwe inzichten hebben of krijgen. Let op! Heb je hierover een brief ontvangen van jouw gemeente? Dan kom je voor deze subsidie in aanmerking.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

  • Heb je recht op €7.000? Dan kan de subsidie alleen ingezet worden voor verduurzaming van je gebouw

  • Kom je in aanmerking voor 17.000 euro? Dan kun je de subsidie gebruiken voor verduurzaming, onderhoud en woningverbetering van je gebouw. Deze subsidie mag ook gebruikt worden voor bijgebouwen op hetzelfde adres, zoals een schuur

  • De vergoeding van € 13.000 mag je vrij besteden

Wat zijn de voorwaarden?

  • Je bent op het moment van aanvragen eigenaar van het gebouw

  • Je hebt twee aanvraagmomenten om een aanvraag in te dienen. Dit geldt per adres en dit mag tot het maximum van 7.000 of 17.000 euro

  • Als je in aanmerking komt voor de subsidie van 17.000 euro, kom je ook in aanmerking voor het vrij te besteden bedrag van 13.000 euro. De subsidie en de gift moet je apart aanvragen. Dit hoeft niet op hetzelfde moment

  • De gift van 13.000 euro kun je maar 1 keer aanvragen en wordt dan geheel uitbetaald

  • De aanvraag (of aanvragen) moet je voor 15 november 2026 indienen. Er is voldoende budget voor alle aanvragen, dus je hoeft je niet te haasten

  • Maatregelen waarvoor je subsidie aanvraagt moet je binnen 3 jaar uitvoeren

Niet gevonden wat je zocht?

Misschien zijn deze subsidies wat voor jou.

Subsidie fundering Woltersum - Onderzoek Funderingen

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2025

Ben jij woningeigenaar in Woltersum? En moet je woning versterkt worden? Vraag deze subsidie aan voor onderzoek naar de kwaliteit van de fundering van je woning.

Subsidie Fonds Kwaliteitsimpuls Overschild Midden-Groningen 2019

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 1 oktober 2024

Ben jij woningeigenaar in Overschild? En val je binnen Batch 1.467, Batch 1.588 of de restgroep? Vraag deze subsidie aan om je woning te verbeteren, verduurzamen en levensloopbestendig te maken.

Stimuleringslening gemeente Noardeast-Fryslân 2021

Open
Locatie:
Friesland
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ben jij woningeigenaar in de gemeente Noardeast-Fryslân? En heb je een woning met overwaarde? Vraag deze aanvullende lening aan om je woning duurzamer en levensloopbestendig te maken.

Stimuleringslening gemeente Midden-Groningen 2019

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ben jij woningeigenaar in de gemeente Midden-Groningen? En heb je een woning met overwaarde? Vraag deze aanvullende lening aan om je woning duurzamer en levensloopbestendig te maken.

blok A op norm

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 15 november 2026

Heb je van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) een brief ontvangen dat je woning binnen Blok A valt? Vraag deze subsidie aan.

Batch 1588 Versterkingsopgave Groningen

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 1 augustus 2024

Heb jij een versterkingsadvies waaruit blijkt dat jouw woning binnen Batch 1588 valt? Vraag Batch 1588 aan.