Subsidie Blok B

Aanvragen mogelijk t/m 15 november 2026

Je wilt de subsidie Blok B aanvragen. Op deze pagina vind je alle benodigde informatie over je aanvraag.

 

 

 1. Bekijk hieronder welke documenten en informatie je nodig hebt en zet ze ingevuld klaar op je computer.
 2. Klik op de knop 'Aanvragen' (beschikbaar vanaf 15 november 2021) en log in met je DigiD. Log je voor de eerste keer bij het SNN in? Dan moet je een aantal gegevens invullen om een account aan te maken. Je krijgt een e-mail om je account te activeren.
 3. Zoek in de lijst 'Beschikbare regelingen' de subsidie 'Subsidieregeling Blok B' voor jouw gemeente op en klik op aanvragen.
 4. Klik op het bedrag dat je aan wilt vragen. Twijfel je voor welk bedrag je in aanmerking komt? Bekijk de brief die je hierover hebt ontvangen van je gemeente. Hier staat het bedrag in waarvoor jij een aanvraag kunt indienen.
 5. Vul in de volgende stappen de benodigde informatie in en upload de documenten.
 6. Aanvraag ingediend? Je ontvangt meteen een ontvangstbevestiging. Via je account kun je de behandeling van jouw aanvraag volgen.

Deze documenten heb je nodig voor de aanvraag

 • Een kopie van je (particulieren) bankpas of bankafschrift. Deze moet overeenkomen met het bankrekeningnummer dat bij ons bekend is. 

  Zijn de maatregelen nog niet uitgevoerd?
 • Prijsopgave of offerte van de maatregelen die je uit laat voeren.

  Heb je de maatregelen al uit laten voeren?
 • Lever dan de eindfactuur met betalingsbewijs aan. Let op! Je komt alleen met terugwerkende kracht in aanmerking voor maatregelen die je na 6 november 2020 hebt betaald.
 • Het energieprestatieadvies als je deze na 6 november 2020 hebt laten uitvoeren.

   

Een aantal veelgestelde vragen

 • Je hebt een brief gehad van jouw gemeente waarin staat dat je deze subsidie kunt aanvragen.

 • Je kunt de vergoeding vanaf 15 november 2021 aanvragen via www.snn.nl/blokb. Op de website van SNN vind je ook meer informatie. Heb je hulp nodig bij het aanvragen? Bel dan 050-522 49 24 of mail versterking@snn.nl

 • De vergoeding bestaat uit een subsidie van € 17.000 voor het verduurzamen en verbeteren van je woning. En een gift/vrij te besteden bedrag van € 13.000. Je kunt de subsidie besteden aan alle maatregelen die je wilt aanbrengen. Dat kan aan zonnepanelen, vloer-, muur- en dakisolatie, maar ook aan onderhoud of het verbouwen van je keuken of badkamer.

 • De vergoeding van 30.000 euro is dezelfde vergoeding waarvoor eigenaren in aanmerking komen die ervoor kiezen om hun woning opnieuw te laten beoordelen met de nieuwste inzichten. De vergoeding bestaat uit een subsidie van 17.000 euro om je woning te verduurzamen en verbeteren. En een bedrag van 13.000 euro om vrij uit te geven.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Kom je er niet helemaal uit? Neem contact op met Team Duurzaamheid.

Kijk eens op onze pagina veelgestelde vragen. Misschien vind je hier al antwoord op jouw vraag.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

versterking@snn.nl 050 5224 924

Bellen kan op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur.

 

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall