Subsidie voor haalbaarheidsonderzoek van jouw innovatieve idee!

Heb jij een innovatief idee dat nieuw is voor de wereld? Wil jij als mkb’er eerst onderzoeken of he...
Wij hebben geen burgerservicenummers nodig. Staan deze in de gevraagde documenten? Let op privacy en verwijder de burgerservicenummers of scherm ze af voordat je de documenten met ons deelt.
De provincie Groningen beoordeelt of de aanvraag compleet is. Is dit niet het geval, krijg je een verzoek tot het volledig maken van de aanvraag. Is de aanvraag volledig, draagt de provincie Groningen deze over aan het SNN. Je aanvraag wordt door ons inhoudelijke beoordeeld. Wij nemen vervolgens contact op voor het maken van een afspraak voor een bedrijfsbezoek. Tijdens die bedrijfsbezoek bespreken we met jou de aanvraag. Hierna besluiten over de toekenning van de subsidie.
Heb je subsidie toegekend gekregen, dan ontvang je een verleningsbeschikking met daarin het maximale bedrag dat je aan subsidie kunt ontvangen. Het project moet binnen 36 maanden zijn afgerond.
Een werkvoorschot van 20% van de verleende subsidie kan via het digitaal loket worden aangevraagd, mits er geen beperkende voorwaarden zijn gesteld in de verleningsbeschikking. Let op! Een werkvoorschot wordt alleen worden toegekend wanneer de financiering van het project rond is.
Wanneer bij het project een bouwbord wordt geplaatst, dan moet het volgende op het bouwbord worden vermeld: "Dit project wordt medegefinancierd door het Nationaal Programma Groningen". Daarnaast moeten de logo's van de provincie Groningen, het SNN en het Nationaal Programma op het bouwbord worden weergegeven.
Bij de vaststelling van het project verzorgt de provincie Groningen een plaquette. Deze moet op een voor het publiek goed zichtbare plaats te worden opgehangen.
Elke 12 maanden dien je een rapportage in over de voortgang van het project. Je rapporteert zowel over de inhoudelijke als financiële voortgang van het project. De eerste voortgangsrapportage dien je uiterlijk 1 jaar en 1 maand na dagtekening van je verleningsbeschikking in. Je dient de voortgangsrapportage in via het eLoket.
Je kan tegelijk met de voortgangsrapportage een voorschotverzoek indienen. De hoogte van het voorschot bepalen we door de kosten die volgens je rapportage gemaakt en betaald zijn, te vermenigvuldigen met het verleende subsidiepercentage tot maximaal 80% van de verleende subsidie. Ter onderbouwing van de gemaakte en betaalde kosten lever je bij het voorschotverzoek:
Je moet een wijziging in jouw project altijd vooraf aan ons melden. Denk bijvoorbeeld aan wijzigingen in projectactiviteiten, financiers, begroting, uitvoeringstermijn en dergelijke. Samen met jou kijken we in hoeverre de wijziging gevolgen heeft voor de verleningsbeschikking. Je dient het wijzigingsverzoek in via het eLoket. Het is belangrijk dat je de reden van wijziging goed motiveert.
Wij helpen je graag verder!
We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.00 uur
Heb jij een innovatief idee dat nieuw is voor de wereld? Wil jij als mkb’er eerst onderzoeken of he...
Hoe kunnen noordelijke mkb-bedrijven milieuvriendelijke innovaties ontwikkelen voor de bouw van woningen en wijken? D...
Wil je als mkb’er aan de slag met de ontwikkeling van een nieuw product, dienst of procedé, m...