Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je misschien nog vragen hebt. We verwijzen je hiervoor naar de pagina op onze website met de meest actuele en veelgestelde vragen aan het SNN. Deze pagina actualiseren we voortdurend.

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen aanvragen

Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2025

Je wilt de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen aanvragen. Op deze pagina vind je alle benodigde informatie over je aanvraag.

Stappenplan aanvraag indienen

 1. Bekijk hieronder welke documenten en informatie je nodig hebt en zet ze ingevuld klaar op je computer.
 2. Controleer je postcode. Mag je postcode door? Dan verschijnt een knop naar het eLoket.
 3. Klik op de knop en log in met je DigiD. Log je voor de eerste keer bij het SNN in? Dan moet je een aantal gegevens invullen om een account aan te maken. Je krijgt een e-mail om je account te activeren.
 4. Vul in de volgende schermen de benodigde informatie en upload de documenten.
 5. Aanvraag ingediend? Je ontvangt meteen een ontvangstbevestiging. Via je account kan je de behandeling van de aanvraag volgen.

Controleer jouw postcode om door te gaan

Ben je benieuwd of jij al een aanvraag kunt indienen? Controleer hier jouw postcode met de postcodecheck! Hiermee zie je of je binnen jouw gemeente en met jouw postcode al een aanvraag kunt doen. Vul de vier cijfers van jouw postcode hieronder in.

Wat heb je nodig voor jouw aanvraag?

Kom je in aanmerking voor deze subsidie? Dan kun je bij het SNN een subsidieaanvraag doen. Hiervoor heb je het volgende nodig: 

 • Wanneer de werkzaamheden nog niet zijn uitgevoerd: een zelf opgesteld globaal kostenoverzicht of een offerte.
  Let op: Deze hoef je bij jouw aanvraag niet aan te leveren. Houd deze slechts bij de hand en vul jouw (gemaakte) kosten in het eLoket in.
 • Wanneer de werkzaamheden al wel zijn uitgevoerd: een factuur met betalingsbewijs die gedateerd zijn na 6 november 2020.
  Let op: Deze moet je wel bij jouw aanvraag aanleveren
 • Een werkende DigiD; 
 • Een werkend account voor het eLoket van het SNN;
  Heb je al eerder een account voor het eLoket van het SNN aangemaakt? Controleer voor de zekerheid of jouw emailadres nog dezelfde/juist is
 • Wanneer van toepassing: kopieën van besluitbrieven van andere ontvangen subsidies voor dezelfde maatregelen waarvoor je deze subsidie aanvraagt. Hiermee controleren wij of je (deels) al subsidie hebt ontvangen voor de dezelfde verbeteringen of aanpassingen aan de woning (bijvoorbeeld bij de regeling Waardevermeerdering, Energiebesparing Aardbevingsbestendige Woningen, Batch 1588 of subsidies bij andere uitvoerende organisaties).

 

Vanaf wanneer gaat de subsidie in jouw gemeente open?

De subsidieregeling gaat geleidelijk, per gemeente, open. Dit gebeurt op alfabetische volgorde over een periode van tien weken.

In onderstaand schema vind je een volledig overzicht van postcodes per gemeente. Maar let op: deze subsidie is alleen bedoeld voor woningen in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt of woningen met de postcodes 9679, 9681 en 9682. Bekijk de postcodelijst om te zien of jouw woning in aanmerking komt. 

Er is voldoende geld beschikbaar en er is tot en met 31 december 2025 de tijd om een aanvraag te doen.

Gemeente Aa en Hunze
Gemeente Eemsdelta (postcodes 9901 t/m 9921)
Gemeente Eemsdelta (postcodes 9922 t/m 9994)
Gemeente Groningen (postcodes 9613 t/m 9735)
Gemeente Groningen (postcodes 9736 t/m 9798)
Gemeente Het Hogeland
Gemeente Midden-Groningen (postcodes 9601 t/m 9609)
Gemeente Midden-Groningen (postcodes 9611 t/m 9939)
Gemeente Oldambt
Gemeente Westerkwartier

Een aantal veelgestelde vragen

 • Het verduurzamen van de woning betekent dat je maatregelen treft die de energielasten verlagen. Hierdoor wordt jouw woning energiezuiniger en dat is beter voor het milieu.

  Het verbeteren van de woning houdt in dat je achterstallig onderhoud oplost, zorgt voor meer wooncomfort en de woning leefbaar maakt voor de toekomst. Dit kan bijvoorbeeld door het installeren van een cooker, het plaatsen van een nieuwe badkamer of het splitsen of samenvoegen van kamers waardoor de woning beter bij de inwonende past.

 • Het machtigingsformulier vind u op onze website. Dit is een formulier waarmee je iemand anders kunt machtigen. Dit formulier stuurt diegene dan mee met je aanvraag voor de subsidie. Of neem hiervoor contact met ons op via vvg@snn.nl of 050 5224 924. Wij sturen je dan een formulier waarmee je iemand anders kunt machtigen.

 • Nee, dit is niet mogelijk. Het subsidiebedrag wordt op jouw bankrekening gestort.

 • Door de grote hoeveelheid aanvragen kan het even duren voordat je de e-mail ontvangt. Het kan ook zijn dat de e-mail in je spamfolder terecht is gekomen. 

  Heb je na 30 minuten nog geen e-mail ontvangen? Dan kan je tijdens kantoortijden (ma-vr 08:30-17:00) contact opnemen met team Duurzaamheid via 050 5224 924. Een van onze medewerkers kan dan het account voor je activeren.

  Buiten kantoortijden kan je een e-mail sturen naar vvg@snn.nl. De eerst volgende werkdag zullen wij dan het account activeren. Vermeld in de e-mail in ieder geval je naam en het e-mailadres waarmee je het account hebt aangemaakt.

Kom je er niet helemaal uit? Neem contact op met Team Duurzaamheid.

Kijk eens op onze pagina veelgestelde vragen Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen. Misschien vind je hier al antwoord op jouw vraag.

Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

vvg@snn.nl 050 5224 924

Bellen kan op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur.

 

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall