Hulp bij de voorbereiding van jouw aanvraag voor de MIT R&D Samenwerking

Ben jij al druk bezig met je subsidieaanvraag voor de MIT R&D Samenwerking? Loopt je hoofd over van ideeën over h...
Werk jij samen met andere ondernemers aan de innovatieve oplossingen van morgen? Als mkb’er uit Groningen, Friesland of Drenthe kun je samen met andere mkb’ers subsidie aanvragen voor een onderzoeks- en ontwikkelingsproject. Binnen dit project ontwikkel je een nieuw product, dienst of proces dat dicht bij de markt staat. Je kunt subsidie krijgen tot 35% van de kosten voor onder andere personeel, apparatuur en materiaal.
Mkb-ondernemers gevestigd en actief in Drenthe, Friesland of Groningen in een R&D samenwerkingsverband.
Het samenwerkingsverband bestaat uit twee of meer van elkaar losstaande mkb-ondernemingen, welk verband is opgericht ten behoeve van de uitvoering van een R&D samenwerkingsproject.
Elke deelnemer aan het R&D samenwerkingsverband neemt niet meer dan 70% van de voor subsidie in aanmerking komende kosten van het R&D samenwerkingsproject voor zijn rekening.
Kenmerkend voor een tenderprocedure is dat het gaat om een rangschikking van de subsidieaanvragen op basis van een (onderlinge) vergelijking op één en hetzelfde moment onder dezelfde omstandigheden. De aanvragen die aan de drempelvereisten voldoen en in principe dus in aanmerking kunnen komen voor een subsidie, worden beoordeeld aan de hand van objectieve criteria.
Uit de beoordeling van de aanvragen wordt vervolgens een rangschikking gemaakt. De kwalitatief beste aanvragen komen met voorrang in aanmerking voor subsidie. De subsidies worden op volgorde van de rangschikking verstrekt, totdat het subsidieplafond is bereikt.
Aan een tenderprocedure worden extra eisen gesteld om te zorgen voor een gelijke behandeling van aanvragers. Zo is het in een tenderprocedure niet mogelijk om inhoudelijk met de aanvrager over de aanvraag te communiceren. Dat zou een andere aanvrager kunnen benadelen. Ook mag een bestuursorgaan geen rekening houden met inhoudelijke informatie die na het verstrijken van de indieningsdatum is verstrekt.
Een R&D-Samenwerkingsverband is een verband dat geen rechtspersoonlijkheid bezit, bestaande uit twee of meer van elkaar losstaande mkb-ondernemingen. Het verband is opgericht ten behoeve van de uitvoering van een R&D-samenwerkingsproject.
Wij sluiten aan bij de uitleg die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hieromtrent hanteert. Deelnemers worden gezien als van elkaar losstaande ondernemingen als zij niet met elkaar zijn verbonden in de zin van artikel 3, lid 3, van bijlage 1 van de Algemene Groepsvrijstellingverordening (Verordening 651/2014). Van een verbonden onderneming is onder andere sprake als een onderneming meer dan de helft van de stemrechten van een andere onderneming heeft. Daarnaast is de zeggenschapsverhouding bepalend voor de vraag of twee ondernemingen met elkaar zijn verbonden. Verbonden ondernemingen kunnen niet beide deelnemers in een samenwerkingsverband zijn. Verder moet duidelijk uit de aanvraag blijken:
Je kan hiervoor een samenwerkingsovereenkomst afsluiten. Deze is vormvrij.
Een projectplan bestaat uit maximaal 20 pagina's. De lettergroote mag maximaal 11 pt. zijn en de regelafstand minimaal 1.
Kijk eens op de pagina met alle veelgestelde vragen MIT R&D Samenwerking. Misschien vind je hier al het antwoord op jouw vraag.
Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder
We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur.
Mail naar bedrijfsontwikkeling&groei@snn.nl of bel 050 5224 915.
Ben jij al druk bezig met je subsidieaanvraag voor de MIT R&D Samenwerking? Loopt je hoofd over van ideeën over h...
Werk jij samen met andere ondernemers aan de innovatieve oplossingen voor de toekomst? Goed nieuws! Als mkb’er uit éé...
Ben jij een Drentse mkb’er en wil je jouw onderneming (meer) digitaal maken? Dat kan met de Digitaliseringsvoucher Dr...