Regeling versterking gebouwen Groningen herbeoordeling – € 13.000

Heb je of krijg je een versterkingsadvies met oude inzichten waarin staat dat je gebouw versterkt moet worden? En heb je nog geen overeenkomst met een aannemer voor deze versterking? Dan kun je ervoor kiezen om je gebouw opnieuw te beoordelen met de nieuwste inzichten. In dat geval ontvang je een vrij te besteden bedrag van 13.000 euro en kom je in aanmerking voor een subsidie van 17.000 euro voor het verbeteren én verduurzamen van je gebouw.

De tegemoetkoming is een bedrag van 13.000 euro die vrij te besteden is. Je mag dit bijvoorbeeld uitgeven aan een vakantie of investeringen in je huis, maar je mag het geld ook op de spaarrekening zetten. 

Je kunt 17.000 euro subsidie krijgen voor het verbeteren en/of verduurzamen van je woning of ander gebouw. Het mag ook voor bijgebouwen op hetzelfde adres, zoals een schuur, garage of bedrijfsgebouw. Je kunt de subsidie bijvoorbeeld gebruiken voor het kopen van zonnepanelen, voor het isoleren van je vloer of voor het verbouwen van je badkamer of keuken. Je kan ook rekeningen en betaalbewijzen insturen van maatregelen die na 6 november 2020 al getroffen zijn. De subsidie van 17.000 euro kan je hier aanvragen.

Let op! Eigenaren van adressen die door hun gemeente zijn geselecteerd (blok B) kunnen de subsidie hier niet aanvragen. Hiervoor is een andere, gemeentelijke regeling gemaakt. Voor meer informatie, kijk op de pagina over Blok B.

In het kort

Deadline indienen aanvraag
01 juli 2026
Besluit op aanvraag
13 weken ?

Voor wie

Voor eigenaren van gebouwen met een versterkingsadvies met oude inzichten waarin staat dat je gebouw versterkt moet worden. Je hebt nog geen overeenkomst met een aannemer voor deze versterking en kiest voor het opnieuw beoordelen van je gebouw met de nieuwste inzichten.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

 • De tegemoetkoming van 13.000 kun je vrij besteden. Je mag dit bijvoorbeeld uitgeven aan een vakantie of nieuwe auto, maar je mag het geld ook op je spaarrekening zetten.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Je hebt een besluit van NCG ontvangen om je gebouw opnieuw te laten beoordelen.

Wanneer kan je de tegemoetkoming en subsidie aanvragen?

Je kan de tegemoetkoming en subsidie aanvragen zodra je van NCG een besluit hebt ontvangen om je gebouw opnieuw te beoordelen. NCG neemt dit besluit als ze je aanvraagformulier voor het opnieuw beoordelen van je gebouw hebben ontvangen en behandeld. Je ontvangt het aanvraagformulier van NCG, nadat je een gesprek hebt gehad met je NCG-bewonersbegeleider.

Een aantal veelgestelde vragen

 • Is jouw woning of gebouw onderdeel van het versterkingsprogramma van NCG, dan heb je een brief van NCG ontvangen. Hierin staat welke subsidie je aan kunt vragen. Is het voor jou niet duidelijk voor welke subsidie je in aanmerking komt? Bekijk het schema hieronder, dat je verder kan helpen. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op met NCG.

  Heb ik recht op een subsidie

  Download als pdf-bestand 

 • Wij kijken welke andere subsidies je hebt ontvangen. De kosten vanuit andere subsidies worden door ons gecorrigeerd. Je kunt niet twee keer voor dezelfde maatregel subsidie aanvragen.

  Ook kan je niet meer subsidie ontvangen dan dat er kosten zijn gemaakt. Wanneer de toekenning van subsidie leidt tot een hogere vergoeding dan de gemaakte kosten, wordt dit dus gecorrigeerd.

 • Ja, het is ook mogelijk om voor jouw zakelijke pand subsidie aan te vragen. Het pand moet dan wel opgenomen zijn in het versterkingsprogramma van NCG. Kijk op de volgende pagina's voor meer informatie:

 • Je hebt je aanvraag bij ons ingediend en hoeft op dit moment niets te doen. Nu is het aan ons om jouw aanvraag te beoordelen. Wij beoordelen de aanvraag binnen 13 weken. Mocht blijken dat de aanvraag (nog) niet compleet is, dan nemen wij contact met je op.

Kom je er niet helemaal uit? Neem contact op met Team Duurzaamheid.

Heb je vragen over het versterkingsprogramma en de bestuurlijke afspraken versterking Groningen? Kijk dan op de website van NCG.

Heb je een vraag over het aanvragen van deze subsidie? We helpen je graag verder. Kijk eens op onze pagina veelgestelde vragen. Misschien vind je hier al antwoord op jouw vraag.

Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op. Bellen kan op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur.

vvg@snn.nl 050 5224 924

Regeling & toelichting

Download alle documenten
 • Besluit versterking gebouwen Groningen in verband met de mogelijkheid tot herbeoordeling (12-07-21)
  0.52mb
  Download document

Ik wil de regeling versterking gebouwen Groningen herbeoordeling – € 13.000 aanvragen

Agenda

Nieuws

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall