Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 17.000

Je komt in aanmerking voor een subsidie van 17.000 euro voor het verbeteren én verduurzamen van jouw woning of gebouw.  Dit omdat je al lang wacht op de beoordeling. Daardoor heb je onderhoud of investeringen aan jouw woning of gebouw misschien uitgesteld. Met deze subsidie kun je jouw woning of gebouw duurzamer maken en verbeteren.

Met het verbeteren van jouw woning of ander gebouw kun je achterstallig onderhoud oplossen, verduurzamen en zorgen voor meer wooncomfort. Je kunt het geld bijvoorbeeld gebruiken voor het verbouwen van je keuken of het kopen van zonnepanelen. Daarnaast geldt dit ook voor alle bijgebouwen, zoals een schuur die op je perceel staat. De verbeteringen zijn gericht op een duurzame verbetering van je woning. Investeringen aan je inboedel, zoals een nieuwe tv zijn niet mogelijk.

Let op! Ben je eigenaar van een adres dat door de gemeente is geselecteerd (Blok B)? Vraag deze subsidie dan aan via www.snn.nl/blokb.

In het kort

Deadline indienen aanvraag
31 mei 2026
Besluit op aanvraag
13 weken ?
Resterend budget
Onbeperkt ?
Subsidiepercentage
100%
Maximale subsidie
€ 17.000

Voor wie

Voor eigenaren van gebouwen die in het versterkingsprogramma van NCG zitten en een beoordeling met nieuwe inzichten hebben of krijgen. Of een beoordeling met verouderde inzichten hebben en daaruit blijkt dat geen versterking nodig is.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

 • Aan het verbeteren en/of verduurzamen van uw woning of gebouw. Het mag ook aan bijgebouwen op hetzelfde adres.

 • Je kunt de subsidie besteden aan alle maatregelen die je wilt aanbrengen. Dat kan aan zonnepanelen, vloer-, muur- en dakisolatie, maar ook aan onderhoud of het verbouwen van je keuken of badkamer.

 • Je kunt ook rekeningen en betaalbewijzen insturen van maatregelen die je na 6 november 2020 al getroffen hebt.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Je hebt of krijgt als eigenaar een beoordeling met de nieuwe inzichten. Deze inzichten gaan uit van het stoppen met de gaswinning in 2022.

 • Dit betekent dat jouw woning beoordeeld wordt met de nieuwe inzichten

 • Als je wel al een beoordeling hebt met oude inzichten en kiest voor een herbeoordeling kom je ook in aanmerking voor de subsidie van 17.000 euro.

 • Heb je over de herbeoordeling nog geen besluit van de NCG ontvangen, wacht dan nog even met het aanvragen van deze subsidie.

 • Als je wel al een beoordeling hebt met oude inzichten en daaruit komt dat jouw woning geen versterkingsmaatregelen nodig heeft.

 • Je hebt meerdere aanvraagmomenten om een aanvraag in te dienen. Dit geldt per adres en dit mag tot het maximum van 17.000 euro.

 • Maatregelen waarvoor je subsidie aanvraagt moet je binnen drie jaar uitvoeren.

Een aantal veelgestelde vragen

 • Is jouw woning of gebouw onderdeel van het versterkingsprogramma van NCG, dan heb je een brief van NCG ontvangen. Hierin staat welke subsidie je aan kunt vragen. Is het voor jou niet duidelijk voor welke subsidie je in aanmerking komt? Bekijk het schema hieronder, dat je verder kan helpen. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op met NCG.

  Heb ik recht op een subsidie

  Download als pdf-bestand 

 • Wij kijken welke andere subsidies je hebt ontvangen. De kosten vanuit andere subsidies worden door ons gecorrigeerd. Je kunt niet twee keer voor dezelfde maatregel subsidie aanvragen.

  Ook kan je niet meer subsidie ontvangen dan dat er kosten zijn gemaakt. Wanneer de toekenning van subsidie leidt tot een hogere vergoeding dan de gemaakte kosten, wordt dit dus gecorrigeerd.

 • Ja, het is ook mogelijk om voor jouw zakelijke pand subsidie aan te vragen. Het pand moet dan wel opgenomen zijn in het versterkingsprogramma van NCG. Kijk op de volgende pagina's voor meer informatie:

 • Je hebt je aanvraag bij ons ingediend en hoeft op dit moment niets te doen. Nu is het aan ons om jouw aanvraag te beoordelen. Wij beoordelen de aanvraag binnen 13 weken. Mocht blijken dat de aanvraag (nog) niet compleet is, dan nemen wij contact met je op.

Kom je er niet helemaal uit? Neem contact op met Team Duurzaamheid.

Heb je vragen over het versterkingsprogramma en de bestuurlijke afspraken versterking Groningen? Kijk dan op de website van de NCG.

Heb je een vraag over het aanvragen van deze subsidie? We helpen je graag verder. Kijk eens op onze pagina veelgestelde vragen. Misschien vind je hier al antwoord op jouw vraag.

Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op. Bellen kan op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur.

vvg@snn.nl 050 5224 924

Wil je advies over energiebesparende maatregelen? Het Regionaal Energieloket kan je daarbij helpen. 

Vereniging van Eigenaren

Het is niet mogelijk om vanuit een VvE een aanvraag te doen voor de openbare of gezamenlijke delen. Het is mogelijk om een individuele aanvraag in te dienen die toekomen aan de gezamenlijke delen van de VvE, zoals het leggen van zonnepanelen, nieuwe beglazing, intercomsysteem, lift en andere openbare ruimtes. Het is het dan de verantwoordelijkheid van de begunstigde van de subsidie om dit af te stemmen met de rest van de VvE eigenaren. Hier heeft het SNN juridisch gezien geen aandeel in.

Ik wil de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen aanvragen

Regeling & toelichting

Download alle documenten
 • Subsidieregeling verduurzaming, onderhoud en verbetering gebouwen aardbevingsgebied Groningen (31-05-21)
  1.14mb
  Download document
 • Toelichting op het aanvraagproces voor de subsidie Verbetering en Verduurzaming Groningen 17.000
  0.33mb
  Download document

Agenda

Nieuws

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall