Contactgegevens

Tel: (050) 5224 900
E-mail: info@snn.nl

Heb je vragen over onze subsidies voor particulieren?
Neem dan contact met ons op via 050 5224 924.

Bezoekadres
Leonard Springerlaan 15
9727 KB Groningen

Postadres
Postbus 779
9700 AT Groningen

Parkeren
Je kan parkeren op MartiniPlaza Parking. Hier zijn laadpalen aanwezig.

VIA 2019 organisatie-innovatie

samenwerking

Ontvang tot 12.500 euro subsidie voor het inschakelen van een externe deskundige voor advies, begeleiding of coaching bij het vernieuwen van jouw organisatie- en/of verdienmodel.

 

 

In het kort

Deadline indienen aanvraag
31 december 2019 ?
Besluit op aanvraag
13 weken ?
Resterend budget
€ 1.352.793,00 ?
Subsidiepercentage
50% ?
Success rate
80% ?
Maximale subsidie
€ 12.500 ?

Voor wie

Ondernemers in midden- en kleinbedrijf gevestigd en actief in Drenthe, Friesland of Groningen.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

 • Het inschakelen van een onafhankelijke organisatie

Wat zijn de voorwaarden?

 • Het project speelt in op nieuwe externe ontwikkelingen of marktomstandigheden
 • Er zijn geen verplichtingen aangegaan vóór het indienen van de subsidieaanvraag
 • Het project wordt binnen 18 maanden na toezegging van de subsidie afgerond

Ik wil VIA 2019 organisatie-innovatie aanvragen

Bekijk alle subsidies voor ondernemers

Past de subsidie VIA 2019 niet bij jouw innovatief idee? Bekijk het complete overzicht van SNN subsidies voor ondernemers.

Naar overzicht subsidies

SNN Man achter schermen

De dronepiloten van Monumentenwacht Drenthe

afbeelding stichting monumentenwacht
"Voor onze medewerkers is dit veiliger dan klimmen, abseilen en balanceren in hoogwerkers.”
Afke Draijer
Bekijk case
.

“Ik zet de motor aan en ga gelijk vliegen, dus schrik niet.” Op zo’n 50 meter van de Luchtwachttoren in de bossen van Echten is voldoende ruimte tussen de bomen om te kunnen stijgen en landen. Het gebied wordt gemarkeerd door borden met de tekst: Let op! U nadert een landingsterrein. Jan Wiersma van Vliegend.nl stuurt de drone behendig de lucht in, omringd door medewerkers van Monumentenwacht Drenthe die worden opgeleid tot dronepiloot.

"Dit gebouw is lastig te inspecteren"

Luchtwachttoren Post 7x3 uit 1953 is gebouwd volgens het raatbouwsysteem, een open constructie van betonnen elementen. “Dit monument van 18,5 meter hoog is voor ons lastig te inspecteren”, zegt directeur Afke Draijer van Stichting Monumentenwacht Drenthe. “Er staan veel bomen omheen dus er is geen ruimte voor een hoogwerker. Abseilen kan, maar dat geeft ons slechts een beperkt beeld. Dit is dus een perfect voorbeeld van een monument dat we met een drone veel beter in beeld kunnen brengen.”

En dat blijkt. Terwijl Jan vliegt bekijkt Egbert Swierts van de Drone-Academy live de beelden die de drone van de toren maakt. Loepzuiver zijn ze. “Kijk, ieder haarscheurtje in het beton is zichtbaar”, zegt Ronald Nijmeijer. Hij is een van de medewerkers van Monumentenwacht Drenthe die wordt opgeleid tot dronepiloot.

Sneller, veiliger en nauwkeuriger

“Voor een kleine organisatie als de onze is dit best groots. We kunnen nu heel gerichte inspectierapporten maken. Inspecteren met een drone gaat veel sneller en is dus goedkoper. We kunnen infraroodcamera’s aan de drone hangen en röntgenfoto’s maken. Stel je voor wat we daarmee allemaal kunnen zien! Ik was niet gelijk overtuigd hoor. In het begin zag ik vooral restricties want er zitten best veel regels aan vliegen met een drone. Maar in goed overleg met omwonenden is er veel mogelijk, nu zie ik vooral voordelen”, aldus Ronald.

Een primeur voor Drenthe

Drenthe is de eerste Monumentenwacht in Nederland die drones gaat inzetten bij inspecties van gebouwen. “Hoe we op het idee kwamen? Wij stonden laatst op een ladder een kerkje te inspecteren toen er een jongen met een drone over kwam vliegen. Hij liet ons de beelden zien en daar waren we zeer van onder de indruk”, zegt Ronalds collega Michel Siebum.

Monumentenwacht Drenthe ontving subsidie voor de begeleiding van het project. “Door met drones te werken kunnen we klanten nog beter adviseren. Als we ieder jaar dezelfde vlucht maken kunnen we precies zien in hoeverre de staat van een monument achteruit gaat. Niet alleen voor hoge gebouwen is dit een uitkomst. Ook monumentaal groen zoals landgoederen kunnen we met een overzichtsfoto perfect in beeld krijgen. En voor onze medewerkers is het aanzienlijk minder belastend dan klimmen, abseilen en balanceren in hoogwerkers”, aldus directeur Afke Draijer. De Monumentenwacht in Gelderland heeft al gehoord van de Drentse plannen en komt binnenkort op bezoek.

 

Verordening, wet-en regelgeving

Download alle documenten

Agenda

 • 05 okt
  t/m
  06 okt

  Bezoek het Weekend van de Wetenschap!

  het SNN i.s.m. Weekend van de Wetenschap

  Op 5 en 6 oktober vindt het Weekend van de Wetenschap plaats. Ook in Noord-Nederland zetten organisaties hun deuren...

 • 26 nov

  Groninger Ondernemingsprijs 2019

  Groninger Ondernemingsprijs

  De Groninger Ondernemingsprijs 2019 is begonnen, nu de jury de namen van de tien genomineerde bedrijven bekend heeft gem...

Idee

Heb je een projectidee waarbij je raakvlakken ziet met de VIA 2019?

Wij kijken graag met je mee!

Mail met SNN   (050) 5224 908

We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:30 - 17:00 uur.

Nieuws

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall