Contactgegevens

Tel: (050) 5224 900
E-mail: info@snn.nl

Heb je vragen over onze subsidies voor particulieren?
Neem dan contact met ons op via 050 5224 924.

Bezoekadres
Leonard Springerlaan 15
9727 KB Groningen

Postadres
Postbus 779
9700 AT Groningen

Parkeren
Je kan parkeren op MartiniPlaza Parking. Hier zijn laadpalen aanwezig.

Subsidie Waardevermeerdering

Particulier

Subsidie voor woningeigenaren in het aardbevingsgebied met erkende aardbevingsschade die hun woning energiezuinig willen maken. De bijdrage bij verlening bedraagt 100% van de kosten met een maximum van € 4.000,-.

Je komt ook in aanmerking voor de subsidie Waardevermeerdering van het SNN wanneer je gebruik maakt van de Stuwmeerregeling.

In het kort

Deadline indienen aanvraag
31 maart 2022 ?
Besluit op aanvraag
8 weken ?
Resterend budget
€ 40.000.000,-
Maximale subsidie
€ 4.000,-

Voor wie

Woningeigenaren in het aardbevingsgebied die erkende aardbevingsschade hebben aan de woning.

Maak je gebruik van de Stuwmeerregeling? Dan kom je met een besluitbrief (vergoeding) van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) ook in aanmerking voor de subsidie Waardevermeerdering van het SNN.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

 • dak-, vloer- of gevelisolatie
 • muurisolatie
 • HR++(+) glas
 • kozijn vereist voor HR++(+) glas
 • isolerend glas voor een monument
 • kozijn vereist voor het isoleren van glas voor een monument
 • combiketel met hoog rendement inclusief daarvoor vereiste verwarmingselementen en leidingen voor zover niet aanwezig
 • (micro) HRe ketel
 • HR luchtverwarming
 • zonnepanelen en zonnecollectoren
 • zonneboiler
 • pelletkachel
 • warmtepomp
 • infraroodpanelen
 • warmte-koudeopslag
 • technieken voor warmteterugwinning
 • lage temperatuurverwarming
 • energiezuinige vloerverwarmingspomp
 • apparaat te koppelen aan een slimme meter, hoofdzakelijk bedoeld voor het geven van inzicht in het energieverbruik
 • technieken voor de opwekking van windenergie

Wat zijn de voorwaarden?

 • 1. Je bent woningeigenaar in het aardbevingsgebied met erkende aardbevingsschade;
 • 2. Je hebt een schaderapport van het Centrum Veilig Wonen (CVW) dat aantoont dat er sprake is van erkende aardbevingsschade (categorie a of b) van tenminste € 1.000,- en is erkend vanaf 1 januari 2016;
 • 2.1 Of je hebt een beslissingsbrief van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) die ten minste € 1.000,– bedraagt en is erkend vanaf 19 maart 2018 (Let op! deze ontvang je na de goedkeuring van je adviesrapport);
 • 2.2 Of je hebt een besluitbrief van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) ontvangen nadat je akkoord bent gegaan met de stuwmeerregeling (zie onderstaand voor meer informatie);
 • 2.3 Of je hebt een aanbiedingsbrief oude schademelding van de NAM ontvangen (zie onderstaand voor meer informatie);
 • 2.4 Of je hebt een aanbiedingsbrief oude schademelding proef buitengebied van de NAM ontvangen met een antwoordstrook en bevestigingsmail (zie zie onderstaand voor meer informatie);
 • 2.5 Of je hebt een door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) schade door bodembeweging als gevolg van gaswinning in het Groningenveld is vastgesteld, die ten minste € 1.000,– bedraagt en erkend is vanaf 1 maart 2018;
 • 2.6 Of je hebt een uitspraak van een rechter van de Arbiter Bodembeweging waarin gesteld wordt dat de schade opgetreden is als gevolg van aardbevingsschade (categorie a of b) van tenminste € 1.000,- en erkend is vanaf 1 januari 2016;
 • 3. Je hebt niet eerder (als huidige eigenaar) subsidie ontvangen voor hetzelfde adres vanuit de (vorige) Tijdelijke Regeling Waardevermeerdering.

Stuwmeerregeling

Maak je gebruik van de Stuwmeerregeling? Dan kom je met een besluitbrief (vergoeding) van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) ook in aanmerking voor de subsidie Waardevermeerdering van het SNN.

Let op: Een besluitbrief (vergoeding) ontvang je pas nadat je bij de TCMG aangeeft dat je akkoord gaat met de Stuwmeerregeling. Je zult deze moeten doorgeven d.m.v. een aanvraag bij de TCMG. Bij een goedkeuring ontvang je van de TCMG een brief met het besluit (vergoeding) en hiermee kan je een aanvraag indienen bij het SNN.

Meer info?

Stuwmeerregeling

 

Aanbiedingsbrief NAM

Bewoners met een schademelding onder het oude schadeprotocol, die een 'aanbiedingsbrief: oude schademelding' met minimaal € 1.000,- hebben ontvangen, komen in aanmerking voor de subsidieregeling 'Waardevermeerdering 2017 (binnengebied)'. Het gaat om situaties waarin de NAM de aardbevingsschade (categorie A of B) erkent of als de bewoner de schade toegekend heeft gekregen door de Arbiter Bodembeweging.

Voor de bewoners met een schademelding onder het oude schadeprotocol waar de NAM wel een aanbod doet maar geen schade erkent en een 'aanbiedingsbrief: afhandeling oude schademelding proef buitengebied' met minimaal € 1.000,- hebben ontvangen, komen in aanmerking voor de regeling 'Waardevermeerderingsregeling PILOT proef Buitengebied' mits de bewoner deze accepteert.

Let op! Met een 'aanbiedingsbrief beving Zuidlaren: afhandeling oude schademelding' kom je niet in aanmerking voor subsidieregeling Waardevermeerdering.

Regeling & toelichting

Download alle documenten

Waardevermeerdering 2017

afbeelding waardevermeerdering project uitgelicht
‘Mensen die schade hebben geleden, worden met de Waardevermeerdering-subsidie tegemoetgekomen en het levert een bijdrage aan een beter milieu.’
Meneer Battjes, Delfzijl
Bekijk case
.

Duurzaam wonen in Delfzijl

Op het huis van de familie Battjes in Delfzijl liggen sinds kort zonnepanelen. Ze zijn bekostigd met subsidie uit de waardevermeerderingsregeling. Eigenaar Ronald Battjes is er blij mee.

Battjes is een van de woningeigenaren in Noord-Nederland die tot nu toe subsidie heeft gekregen om zijn woning energiezuiniger te maken. Huiseigenaren met aardbevingsschade kunnen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) een bijdrage aanvragen voor verschillende energiebesparende maatregelen.

Battjes vindt het een goede regeling. “Mensen die schade hebben geleden, worden hiermee tegemoetgekomen en het levert een bijdrage aan een beter milieu.”

Samen met zijn vrouw en twee kinderen woont hij in Delfzijl. Oktober vorig jaar ontdekte hij een aantal scheuren in de binnenmuren op de begane grond en de slaapkamer. “Deze schade hebben wij laten beoordelen door een expert. Het was inderdaad aardbevingsschade. Gelukkig hadden wij alleen maar schade aan de binnenkant van de woning en niet aan de buitenkant. De schade is inmiddels hersteld.”

Battjes adviseert andere woningbezitters met aardbevingsschade zeker om de woning te verduurzamen, als zij in aanmerking komen voor de subsidie. “Het aanvragen was makkelijk en het ging overzichtelijk. Ik heb de maximale subsidie van €4.000,- ontvangen.”

Eind mei zijn de zonnepanelen geplaatst op de rijtjeswoning van de familie Battjes. Op de vraag waarom hij heeft gekozen voor zonnepanelen antwoordt hij: “Ik vind het belangrijk om een steentje bij te dragen aan duurzame energie. Zonnepanelen zijn hier een mooi voorbeeld van en zo bespaar ik ook nog eens op mijn energienota. “

Ik wil Waardevermeerdering-subsidie aanvragen

Contact

Kom je er niet helemaal uit? Neem contact op met het SNN.

Mail met SNN 

Of bel op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur.

050 5224 924

Nieuws

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall