Subsidie Blok B

Locatie:
Groningen
Maximaal bedrag € 30.000
Resterend budget Onbeperkt
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 15 november 2026

Heb jij van jouw gemeente een brief ontvangen dat je woning binnen Blok B valt? Vraag deze subsidie aan.

Algemeen

 • Je hebt een brief gehad van jouw gemeente waarin staat dat je deze subsidie kunt aanvragen.

 • Jouw woning is dan niet door de gemeente geselecteerd. Is jouw woning onderdeel is van het versterkingsprogramma van NCG en heb je nog geen versterkingsadvies? Dan wordt je woning beoordeeld met de nieuwste inzichten. Deze beoordeling kan twee uitkomsten hebben, namelijk:

  • Je woning voldoet aan de veiligheidsnorm.
  • Er is nog versterking nodig.

  Je komt in beide gevallen in aanmerking voor een subsidie van 17.000 euro voor verduurzaming en verbetering van je woning.

 • De vergoeding van 30.000 euro is dezelfde vergoeding waarvoor eigenaren in aanmerking komen die ervoor kiezen om hun woning opnieuw te laten beoordelen met de nieuwste inzichten. De vergoeding bestaat uit een subsidie van 17.000 euro om je woning te verduurzamen en verbeteren. En een bedrag van 13.000 euro om vrij uit te geven.

 • De regelingen voor Blok B komen grotendeels overeen. Alle aanvragers hebben dezelfde rechten en plichten. De verschillen die er wel zijn hebben te maken met de koppeling aan andere gemeentelijke regelingen en met de verschillende doelgroepbeschrijving.

 • Hieronder vind u de nummers van de gemeenten die onderdeel zijn van Blok B:

   

  Eemsdelta:  14 0596

  Groningen:  14 050

  Het Hogeland:  088 - 345 88 88

  Midden-Groningen:  0598 - 37 37 37

  Oldambt:  0597 - 48 20 00

Voorwaarden subsidie

 • De vergoeding bestaat uit een subsidie van € 17.000 voor het verduurzamen en verbeteren van je woning. En een gift/vrij te besteden bedrag van € 13.000. Je kunt de subsidie besteden aan alle maatregelen die je wilt aanbrengen. Dat kan aan zonnepanelen, vloer-, muur- en dakisolatie, maar ook aan onderhoud of het verbouwen van je keuken of badkamer.

 • De voorwaarde van de regeling is dat je op het moment van aanvragen eigenaar bent van de woning die door de gemeente is geselecteerd. Het bedrag van 13.000 euro is geen genoegdoening voor het lange wachten, maar om moeilijk uitlegbare verschillen te voorkomen. De vergoeding van 30.000 euro is dezelfde vergoeding waarvoor eigenaren in aanmerking komen die ervoor kiezen om hun woning opnieuw te laten beoordelen met de nieuwste inzichten.

 • Nee, deze regeling is alleen voor de eigenaren van de gebouwen die ervoor in aanmerking komen.

Subsidie aanvragen

 • Je kunt de vergoeding vanaf 15 november 2021 aanvragen via www.snn.nl/blokb. Op de website van SNN vind je ook meer informatie. Heb je hulp nodig bij het aanvragen? Bel dan 050-522 49 24 of mail versterking@snn.nl

 • Dat kan. Bel met SNN (050-522 49 24) om de vergoeding schriftelijk aan te vragen.

 • Nee, er is voldoende budget voor alle aanvragen je hebt zelfs 5 jaar tijd om de aanvraag in te dienen. Je kunt dus rustig plannen maken voor de subsidieregeling voordat je een aanvraag indient. 

 • Ja dat kan. De subsidie van € 17.000 en het vrij te besteden bedrag van € 13.000 zijn twee losse aanvragen. Je bent niet verplicht om beiden aan te vragen.

 • Ja dat kan. De subsidie van € 17.000 en het vrij te besteden bedrag van € 13.000 zijn twee losse aanvragen. Je bent niet verplicht om beiden aan te vragen.

Behandeling van je aanvraag

 • Je hebt je aanvraag bij ons ingediend en hoeft op dit moment niets te doen. Nu is het aan ons om jouw aanvraag te beoordelen. Wij beoordelen de aanvraag binnen 13 weken. Mocht blijken dat de aanvraag (nog) niet compleet is, dan nemen wij contact met je op.

 • Nadat je de aanvraag hebt ingediend, kijken wij of je voor subsidie in aanmerking komt. Is dat het geval, dan duurt het maximaal 13 weken voordat je de verleningsbeschikking ontvangt. Hierin staat dat je in aanmerking komt voor subsidie. Na ontvangst van dit bericht duurt het nog maximaal 15 werkdagen voordat het geld op je rekening staat. 

Niet gevonden wat je zocht?

Misschien zijn deze subsidies wat voor jou.

Subsidie fundering Woltersum - Onderzoek Funderingen

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2025

Ben jij woningeigenaar in Woltersum? En moet je woning versterkt worden? Vraag deze subsidie aan voor onderzoek naar de kwaliteit van de fundering van je woning.

Subsidie Fonds Kwaliteitsimpuls Overschild Midden-Groningen 2019

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 1 oktober 2024

Ben jij woningeigenaar in Overschild? En val je binnen Batch 1.467, Batch 1.588 of de restgroep? Vraag deze subsidie aan om je woning te verbeteren, verduurzamen en levensloopbestendig te maken.

Stimuleringslening gemeente Noardeast-Fryslân 2021

Open
Locatie:
Friesland
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ben jij woningeigenaar in de gemeente Noardeast-Fryslân? En heb je een woning met overwaarde? Vraag deze aanvullende lening aan om je woning duurzamer en levensloopbestendig te maken.

Stimuleringslening gemeente Midden-Groningen 2019

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ben jij woningeigenaar in de gemeente Midden-Groningen? En heb je een woning met overwaarde? Vraag deze aanvullende lening aan om je woning duurzamer en levensloopbestendig te maken.

blok A op norm

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 15 november 2026

Heb je van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) een brief ontvangen dat je woning binnen Blok A valt? Vraag deze subsidie aan.

Batch 1588 Versterkingsopgave Groningen

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 1 augustus 2024

Heb jij een versterkingsadvies waaruit blijkt dat jouw woning binnen Batch 1588 valt? Vraag Batch 1588 aan.