Kabinet trekt 250 miljoen extra uit voor subsidieregeling Groningen. Lees hier het hele nieuwsbericht.

Geplaatst op 14 januari 2022

Heb je vragen over de subsidie Verduurzaming & Verbetering Groningen €10.000? Bekijk onze actuele en veelgestelde vragen.

Geplaatst op 14 januari 2022
 

Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 10.000

Let op! Op maandagavond 10 januari 2022 is het subsidieplafond bereikt voor de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen 10.000. Het is vanaf nu niet meer mogelijk om deze subsidie aan te vragen. Het eLoket is gesloten en wij nemen geen aanvragen meer in ontvangst. Klik hier voor meer informatie. 

“Wij leven mee met de vele Groningers die lang gewacht hebben en toch geen subsidie hebben kunnen aanvragen. Wij hadden deze stormloop verwacht en we hebben dit ook van tevoren aangekondigd. Binnen de keuzes die het ministerie van BZK heeft gemaakt, hebben wij er in de voorbereiding binnen onze invloedssfeer alles aan gedaan om deze subsidie zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Dit is een ongekende en uitzonderlijke situatie! Wij gunnen iedereen, die gebruik kan maken van deze subsidie, zijn/haar geld. De focus van het SNN ligt nu op het behandelen van de subsidieaanvragen.”

Marjan Dol, directeur SNN

Over de subsidie

Jouw woning staat in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt, inclusief de postcodes 9679, 9681 en 9682. En is geen onderdeel van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen.

Het was voor jou niet altijd duidelijk of jouw huis nog in het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen werd opgenomen. Het onderhoud aan je huis of een verbouwing heb je daarom misschien uitgesteld. Binnenkort kun je dan de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen van 10.000 euro (weer) aanvragen voor jouw huis.

Je kunt de subsidie gebruiken voor het verduurzamen of verbetering van je woning. Dit kan bijvoorbeeld een schilderbeurt of nieuwe badkamer zijn, maar ook energiebesparende maatregelen zoals de aanschaf van zonnepanelen vallen onder de subsidie.

Deze subsidie is ontstaan doordat het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), de provincie Groningen en de aardbevingsgemeenten Eemsdelta, Het Hogeland, Groningen, Midden-Groningen en Oldambt op 6 november 2020 extra afspraken hebben gemaakt over het versterken van woningen in het aardbevingsgebied. Het SNN voert de subsidie in opdracht van het ministerie uit. Dat betekent dat wij de subsidieaanvragen in behandeling nemen en ervoor zorgen dat het geld bij de mensen terechtkomt.

Heb je vragen over hoe deze subsidie tot stand is gekomen? Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid of neem contact op met de opdrachtgever van deze subsidie, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Wij begrijpen dat je op dit moment nog vragen hebt. We verwijzen je hiervoor naar de pagina op onze website met de meest actuele en veelgestelde vragen aan het SNN. Je vindt hier bijvoorbeeld informatie over de status van je aanvraag, de online wachtrij en de aangekondigde actie van de gemeenten. Deze pagina actualiseren we voortdurend.

In het kort

Besluit op aanvraag
13 weken ?
Resterend budget
€ 0,- ?
Subsidiepercentage
100%
Maximale subsidie
€ 10.000

Voor wie

Voor eigenaren van woningen die geen onderdeel zijn van het versterkingsprogramma van NCG, maar wel woonachtig zijn in het gebied waar de waardedalingsregeling van IMG geldt, of als postcode 9679, 9681 of 9682 hebben.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

 • Voor verduurzamende of verbeterende maatregelen die je wilt treffen aan je woning of aan bijgebouwen op hetzelfde adres, bijvoorbeeld een schuur of garage.
 • Denk bij verbetering aan alles dat je wooncomfort verhoogt. Bijvoorbeeld een schilderbeurt, het plaatsen van een dakkapel, of een nieuwe badkamer of keuken.
 • Denk bij verduurzaming aan: de aanschaf van zonnepanelen, extra isolatie of HR++-glas. Wil je advies over hoe je jouw huis energiezuiniger kunt maken? Ga dan naar www.regionaalenergieloket.nl.
 • Inboedel en tuinonderhoud zijn uitgesloten. Denk hierbij aan de aanschaf van een televisie, losse koelkast, of raamdecoratie (op maat). Ook schuttingen en bestrating zijn uitgesloten.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Particulieren eigenaren van gebouwen die bestemd of mede bestemd zijn voor bewoning en eigenaren met een bedrijf aan huis kunnen hier ook aanspraak op maken. Hierbij valt te denken aan een boerderij of een kapper aan huis.
 • De woning is niet opgenomen in het versterkingsprogramma van NCG.
 • De woning staat in een van de postcodes waar de waardedalingsregeling van de IMG geldt.
 • Of in de postcodes 9679, 9681 of 9682 in de gemeente Oldambt. Deze zijn toegevoegd omdat in deze postcodes ook gebouwen in de versterkingsopgave zitten.
 • De woning is gebouwd en opgeleverd vóór 1 januari 2016.
 • Je hebt twee aanvraagmomenten om een aanvraag in te dienen. Dit geldt per adres en dit mag tot het maximum van 10.000 euro.
 • Maatregelen waarvoor je subsidie aanvraagt moet je binnen drie jaar uitvoeren.

Wat heb je nodig voor jouw aanvraag? 

 

Kom je in aanmerking voor deze subsidie? Dan kun je bij het SNN een subsidieaanvraag doen. Hiervoor heb je het volgende nodig: 

 • Een offerte, factuur of globaal kostenoverzicht.
  Dit hoeft geen getekende offerte te zijn. Je mag ook zelf een globaal kostenoverzicht opstellen. Kijk hier waar het overzicht dan aan moet voldoen; 
 • Een werkende DigiD; 
 • Een kopie van je bankpas of je bankafschrift. 

Belangrijk is dat een factuur niet ouder mag zijn dan 6 november 2020. Kosten voor inboedel of tuinonderhoud komen niet in aanmerking voor de subsidie.  

 

 

SNN - Informatievideo over de subsidie Verbetering en Verduurzaming Groningen 10.000

 • Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe, waar en wanneer je een aanvraag kunt indienen. Zodra hier meer informatie over bekend is zullen we dit via onze website en/of social mediakanalen communiceren.

 • Ja, er komt voldoende budget. Het gaat over een bedrag van 250 miljoen euro extra. Hierdoor kunnen alle huiseigenaren die in aanmerking komen voor de 10.000 euro-subsidie een aanvraag doen.

 • Dit is een actie van de gemeenten en loopt niet via het SNN. De gemeenten hebben laten weten dat de actie niet doorgaat. Heb je hier vragen over? Ga dan naar de website van je gemeente of neem contact op met je betreffende gemeente

 • Ik heb mijn aanvraag digitaal ingediend

  Na het indienen van je aanvraag ontvang je van ons een bevestiging via e-mail. Wij streven ernaar je aanvraag binnen 13 weken te beoordelen. Zodra jouw aanvraag is beoordeeld, ontvang je hierover een e-mail.

  Ik heb mijn schriftelijke aanvraag afgegeven bij een inleverpunt

  Nadat je de aanvraag hebt ingeleverd wordt deze door medewerkers van het SNN geregistreerd en wordt je aanvraagmoment digitaal vastgelegd. Binnen enkele weken ontvang je van ons een brief per post met een aanvraagnummer. We nemen jouw aanvraag dan in behandeling.

  We streven ernaar om je aanvraag binnen 13 weken te beoordelen. Mochten we aanvullende informatie van je nodig hebben, dan nemen we telefonisch of schriftelijk contact met je op. Zodra je aanvraag is goedgekeurd en je de subsidie krijgt toegewezen ontvang je weer bericht van ons. Dit geldt ook bij een eventuele afwijzing.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Regeling & toelichting

Download alle documenten
 • Wijziging subsidieregeling Verduurzaming en Verbetering Groningen 1 december 2021.pdf
  0.32mb
  Download document
 • Subsidieregeling verduurzaming, onderhoud en verbetering gebouwen aardbevingsgebied Groningen (31-05-21)
  1.14mb
  Download document
 • Kort en krachtig: hoe vraag ik de subsidie aan?
  0.32mb
  Download document

Kom je er niet helemaal uit? Neem contact op met Team Duurzaamheid.

Heb je een vraag over het aanvragen van deze subsidie? We helpen je graag verder. Kijk eens op onze pagina veelgestelde vragen. Misschien vind je hier al antwoord op jouw vraag.

Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op. Bellen kan op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur.

vvg@snn.nl 050 5224 924

Wil je advies over energiebesparende maatregelen? Het Energieloket Groningen kan je daarbij helpen. Je kunt ook in het algemeen hulp vragen bij het invullen van een digitaal formulier bij een taalvrijwilliger in de bibliotheek of de formulierenbrigade van Humanitas.
Kijk op
www.biblionetgroningen.nl of www.humanitas.nl voor een locatie bij jou in de buurt.

Nieuws

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall