Valorisatie en Kennisontwikkeling 2021

Het midden- en kleinbedrijf in Noord-Nederland heeft veel goede, innovatieve ideeën. Om deze als concrete producten of diensten in de praktijk te brengen, komt het echter te weinig. Vooral voor het bouwen en testen van een prototype is meer ondersteuning nodig. Maar ook kennis is een onmisbare voorwaarde voor innovatie. Zonder kennis van nieuwe technieken en processen komt innovatie immers niet tot stand. 

De subsidie van Valorisatie en Kennisontwikkeling 2021 helpt bedrijven, maar ook kennisinstellingen om meer kansrijke innovatieve producten en diensten voor de markt te ontwikkelen. Maar het helpt bedrijven en kennisinstellingen ook om nieuwe kennis aan te boren, te ontwikkelen en toe te passen.

Update 6 april 2021 - De belangstelling voor de Call Valorisatie is erg groot. Mooi om te zien dat zoveel ondernemers bezig zijn met onderzoek en kennisontwikkeling, maar wat betekent dit voor jou als aanvrager?
Het betekent dat op dit moment, met het aantal projecten dat al is ingediend, het subsidieplafond is bereikt. Deze subsidieaanvragen worden nu in behandeling genomen en beoordeeld. Op dit moment is het officieel nog wel mogelijk om een aanvraag in te dienen, maar houd er rekening met het risico dat er uiteindelijk geen subsidie meer beschikbaar is voor jouw project.

In het kort

Deadline indienen aanvraag
24 mei 2021
Besluit op aanvraag
3 maanden
Resterend budget
€ 2.156.393,90 ?
Subsidiepercentage
50 - 60% ?

Voor wie

Voor mkb’ers in Groningen, Friesland en Drenthe die een innovatie ontwikkelen, al dan niet in samenwerking met kennisinstellingen en grote bedrijven.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

 • Kosten van materialen voor het doen van onderzoek inclusief de eigen uren die hiervoor nodig zijn.
 • Kosten voor het ontwikkelen, bouwen en testen van een prototype inclusief de eigen uren die hiervoor nodig zijn.

Wat zijn de voorwaarden?

 • De innovatieve producten, concepten, technologieën en diensten bevinden zich in het ontwikkelstadium: je hebt een duidelijk plan voor ogen en wilt nu gaan bouwen en testen, of;
 • De te ontwikkelen kennis bevindt zich in de onderzoeksfase: je hebt een duidelijk plan voor ogen en wilt nu een of meerdere onderzoeksvragen beantwoord krijgen.
 • Het project heeft een sterk onderscheidend karakter (de onderzoeksresultaten hebben bijvoorbeeld een bijzondere maatschappelijke betekenis of de samenwerking is bijzonder omdat het gaat om kleine mkb’ers die tot nu toe nauwelijks bereikt worden).

Ik wil subsidie Valorisatie en Kennisontwikkeling 2021 aanvragen

Verordening, wet- en regelgeving

Download alle documenten

Bekijk alle subsidies voor ondernemers

Past de subsidie Valorisatie en Kennisontwikkeling 2021 niet bij jouw innovatief idee? Bekijk het complete overzicht van SNN subsidies voor ondernemers.

Naar overzicht subsidies

Heb je een innovatief idee? Wij kijken graag met je mee!

Wij kijken graag met je mee!

Mail met SNN   (050) 5224 900

We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:30 - 17:00 uur.

Raak geïnspireerd

"Zonder subsidie zijn deze ontwikkelingen niet mogelijk."

Pieter Imhof

Agenda

 • 11 nov

  Meet the Northern Industry 2021

  Koninklijke MetaalUnie, Friese Exportclub, Exportclub Noord, Rabobank, NL.In.Business, WTC Noord, Water Alliance, DeHaan en Regio Groningen Assen

  Op donderdag 11 november 2021 organiseren Koninklijke MetaalUnie, Friese Exportclub, Exportclub Noord, Rabobank, NL...

Nieuws

SNN gebruikt cookies om instellingen te onthouden. Ook gebruiken wij Google Analytics en Hotjar.

Meer informatie

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall