MIT Haalbaarheid 2024

Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Maximaal bedrag € 20.000,00
Resterend budget € 0,00
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 17 september 2024

Subsidie voor een onderzoek naar de haalbaarheid van een nieuw product, dienst of proces. Ontvang subsidie voor 40% van de kosten voor o.a. materiaal, uren en het inschakelen van een deskundige.

Subsidie MIT Haalbaarheid 2024 aanvragen

Je wilt de subsidie MIT Haalbaarheid 2024 aanvragen. Hieronder vind je de stappen die je hiervoor moet doorlopen. Op deze pagina vind je ook alle documenten die je nodig hebt om de subsidie aan te vragen. 

Let goed op dat je alle documenten die van toepassing zijn meestuurt bij je aanvraag. Dit is namelijk verplicht om je aanvraag compleet te maken. Complete aanvragen komen als eerste in aanmerking voor subsidie.

Stappenplan aanvraag indienen

 1. Hieronder vind je een overzicht van alle documenten die je nodig hebt voor je aanvraag. Voor sommige documenten hebben we een format of formulier beschikbaar. Andere documenten, zoals offertes, verzamel je zelf. 

 2. Als je op de knop drukt word je doorverwezen naar het eLoket Zakelijk om je aanvraag te starten. Hiervoor moet je inloggen met eHerkenning. 

  Heb je geen eHerkenning? Maak dan een eLoket-account aan. Na het aanmaken van je eLoket-account krijg je een e-mail om je account te activeren.

 3. In het eLoket doorloop je negen stappen om een aanvraag in te dienen. Hieronder lees je meer over deze stappen. 

  Stap 1. Quickscan 
  In deze stap beantwoord je een aantal meerkeuzevragen. Na het beantwoorden van deze vragen zie je of je voldoet aan de belangrijkste voorwaarden van de subsidie en of je verder kunt gaan met je aanvraag. Is de quickscan akkoord? Dan kun je door naar de volgende stap. 

  Stap 2. Verdiepende vragen 
  In deze stap beantwoord je een aantal vragen over de inhoud van de subsidieaanvraag. 

  Stap 3. Projectinformatie
  In deze stap vul je kort de gegevens in over je project. 

  Stap 4. NAW-gegevens
  In deze stap vul je gegevens zoals je naam, adres en woonplaats. Ook kan hier om andere informatie worden gevraagd die nodig is voor de aanvraag. 

  Stap 5. Deskundigen
  Bij deze stap geef je aan welke deskundige je gaat inschakelen. Vul hierbij de gegevens in van de deskundige, zoals de naam en Kvk-nummer.

  Stap 6. Begroting
  In deze stap vul je de kosten in die je hebt begroot voor het project.

  Stap 7. Bijlagen
  In deze stap voeg je de bestanden toe die je nodig hebt voor het indienen van de aanvraag. Dit zijn alle documenten die je nodig hebt. De benodigde documenten vind je hieronder op deze pagina.

  Stap 8. Controleren en bevestigen 
  In deze stap krijg je een overzicht van alle stappen die je hebt doorlopen. Controleer of je alles goed hebt ingevuld. Klopt alles? Klik dan op ‘aanvraag indienen’ om de aanvraag definitief in te dienen. 

  Stap 9. Aanvraag ingediend
  Je aanvraag is ingediend.

 4. Jouw aanvraag is nu ingediend. Je ontvangt een bevestiging van de aanvraag per e-mail. Kijk voor informatie over het verdere verloop van het subsidieproces op het tabblad ‘Aangevraagd.’ 

Dit heb je nodig voor je aanvraag

Bij de aanvraag lever je in ieder geval de volgende verplichte documenten aan: 

 1. Model projectplan
 2. Mkb-verklaring
 3. De-minimisverklaring

De volgende verplichte documenten lever je aan als ze van toepassing zijn:

 1. Ondertekening aanvraag
  Bij gebruik van eHerkenning is het formulier 'Ondertekening aanvraag' niet nodig.
 2. Machtigingsformulier intermediair
  Alleen nodig wanneer je aanvraag verloopt via een intermediair.
 3. Juridische organisatiestructuur
  Alleen nodig als er verbonden en/of partnerondernemingen zijn.
 4. Instemmingsverklaring
  Alleen nodig als er een verbonden en/of partneronderneming kosten maakt.
 5. Kopie bankafschrift
  Alleen nodig als er in het eLoket geen match is met de naam van je onderneming en het IBAN. Dit wordt bij het indienen van je aanvraag getoetst via SurePay. 

De volgende documenten hebben wij nodig om je aanvraag inhoudelijk te beoordelen, maar zijn niet verplicht om je aanvraag compleet te maken. Lever deze aan zodat we jouw aanvraag sneller kunnen beoordelen. 

 1. Een document waaruit te herleiden is wie tekenbevoegd is (of zijn bij gezamenlijke bevoegdheid). 
  Dit kan bijvoorbeeld door middel van een uittreksel van de KvK, statuten of een intern autorisatieschema.
 2. Offerte van de deskundige 
  Als er sprake is van het inschakelen van een derde deskundige

Download de onderstaande formulieren en vul deze digitaal in. Print en onderteken de formulieren vervolgens met pen (digitale handtekeningen worden niet geaccepteerd). Scan de formulieren in en bewaar deze op de computer.

Vragen over deze documenten? 
Neem een kijkje bij de volgende pagina: Hulp bij het indienen van de MIT Haalbaarheid 2024

En verder
De toets financiële moeilijkheden en de jaarrekening hoeven niet te worden aangeleverd.

Preview vragen eLoket

Op dinsdag 9 april om 9.00 uur gaat het eLoket open. Vanaf dat moment kun je een aanvraag indienen. Zorg dat je goed voorbereid bent en dat je alle verplichte bijlages bij de hand hebt. Bij het indienen van je aanvraag in het eLoket stellen we je een aantal vragen. Bijvoorbeeld wat is de naam, adres en plaats van je onder­neming, wie is contactpersoon, een korte samenvatting van jouw project. Daarnaast stellen we een aantal inhoudelijke vragen. Omdat het eLoket pas op 9 april open gaat, geven we je nu alvast de kans om je ook op deze vragen voor te berei­den. Zo weet je wat je kunt verwachten en kun je vlot je aanvraag indienen.

Lees in dit document de vragen die worden gesteld in het eLoket:

Complete aanvragen hebben voorrang!

Je aanvraag is compleet als alle gevraagde documenten bij de aanvraag zijn toegevoegd én deze correct en volledig zijn ingevuld en ondertekend. 

De kans is groot dat er op 9 april meer complete aanvragen worden ingediend, dan er budget is. In dat geval zal een notaris de volgorde bepalen doormiddel van een loting.

Als op 9 april blijkt dat jouw aanvraag niet compleet is, dan volgt ná 9 april het verzoek om de aanvraag aan te vullen.
Vanaf 9 april zullen wij alle aanvragen die op 9 april zijn ingediend controleren op compleetheid. Je hebt geen mogelijkheid om de aanvraag dezelfde dag nog aan te vullen en compleet te maken. Als blijkt dat jouw aanvraag niet compleet is, dan volgt na 9 april het verzoek om de aanvraag aan te vullen. De aanvraag is dan pas compleet nadat wij de aanvulling hebben ontvangen.

Alle niet complete aanvragen krijgen op hetzelfde moment de kans hun aanvraag aan te vullen. De dag waarop de ontbrekende gegevens worden aangeleverd, is de dag waarop de aanvraag compleet is. Dit heeft dus gevolgen voor je plaats in de rij voor verdeling van de subsidie.

Niet gevonden wat je zocht?

Misschien zijn deze subsidies wat voor jou.

Samenwerken aan innovatie EIP 2024 Groningen

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 15 augustus 2024

Heb je een idee voor een samenwerkingsproject en richt jouw project zich op innovaties in de Groningse landbouwsector? Vraag dan subsidie aan voor het ontwikkelen van een duurzame en toekomstbestendige landbouw.

Samenwerken aan innovatie EIP 2024 Fryslân

Open
Locatie:
Friesland
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 15 augustus 2024

Heb je een idee voor een samenwerkingsproject en richt jouw project zich op innovaties in de Friese landbouwsector? Vraag dan subsidie aan voor het ontwikkelen van een duurzame en toekomstbestendige landbouw.

Samenwerken aan innovatie EIP 2024 Drenthe

Open
Locatie:
Drenthe
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 15 augustus 2024

Heb je een idee voor een samenwerkingsproject en richt jouw project zich op innovaties in de Drentse landbouwsector? Vraag dan subsidie aan voor het ontwikkelen van een duurzame en toekomstbestendige landbouw.

MIT R&D Samenwerking 2024

Binnenkort open
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk vanaf 11 juni 2024

Vraag samen met andere mkb’ers 35% subsidie aan voor een onderzoeks- of ontwikkelingsproject voor een product, dienst of proces.

LEADER Fryslân

Open
Locatie:
Friesland
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 17 oktober 2027

Draagt jouw project bij aan het versterken en ontwikkelen van de lokale leefbaarheid en de economie in Noordwest-, Zuidoost- en Zuidwest-Fryslân? Vraag als inwoner, bedrijf, gemeente, instelling of vereniging subsidie aan voor jouw project.

Beheerkosten LEADER Fryslân

Gesloten
Locatie:
Friesland
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Subsidie voor het ondersteunen van lokale actiegroepen van de LEADER gebieden in de provincie Fryslân.

(Verder) werken aan onderscheidend vermogen (EFRO)

Open
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 16 september 2024

Werken jullie aan nieuwe maatschappelijk-economische verdienmodellen waarmee Noord Nederland een verschil kan maken? Doen jullie dit volgens een heldere visie en een systematische aanpak en zijn jullie toe aan een nieuwe stap in dit proces? Vraag dan deze subsidie aan.

LEADER Drenthe

Open
Locatie:
Drenthe
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 21 oktober 2026

Draagt jouw project bij aan het versterken en ontwikkelen van de lokale leefbaarheid en de economie in Oost-Drenthe of West-Drenthe? Vraag als inwoner, bedrijf, gemeente, instelling of vereniging subsidie aan voor jouw project.

Subsidie EBG ArbeidsplaatsenregelinG 2020

Gesloten
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Mkb-ondernemers in Noord- en Midden-Groningen die gaan investeren kunnen subsidie van de EBG ArbeidsplaatsenregelinG aanvragen als deze investering nieuwe banen oplevert.

LEADER Oost-Groningen

Open
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 2 november 2027

Draagt jouw project bij aan het versterken en ontwikkelen van de lokale leefbaarheid en de economie in Oost-Groningen? Vraag als inwoner, bedrijf, gemeente, instelling of vereniging subsidie aan voor jouw project.

Valorisatie 2023 Klein (van €100.000 tot €350.000)

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Maakt jouw innovatieve project economische en maatschappelijke impact op Noord-Nederland? En draag je bij aan een slimmer, groener, socialer en inclusievere regio? Ontwikkel, test en demonstreer met deze subsidie (€ 100.000 tot € 350.000) een vernieuwend prototype product, dienst of proces.

Valorisatie 2023 Middelgroot (van €350.000 tot €800.000)

Open
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 31 januari 2025

Maakt jouw innovatieve project economische en maatschappelijke impact op Noord-Nederland? En draag je bij aan een slimmer, groener, socialer en inclusievere regio? Ontwikkel, test en demonstreer met deze subsidie (€ 350.000 tot € 800.000) een vernieuwend prototype product, dienst of proces.

Mkb haalbaarheidsvoucher (EFRO)

Open
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen mogelijk t/m 30 november 2024

Ben jij een mkb'er? En wil jij de haalbaarheid van jouw innovatieve idee toetsen? Dit kan bij een noordelijke proeftuin. Vraag deze subsidie aan voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek bij een noordelijke proeftuin.

MIT Haalbaarheid 2023

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Subsidie voor een onderzoek naar de haalbaarheid van een nieuw product, dienst of proces. Ontvang subsidie voor 40% van de kosten voor o.a. materiaal, uren en het inschakelen van een deskundige.

Innoveren VIA organisatie-innovatie (2020)

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

*50%* subsidie voor het inschakelen van een onafhankelijke deskundige bij het ontwikkelen en implementeren van een nieuwe manier van organiseren, een nieuw verdienmodel of een samenwerking met andere partijen.

EBG InnovatieregelinG 2020

Gesloten
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Ontvang een subsidie voor het ontwikkelen van een nieuw product, dienst of productiemethode.

Samenwerking voor innovaties - Veenkoloniën

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Dit is een verzamelpagina voor de POP3 openstellingen binnen maatregel Samenwerking voor innovaties - Veenkoloniën

Samenwerking voor innovaties - Noord-Nederland

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Dit is een verzamelpagina voor de POP3 openstellingen binnen maatregel Samenwerking voor innovaties - Noord-Nederland

Samenwerking voor innovaties - Groningen

Gesloten
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Dit is een verzamelpagina voor de POP3 openstellingen binnen maatregel Samenwerking voor innovaties - Groningen

Samenwerking voor innovaties - Fryslân

Gesloten
Locatie:
Friesland
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Dit is een verzamelpagina voor de POP3 openstellingen binnen maatregel Samenwerking voor innovaties - Fryslân

Samenwerking EIP - Veenkoloniën

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Dit is een verzamelpagina voor de POP3 openstellingen binnen maatregel Samenwerking EIP - Veenkoloniën

Samenwerking EIP - Groningen

Gesloten
Locatie:
Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Dit is een verzamelpagina voor de POP3 openstellingen binnen maatregel Samenwerking EIP - Groningen

Samenwerking EIP - Fryslân

Gesloten
Locatie:
Friesland
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Dit is een verzamelpagina voor de POP3 openstellingen binnen maatregel Samenwerking EIP - Fryslân

Samenwerking EIP - Drenthe

Gesloten
Locatie:
Drenthe
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Dit is een verzamelpagina voor de POP3 openstellingen binnen maatregel Samenwerking EIP - Drenthe

MIT R&D Samenwerking Noord-Nederland 2020

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Je kunt subsidie krijgen tot 35% van de kosten voor onder andere personeel, apparatuur en materiaal.

MIT Haalbaarheid 2022

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

*40%* subsidie voor een haalbaarheidsproject

Tender Valorisatie 2022

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Met de tender Valorisatie uit het nieuwe EFRO-programma (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) dagen wij partijen uit om met goede, innovatieve ideeën en oplossingen te komen.

Valorisatie en Kennisontwikkeling 2021

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

De subsidie van Valorisatie en Kennisontwikkeling 2021 helpt bedrijven, maar ook kennisinstellingen om meer kansrijke innovatieve producten en diensten voor de markt te ontwikkelen.

Valorisatie 2019

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

De subsidie van Valorisatie 2019 helpt bedrijven, maar ook kennisinstellingen om meer kansrijke innovatieve producten en diensten voor de markt te ontwikkelen.

Valorisatie 2018

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

De subsidie van Valorisatie 2018 helpt bedrijven, maar ook kennisinstellingen om meer kansrijke innovatieve producten en diensten voor de markt te ontwikkelen.

Tender Valorisatie 2017

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

De subsidie van Valorisatie 2017 helpt bedrijven, maar ook kennisinstellingen om meer kansrijke innovatieve producten en diensten voor de markt te ontwikkelen.

Open Innovatie Call

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

De Open Innovatie Call is een uitnodiging aan bedrijven en kennisinstellingen om samen te bouwen aan een sterk innovatieklimaat.

REACT EU: Innovatie-ecosysteem Kennisinstellingen

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Deze subsidie wordt gefinancierd uit het React EU Fonds. Met het subsidiebudget uit dit Fonds stimuleert de Europese Unie een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie.

REACT EU: Innovatie-ecosysteem Duurzame gezondheid

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Speel jij, samen met andere ondernemers, bedrijven en (kennis)instellingen, in op de toekomst en maatschappelijke uitdagingen uit de RIS3 die de komende jaren hét verschil gaan maken voor Noord-NL?

Proeftuinen 2019

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

In een proeftuin kunnen ondernemers innovatieve nieuwe producten testen. De Subsidie Proeftuinen 2019 is bedoeld om noordelijke proeftuinen (verder) te ontwikkelen.

Proeftuinen 2018

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

In een proeftuin kunnen ondernemers innovatieve nieuwe producten testen. De Subsidie Proeftuinen 2018 is bedoeld om noordelijke proeftuinen (verder) te ontwikkelen.

Proeftuinen 2016 ronde 2

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

In een proeftuin kunnen ondernemers innovatieve nieuwe producten testen. De Subsidie Proeftuinen 2016 is bedoeld om noordelijke proeftuinen (verder) te ontwikkelen.

Proeftuinen 2016

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

In een proeftuin kunnen ondernemers innovatieve nieuwe producten testen. De Subsidie Proeftuinen 2016 is bedoeld om noordelijke proeftuinen (verder) te ontwikkelen.

Open Innovatiekans Noord-Nederland

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Speel jij, samen met andere ondernemers, bedrijven en (kennis)instellingen, in op de toekomst en maatschappelijke uitdagingen uit de RIS3 die de komende jaren hét verschil gaan maken voor Noord-NL?

Open Innovatie Call 2019

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

De Open Innovatie Call is een uitnodiging aan bedrijven en kennisinstellingen om samen te bouwen aan een sterk innovatieklimaat.

Kennisontwikkeling 2019: Kennisontwikkelingsproject

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

De subsidie van Kennisontwikkeling 2019 is bedoeld voor mkb’ers om nieuwe kennis aan te boren, te ontwikkelen en toe te passen.

Kennisontwikkeling 2018: Kennisontwikkelingsproject

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Kennis is een onmisbare voorwaarde voor innovatie. Zonder kennis van nieuwe technieken en processen komt innovatie immers niet tot stand.

Kennisontwikkeling 2017

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Kennis is een onmisbare voorwaarde voor innovatie. Zonder kennis van nieuwe technieken en processen komt innovatie immers niet tot stand.

Bedrijvenregeling Dutch TechZone 2020

Gesloten
Locatie:
Drenthe
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Ga jij je bedrijf vestigen in de gemeente Hoogeveen, Coevorden of Emmen óf ben jij hier al gevestigd en ga je investeren in gebouwen, uitbreiding en/of duurzame bedrijfsuitrusting?

Bedrijvenregeling Dutch TechZone (RID)

Gesloten
Locatie:
Drenthe
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Met de Regionale Investeringssteun Drenthe (RID) kunnen ondernemingen in de gemeenten Hoogeveen, Coevorden en Emmen subsidie krijgen op de aankoop van gebouwen en duurzame bedrijfsuitrusting.

Bedrijvenregeling Dutch TechZone (APR)

Gesloten
Locatie:
Drenthe
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Ondernemers met projecten die nieuwe banen en bedrijvigheid opleveren in de gemeenten Hoogeveen, Coevorden of Emmen kunnen subsidie ontvangen voor arbeidsplaatsen.

MIT Haalbaarheid 2021

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

*40%* subsidie voor een haalbaarheidsproject

Bedrijvenregeling Drenthe 2021-2022

Gesloten
Locatie:
Drenthe
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

Ben jij een (toekomstig) mkb'er in de gemeente Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld of De Wolden? Groeit jouw bedrijf omdat je bezig bent met vestiging, uitbreiding en/of innovatie?

MIT 2020 Haalbaarheid

Gesloten
Locatie:
Drenthe, Friesland, Groningen
Status:
Aanvragen niet meer mogelijk

*40%* subsidie voor een haalbaarheidsproject