Subsidie Waardevermeerdering

Locatie: Drenthe, Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 8 oktober 2023

Tot € 4.000 subsidie voor woningeigenaren met aardbevingsschade en woonachtig in het aardbevingsgebied die hun woning energiezuinig willen maken.

Man en vrouw verbouwen hun huis

Subsidie Waardevermeerdering aanvragen

Ben jij woningeigenaar in het aardbevingsgebied met erkende bevingsschade? En heb jij een schaderapport of schadevergoeding van € 1.000 of hoger ontvangen? Dan kun je gebruik maken van de subsidie Waardevermeerdering om jouw huis duurzamer te maken.

Lees hier wat je nodig hebt om jouw aanvraag in orde te maken.

Stappenplan aanvraag indienen

  1. 1: Stap 1: Bekijk hieronder welke documenten je nodig hebt, vul ze in en zet ze klaar op je computer
  2. 2: Stap 2: Start je aanvraag. Maak eenmalig een account aan
  3. 3: Stap 3: In je persoonlijke account upload je de documenten en vul je de gegevens in. De behandeling van jouw aanvraag volg je via dit account

Wat heb je nodig voor jouw aanvraag? 

  • Een kopie van je (particulieren) bankpas of bankafschrift met daarop de tenaamstelling en het volledige IBAN rekeningnummer. Wij kunnen de subsidie niet naar de aannemer overmaken.
  • Zijn de verduurzamende maatregelen nog niet uitgevoerd? Lever dan een getekende offerte of een getekende opdrachtbevestiging aan. Hier moet de startdatum van de werkzaamheden op staan, een handtekening van de installateur en een handtekening van jou als aanvrager. Let op! Ook op de offerte mag je nog geen verplichting zijn aangegaan voor de datum van je schaderapport of besluitbrief.
  • Heb je de verduurzamende maatregelen al uit laten voeren? Lever dan de eindfactuur met betalingsbewijs aan. 

Naast de bovengenoemde stukken, heb je voor jouw aanvraag ook één van de onderstaande schriftelijke stukken nodig:

  • Een schaderapport of besluitbrief van de TCMG (Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen) of IMG (Instituut Mijnbouwschade Groningen) waarin staat dat u tenminste €1000 euro erkende schade heeftt, die is erkend op of na 19 maart 2018.
  • Een schaderapport of besluitbrief van de TCMG (Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen) of IMG (Instituut Mijnbouwschade Groningen) die u hebt ontvangen nadat u akkoord bent gegaan met de stuwmeerregeling of de vaste vergoeding (€5000).
  • Een aanbiedingsbrief "oude schademelding" van de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) met minimaal €1000 erkende schade.
  • Een uitspraak van een rechter of de Arbiter Bodembeweging waarin is vastgesteld dat de schade van tenminste €1000 (categorie a of b) is erkend door bodembeweging als gevolg van gaswinning, op of na 1 januari 2016
  • Een schaderapport (in opdracht) van het CVW (Centrum Veilig Wonen) dat aantoont dat er sprake is van erkende aardbevingsschade (categorie a of b) van tenminste €1000, erkend op of na 1 januari 2016
  • Een schaderapport (in opdracht) van de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) waarin is vastgesteld dat de schade, erkend op of na 1 januari 2016, het gevolg is van bodembeweging door gaswinning en minstens €1000 bedraagt (categorie a of b)
  • Aanbiedingsbrief "oude schademelding Proef Buitengebied” waarin is vastgesteld dat de schade, erkend op of na 1 januari 2016, het gevolg is van bodembeweging door gaswinning en minstens € 1.000,00 bedraagt (categorie a of b). 

Is een van deze stukken gericht aan een zakelijk adres? Doe dan een zakelijke aanvraag. Deze kun je vinden onder de pagina Subsidie Waardevermeerdering Zakelijk.

Niet gevonden wat je zocht?

Misschien zijn deze subsidies wat voor jou.

Subsidieregeling verduurzaming Volkshuisvesting Drenthe

Open
Locatie: Drenthe
Status: Aanvragen mogelijk t/m 1 juli 2031

Ben je eigenaar van een woning in de gemeente Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen en Coevorden in één van de aangewezen postcodegebieden? Heb je een WOZ-waarde van maximaal € 200.000,00 (voor de gemeente Aa en Hunze is dit maximaal € 250.000,00) en wil jij je woning verduurzamen? Dan kun je misschien...

Stimuleringslening PAW Steendam Tjuchem 2023

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Met de stimuleringslening kun je je huis duurzamer en aardgasvrij maken. Met de lening kun je (energiebesparende) maatregelen treffen.

Subsidie Verduurzaming Groningen - € 7.000

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 mei 2026

Tot € 7.000,- subsidie om jouw pand te verduurzamen. Bedoeld voor woningeigenaren die een overeenkomst met een aannemer hebben voor de versterking van hun woning.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 17.000

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 mei 2026

Tot € 17.000 subsidie om jouw woning te verduurzamen én te verbeteren. Bedoeld voor eigenaren die een beoordeling met de nieuwe inzichten hebben of krijgen, of waarvan volgens beoordeling met de verouderde inzichten voldoet aan de veiligheidsnorm.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 10.000

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2025

Tot € 10.000,- subsidie om jouw woning te verduurzamen én te verbeteren. Bedoeld voor woningen die niet in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen zitten, maar wel in het het gebied staan waar de waardedalingsregeling geldt.

Subsidie gebiedsgerichte aanpak Eemsdelta -71 adressen

Open
Locatie: Groningen
Status: Aanvragen mogelijk t/m 12 oktober 2027

Voor eigenaren van gebouwen die van de gemeente Eemsdelta een brief hebben gehad dat ze in aanmerking komen voor de Subsidie gebiedsgerichte aanpak - 71 adressen.

Asbestdakenregeling Drenthe

Open
Locatie: Drenthe
Status: Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2028

Vraag een voordelige lening aan voor het verwijderen van een asbestdak.