Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen

Ben jij eigenaar van een woning of gebouw dat in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) zit? Dan zijn er verschillende subsidies beschikbaar. Deze subsidies kun je gebruiken om je woning of ander gebouw energiezuinig te maken én te verbeteren.

In het versterkingsprogramma van NCG zitten ruim 26.000 adressen uit de provincie Groningen. Alle eigenaren waarvan de woning of ander gebouw onderdeel is van het versterkingsprogramma van NCG hebben hiervan bericht gehad. Heb jij nooit een brief gehad? Dan is jouw huis géén onderdeel van het versterkingsprogramma.

Wat houdt het verduurzamen van jouw woning/pand in?

Denk hierbij aan het aanschaffen van zonnepanelen, HR++-glas of het isoleren van jouw huis. Maar ook je deelname aan een lokaal energieproject. Een compleet overzicht van mogelijkheden vind je in de uitgebreide subsidieregeling. Wil je advies over energiebesparende maatregelen? Neem dan vrijblijvend contact op met Energieloket Groningen.

Wat houdt het verbeteren van jouw woning/pand in?

Het verbeteren van jouw woning of gebouw is erop gericht om achterstallig onderhoud op te lossen, te verduurzamen en te zorgen voor meer wooncomfort. Je kunt het geld bijvoorbeeld gebruiken voor een nieuwe keuken of badkamer. Investeringen aan je inboedel, zoals een nieuwe tv zijn niet mogelijk. Meer informatie over de mogelijkheden vind je in de uitgebreide subsidieregeling.

Heb je een vraag? Neem contact op met Team Duurzaamheid

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

versterking@snn.nl 050 5224 924

Bellen kan op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur.

 

Betrokken organisaties

De Rijksoverheid, de provincie Groningen en de aardbevingsgemeenten Eemsdelta, Het Hogeland, Groningen, Midden-Groningen en Oldambt hebben op 6 november 2020 extra afspraken gemaakt over het versterken van woningen in het aardbevingsgebied.

Er zijn verschillende subsidiebedragen beschikbaar voor het versterken en verduurzamen van woningen en zakelijke gebouwen. Deze subsidie is beschikbaar gesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft overzicht welke woningen en gebouwen in hun versterkingsprogramma zitten. Heb jij nooit een brief gehad? Dan is jouw huis géén onderdeel van het versterkingsprogramma. Misschien kom je wel in aanmerking voor de subsidie Verduurzaming & Verbetering Groningen - 10.000. Het SNN behandelt alle subsidieaanvragen en zorgt ervoor dat het geld bij de juiste mensen terechtkomt.

Goed voor het klimaat en de portemonnee

Wist je dat je met het vervangen van enkel glas door HR++ glas tot wel € 300 per jaar kan besparen. Wanneer je dakisolatie aanbrengt, kan dit zelfs tot een besparing van € 600 per jaar leiden.

Vier redenen om je huis te verduurzamen

  • Je draagt bij aan een beter klimaat
  • Je verbruikt minder energie en dus wordt je energierekening lager
  • Een goed geïsoleerd huis geeft meer comfort
  • Een groen energielabel geeft je woning meer waarde
bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall