Subsidie Waardevermeerdering

Locatie:
Drenthe, Groningen
Maximaal bedrag € 4.000,-
Resterend budget € 73.300.000,-
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 januari 2025

Ben jij huurder of eigenaar van een woning of een gebouw met een woon-of logiesfunctie in het aardbevingsgebied met erkende bevingsschade? Dan kun je gebruik maken van de subsidie Waardevermeerdering om jouw huis duurzamer te maken.

Man en vrouw verbouwen hun huis

Subsidie Waardevermeerdering aanvragen

Ben jij eigenaar of huurder van een gebouw in het aardbevingsgebied met erkende bevingsschade? En heb jij een schaderapport of schadevergoeding van € 1.000 of hoger ontvangen? Dan kun je gebruik maken van de subsidie Waardevermeerdering om jouw huis duurzamer te maken.  

Lees hier wat je nodig hebt om jouw aanvraag in orde te maken. 

Stappenplan aanvraag indienen

 1. 1: Stap 1: Bekijk hieronder welke documenten je nodig hebt, vul ze in en zet ze klaar op je computer
 2. 2: Stap 2: Start je aanvraag. Maak eenmalig een account aan
 3. 3: Stap 3: In je persoonlijke account upload je de documenten en vul je de gegevens in. De behandeling van jouw aanvraag volg je via dit account

Wat heb je nodig voor jouw aanvraag? 

 • Een kopie van je (particuliere) bankpas of bankafschrift met daarop de tenaamstelling en het volledige IBAN rekeningnummer. Wij kunnen de subsidie niet naar de aannemer overmaken. 
 • Zijn de verduurzamende maatregelen nog niet uitgevoerd? Lever dan een getekende offerte of een getekende opdrachtbevestiging aan. Hier moet de startdatum van de werkzaamheden op staan, een handtekening van de installateur en een handtekening van jou als aanvrager. Let op! Ook op de offerte mag je nog geen verplichting zijn aangegaan voor de datum van je schaderapport of besluitbrief. 
 • Heb je de verduurzamende maatregelen al uit laten voeren? Lever dan de eindfactuur met betalingsbewijs aan.  
 • Ben je huurder? Voeg dan ook een ingevuld toestemmingsformulier toe.  

Naast de bovengenoemde stukken, heb je voor jouw aanvraag ook één van de onderstaande schriftelijke stukken nodig: 

 • Een schaderapport of besluitbrief van de TCMG (Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen) of IMG (Instituut Mijnbouwschade Groningen) waarin staat dat u tenminste € 1.000 erkende schade heeft, die is erkend op of na 19 maart 2018.  
 • Een schaderapport of besluitbrief van de TCMG (Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen) of IMG (Instituut Mijnbouwschade Groningen) die u hebt ontvangen nadat u akkoord bent gegaan met de stuwmeerregeling of de vaste vergoeding (€ 5.000 of € 10.000).  
 • Een aanbiedingsbrief "oude schademelding" van de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) met minimaal € 1.000 erkende schade.  
 • Een vergoeding van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) op grond van een schikking 
 • Een uitspraak van een rechter of de Arbiter Bodembeweging waarin is vastgesteld dat de schade van tenminste € 1.000 (categorie a of b) is erkend door bodembeweging als gevolg van gaswinning, op of na 1 januari 2016.  
 • Een schaderapport (in opdracht) van het CVW (Centrum Veilig Wonen) dat aantoont dat er sprake is van erkende aardbevingsschade (categorie a of b) van tenminste € 1.000, erkend op of na 1 januari 2016.  
 • Een schaderapport (in opdracht) van de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) waarin is vastgesteld dat de schade, erkend op of na 1 januari 2016, het gevolg is van bodembeweging door gaswinning en minstens € 1.000 bedraagt (categorie a of b).  
 • Aanbiedingsbrief "oude schademelding Proef Buitengebied” waarin is vastgesteld dat de schade, erkend op of na 1 januari 2016, het gevolg is van bodembeweging door gaswinning en minstens € 1.000 bedraagt (categorie a of b).  

Is een van deze stukken gericht aan een zakelijk adres? Doe dan een zakelijke aanvraag. Deze kun je vinden onder de pagina Subsidie Waardevermeerdering Zakelijk

Niet gevonden wat je zocht?

Misschien zijn deze subsidies wat voor jou.

Subsidieregeling verduurzaming Volkshuisvesting Drenthe

Open
Locatie:
Drenthe
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 1 juli 2031

Ben je eigenaar van een woning in de gemeente Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen en Coevorden in één van de aangewezen postcodegebieden? Heb je een WOZ-waarde die op 1 januari 2021 maximaal € 200.000,00 was (voor de gemeente Aa en Hunze is dit maximaal € 250.000,00) en wil jij je woning verduurzamen...

Stimuleringslening PAW Steendam Tjuchem 2023

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ben jij woningeigenaar in Steendam of Tjuchem? Vraag deze aanvullende lening aan om je woning duurzamer en aardgasvrij te maken.

Verzilverlening gemeente Noardeast-Fryslân 2021

Open
Locatie:
Friesland
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ben jij woningeigenaar in de gemeente Noardeast-Fryslan? En heb je een woning met overwaarde? Vraag deze lening aan om je woning te verbeteren of toekomstbestendig te maken.

Verzilverlening gemeente Midden-Groningen 2019

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ben jij woningeigenaar in de gemeente Midden-Groningen? En heb je een woning met overwaarde? Vraag deze lening aan om je woning te verbeteren of toekomstbestendig te maken.

Subsidie Verduurzaming Groningen - € 7.000

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 mei 2026

Valt jouw woning onder het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG)? En heb je een beoordeling met oude inzichten? Vraag deze subsidie voor verduurzaming van je woning.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 17.000

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 mei 2026

Valt jouw woning onder het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG)? Voldoet jouw woning volgens oude inzichten aan de veiligheidsnorm? Of heb/krijg je een beoordeling met nieuwe inzichten? Vraag deze subsidie voor verduurzaming en verbetering van je woning en/of bijgebouw.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 10.000

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2025

Ben jij woningeigenaar in het aangewezen postcodegebied? En val je niet onder het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG)? Vraag deze subsidie van maximaal € 10.000 aan voor verduurzaming en verbetering van jouw woning en/of bijgebouw.

Subsidie gebiedsgerichte aanpak Eemsdelta -71 adressen

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 12 oktober 2027

Heb jij van gemeente Eemsdelta een brief ontvangen dat je in aanmerking komt voor de subsidie Gebiedsgerichte aanpak Eemsdelta? Vraag deze subsidie aan voor verduurzaming en verbetering van jouw woning en/of bijgebouw.

Stimuleringslening gemeente Noardeast-Fryslân 2021

Open
Locatie:
Friesland
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ben jij woningeigenaar in de gemeente Noardeast-Fryslân? En heb je een woning met overwaarde? Vraag deze aanvullende lening aan om je woning duurzamer en levensloopbestendig te maken.

Stimuleringslening gemeente Midden-Groningen 2019

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ben jij woningeigenaar in de gemeente Midden-Groningen? En heb je een woning met overwaarde? Vraag deze aanvullende lening aan om je woning duurzamer en levensloopbestendig te maken.

Asbestdakenregeling Drenthe

Open
Locatie:
Drenthe
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2024

Ben jij eigenaar van een gebouw in Drenthe? Vraag deze voordelige lening aan voor het verwijderen van een asbestdak.