Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 10.000 (Zakelijk)

Derde ronde subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen - € 10.000 Deze subsidie is sinds 6 juli 2022 in stappen – per gemeente – opengesteld. Je kunt een subsidieaanvraag indienen. 

Voldoende geld en voldoende tijD Er is voldoende geld beschikbaar voor iedereen die in aanmerking komt voor deze subsidie. Ook heb je voldoende tijd - tot en met 31 december 2025 - om jouw aanvraag te doen en vier jaar de tijd om de werkzaamheden uit te (laten) voeren.

Over de subsidie Jouw woning staat in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt, inclusief de postcodes 9679, 9681 en 9682. En is geen onderdeel van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen. Je kan de subsidie gebruiken voor het verduurzamen of verbeteren van je woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het laten plaatsen van zonnepanelen, HR++ glas of een warmtepomp. Ook behoort een schilderbeurt of een nieuwe badkamer tot de mogelijkheden.

In het kort

Deadline indienen aanvraag
31 december 2025 ?
Besluit op aanvraag
13 weken ?
Subsidiepercentage
100%
Maximale subsidie
€ 10.000

Voor wie

Voor zakelijke eigenaren van woningen die niet zijn opgenomen in het versterkingsprogramma van NCG, maar wel liggen in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt of woningen in de postcodes 9679, 9681 en 9682.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

 • Voor verduurzamende of verbeterende maatregeling aan je woning of aan bijgebouwen op hetzelfde adres. Denk bijvoorbeeld aan een schuur of garage.

 • Denk bij verbetering aan alles wat je wooncomfort verhoogt. Bijvoorbeeld een schilderbeurt, het plaatsen van een dakkapel, of een nieuwe badkamer of keuken.

 • Denk bij verduurzaming aan: de aanschaf van zonnepanelen, extra isolatie of HR++-glas. Wil je advies over hoe je jouw huis energiezuiniger kan maken? Ga dan naar www.regionaalenergieloket.nl.

 • Inboedel en tuinonderhoud zijn uitgesloten. Denk hierbij aan de aanschaf van een televisie, losse koelkast, of raamdecoratie (op maat). Ook schuttingen en bestrating zijn uitgesloten.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Je bent eigenaar van een gebouw dat (mede)bestemd is voor bewoning. Huiseigenaren met een bedrijf aan huis kunnen ook aanspraak maken op de subsidie. Denk hierbij aan een boerderij of een kapper aan huis.

 • De woning is niet opgenomen in het versterkingsprogramma van NCG.

 • De woning staat in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt of woningen in de postcodes 9679, 9681 en 9682.

 • De woning is gebouwd en opgeleverd vóór 1 januari 2016.

 • Je kunt drie keer subsidie aanvragen binnen deze subsidieregeling. Dit geldt per adres en dit mag tot het maximum van 10.000 euro.

 • Nadat je de aanvraag voor deze subsidie is goedgekeurd, heb je vier jaar de tijd om de werkzaamheden uit te (laten) voeren.

Vanaf wanneer gaat de subsidie in jouw gemeente open?

De subsidieregeling gaat geleidelijk, per gemeente, open. Dit gebeurt op alfabetische volgorde over een periode van tien weken.

In onderstaand schema vind je een volledig overzicht van postcodes per gemeente. Maar let op: deze subsidie is alleen bedoeld voor woningen in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt of woningen met de postcodes 9679, 9681 en 9682. Bekijk de postcodelijst om te zien of jouw woning in aanmerking komt. 

Er is voldoende geld beschikbaar en er is tot en met 31 december 2025 de tijd om een aanvraag te doen.

Gemeente Aa en Hunze
Gemeente Eemsdelta (postcodes 9901 t/m 9921)
Gemeente Eemsdelta (postcodes 9922 t/m 9994)
Gemeente Groningen (postcodes 9613 t/m 9735)
Gemeente Groningen (postcodes 9736 t/m 9798)
Gemeente Het Hogeland
Gemeente Midden-Groningen (postcodes 9601 t/m 9609)
Gemeente Midden-Groningen (postcodes 9611 t/m 9939)
Gemeente Oldambt
Gemeente Westerkwartier

Video Verduurzaming en Verbetering Groningen 10.000

Een aantal veelgestelde vragen

 • Als je een digitale aanvraag hebt ingediend via het eLoket, dan kun je de voortgang van de aanvraag zelf controleren. Log in in het eLoket Particulieren en klik daarna op de knop ‘bekijken’. Onder het kopje ‘Processtappen’ kun je zien of de inhoudelijke controle ‘in behandeling’ is. Hier zie je ook wanneer de behandeling is gestart en wie de behandelaar is van jouw aanvraag. Meestal kun je binnen twee weken nadat hij in behandeling is genomen een reactie van ons ontvangen. Soms is dat een vraag of je krijgt meteen van ons een besluit. De vraag en/of het besluit vind je in het eLoket Particulieren.

 •  Voor deze laatste subsidieronde is voldoende subsidiebudget beschikbaar. Daarmee krijgt iedereen die in aanmerking komt de mogelijkheid om deze subsidie aan te vragen. 

 • Je hebt tot 31 december 2025 de tijd om een aanvraag in te dienen. Er is voldoende budget beschikbaar voor alle adressen in het postcodegebied. Je hebt dus alle tijd om in rust een aanvraag in te dienen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Regeling & toelichting

Download alle documenten
 • Wijziging subsidieregeling Verduurzaming en Verbetering Groningen (29-06-2022)
  0.38mb
  Download document
 • Subsidieregeling verduurzaming, onderhoud en verbetering gebouwen aardbevingsgebied Groningen 01-07-2022
  Ga naar pagina (externe website)
 • Subsidieregeling verduurzaming, onderhoud en verbetering gebouwen aardbevingsgebied Groningen (31-05-21)
  1.14mb
  Download document
 • Wijziging subsidieregeling Verduurzaming en Verbetering Groningen 1 december 2021.pdf
  0.32mb
  Download document
 • Postcodes in het aardbevingsgebied die in aanmerking komen voor de subsidie voor verduurzaming en verbetering SNN
  0.13mb
  Download document
 • Kort en krachtig: Hoe vraag ik subsidie aan?
  0.65mb
  Download document

Ik wil de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen - €10.000 Zakelijk aanvragen

Kom je er niet helemaal uit? Neem contact op met Team Duurzaamheid.

Heb je een vraag over het aanvragen van deze subsidie? We helpen je graag verder. Kijk eens op onze pagina veelgestelde vragen. Misschien vind je hier al antwoord op jouw vraag.

Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op. Bellen kan op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur.

vvg@snn.nl 050 5224 924

Wil je advies over energiebesparende maatregelen? Het Regionaal Energieloket kan je daarbij helpen. Je kunt ook in het algemeen hulp vragen bij het invullen van een digitaal formulier bij een taalvrijwilliger in de bibliotheek of de formulierenbrigade van Humanitas.
Kijk op www.biblionetgroningen.nl of www.humanitas.nl voor een locatie bij jou in de buurt.

Nieuws

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall