Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 10.000

Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2025

Tot € 10.000,- subsidie om jouw woning te verduurzamen én te verbeteren. Bedoeld voor woningen die niet in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen zitten, maar wel in het het gebied staan waar de waardedalingsregeling geldt.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen aanvragen

Je wilt de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen aanvragen. Op deze pagina vind je alle benodigde informatie over je aanvraag.

Stappenplan aanvraag indienen

 1. 1: Stap 1: Bekijk hieronder welke documenten en informatie je nodig hebt en zet ze ingevuld klaar op je computer
 2. 2: Stap 2: Klik op de knop en log in met je DigiD. Log je voor de eerste keer bij het SNN in? Dan moet je een aantal gegevens invullen om een account aan te maken. Je krijgt een e-mail om je account te activeren
 3. 3: Stap 3: Vul in de volgende schermen de benodigde informatie en upload de documenten
 4. 4: Stap 4: Aanvraag ingediend? Je ontvangt meteen een ontvangstbevestiging. Via je account kan je de behandeling van de aanvraag volgen

Wat heb je nodig voor jouw aanvraag? 

Kom je in aanmerking voor deze subsidie? Dan kun je bij het SNN een subsidieaanvraag doen. Hiervoor heb je het volgende nodig: 

 • Wanneer de werkzaamheden nog niet zijn uitgevoerd: een zelf opgesteld globaal kostenoverzicht of een offerte.
  Let op: Deze hoef je bij jouw aanvraag niet aan te leveren. Houd deze slechts bij de hand en vul jouw (gemaakte) kosten in het eLoket in.
 • Wanneer de werkzaamheden al wel zijn uitgevoerd: een factuur met betalingsbewijs die gedateerd zijn na 6 november 2020.
  Let op: Deze moet je wel bij jouw aanvraag aanleveren
 • Een werkende DigiD; 
 • Een werkend account voor het eLoket van het SNN;
  Heb je al eerder een account voor het eLoket van het SNN aangemaakt? Controleer voor de zekerheid of jouw emailadres nog dezelfde/juist is
 • Wanneer van toepassing: kopieën van besluitbrieven van andere ontvangen subsidies voor dezelfde maatregelen waarvoor je deze subsidie aanvraagt. Hiermee controleren wij of je (deels) al subsidie hebt ontvangen voor de dezelfde verbeteringen of aanpassingen aan de woning (bijvoorbeeld bij de regeling Waardevermeerdering, Energiebesparing Aardbevingsbestendige Woningen, Batch 1588 of subsidies bij andere uitvoerende organisaties).

Niet gevonden wat je zocht?

Misschien zijn deze subsidies wat voor jou.

Subsidieregeling verduurzaming Volkshuisvesting Drenthe

Open
Locatie: Drenthe
Status: Aanvragen mogelijk t/m 1 juli 2031

Ben je eigenaar van een woning in de gemeente Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen en Coevorden in één van de aangewezen postcodegebieden? Heb je een WOZ-waarde van maximaal € 200.000,00 (voor de gemeente Aa en Hunze is dit maximaal € 250.000,00) en wil jij je woning verduurzamen? Dan kun je misschien...

Stimuleringslening PAW Steendam Tjuchem 2023

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Met de stimuleringslening kun je je huis duurzamer en aardgasvrij maken. Met de lening kun je (energiebesparende) maatregelen treffen.

Subsidie Waardevermeerdering

Sluit binnenkort
Locatie: Drenthe, Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 8 oktober 2023

Tot € 4.000 subsidie voor woningeigenaren met aardbevingsschade en woonachtig in het aardbevingsgebied die hun woning energiezuinig willen maken.

Subsidie Verduurzaming Groningen - € 7.000

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 mei 2026

Tot € 7.000,- subsidie om jouw pand te verduurzamen. Bedoeld voor woningeigenaren die een overeenkomst met een aannemer hebben voor de versterking van hun woning.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 17.000

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 mei 2026

Tot € 17.000 subsidie om jouw woning te verduurzamen én te verbeteren. Bedoeld voor eigenaren die een beoordeling met de nieuwe inzichten hebben of krijgen, of waarvan volgens beoordeling met de verouderde inzichten voldoet aan de veiligheidsnorm.

Subsidie gebiedsgerichte aanpak Eemsdelta -71 adressen

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 12 oktober 2027

Voor eigenaren van gebouwen die van de gemeente Eemsdelta een brief hebben gehad dat ze in aanmerking komen voor de Subsidie gebiedsgerichte aanpak - 71 adressen.

Asbestdakenregeling Drenthe

Open
Locatie: Drenthe
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2028

Vraag een voordelige lening aan voor het verwijderen van een asbestdak.