Deze subsidies sluiten op 31 december 2022

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat er verschillende subsidies gaan sluiten. De volgende subsidies...
Heb je een volledige aanvraag ingediend? Hier lees je wat er met jouw subsidieaanvraag gebeurt. Of ga direct naar het het JTF-Webportaal.
Na het indienen van je aanvraag beoordelen wij of je aanvraag compleet is. Dit beoordelen wij op volgorde van ontvangst. Dat betekent dat aanvragen die vanaf 23 januari als eerste binnenkomen én compleet zijn, als eerste worden behandeld en in aanmerking komen voor subsidie.
Is de aanvraag volledig, dan wordt je aanvraag door ons inhoudelijke beoordeeld. De aanvraag wordt inhoudelijk beoordeeld aan de hand van vijf beoordelingscriteria:
Bij een positieve beoordeling gaan wij verder met de technische toets van je aanvraag. Tijdens de technische toets controleren wij of jouw project financieel en economisch uitvoerbaar is. Ook controleren wij of het project past binnen de verschillende juridische vereisten, zoals staatssteun en of de begrote kosten passen binnen de geldende regelgeving. Tijdens deze toets stellen we (mogelijk) aanvullende vragen over het project via het JTF-Webportaal. Als deze beoordeling is afgerond, ontvang je een besluit op je aanvraag.
Er is een akkoord gegeven op je aanvraag. Je ontvangt een verleningsbeschikking met daarin het maximale bedrag dat je aan subsidie kunt ontvangen. Op de datum waarop de verleningsbeschikking is afgegeven, gaat ook de realisatietermijn (de projectperiode van maximaal 3 jaar) in.
Wanneer je als ondernemer, bedrijf of kennisinstelling Europese subsidie ontvangt voor jouw project, dan is het belangrijk voor de Europese Commissie dat je hierover communiceert en publiceert. Zo laat je zien wat de Europese bijdrage voor jouw project oplevert. Op die manier maak je ook duidelijk hoe dit zorgt voor vernieuwende innovaties, die (mede) mogelijk zijn gemaakt door Europees geld. Hiervoor zijn publiciteitseisen opgesteld. Een uitgebreide uitleg volgt nog.
Een werkvoorschot van 20% van de verleende subsidie kan via het digitaal loket worden aangevraagd, mits er geen beperkende voorwaarden zijn gesteld in de verleningsbeschikking. Let op! Een werkvoorschot wordt alleen worden toegekend wanneer de financiering van het project rond is.
Aan het einde van het project dien je het vaststellingsverzoek in (de einddeclaratie). Je kunt het vaststellingsverzoek tot maximaal 13 weken na de einddatum van het project indienen.
Aan de hand van de kosten die zijn gemaakt tijdens de projectperiode, stelt het SNN het definitieve subsidiebedrag vast.
De subsidie kan nooit hoger zijn dan het bedrag dat in de verleningsbeschikking is toegekend. Vallen de kosten lager uit dan begroot, dan wordt de subsidie evenredig verlaagd.
Wanneer je als ondernemer, bedrijf of kennisinstelling Europese subsidie ontvangt voor jouw project, dan is het belangrijk voor de Europese Commissie dat je hierover communiceert en publiceert. Zo laat je zien wat de Europese bijdrage voor jouw project oplevert. Op die manier maak je ook duidelijk hoe dit zorgt voor vernieuwende innovaties, die (mede) mogelijk zijn gemaakt door Europees geld. Hiervoor zijn publiciteitseisen opgesteld. Een uitgebreide uitleg van deze eisen volgt nog.
Wij helpen je graag verder! We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur.
JTF@snn.nl (050) 5224 900
Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat er verschillende subsidies gaan sluiten. De volgende subsidies...
Ben jij een Drentse mkb’er en wil je jouw onderneming (meer) digitaal maken? Goed nieuws: de subsidie Digitaliserings...
Noord-Nederland zit boordevol ondernemers met vernieuwende ideeën! Dit blijkt uit het succes van de...