Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen aanvragen

Aanvragen mogelijk t/m 31 december 2025

Je wilt de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen aanvragen. Op deze pagina vind je alle benodigde informatie over het indienen van je aanvraag.

Stappenplan aanvraag indienen

 1. Bekijk hieronder welke documenten en informatie je nodig hebt en zet ze ingevuld klaar op je computer.
 2. Controleer je postcode. Mag je postcode door? Dan verschijnt een knop naar het eLoket.
 3. Klik op de knop en log in met eHerkenning of maak een account aan. Je krijgt een e-mail om je account te activeren.
 4. Vul in de volgende schermen de benodigde informatie en upload de documenten.
 5. Aanvraag ingediend? Je ontvangt meteen een ontvangstbevestiging. Via je account kan je de behandeling van de aanvraag volgen.

Controleer jouw postcode om door te gaan

Ben je benieuwd of jij al een aanvraag kunt indienen? Controleer hier jouw postcode met de postcodecheck! Hiermee zie je of je binnen jouw gemeente en met jouw postcode al een aanvraag kunt doen. Vul de vier cijfers van jouw postcode hieronder in.

Wat heb je nodig voor jouw aanvraag?

Kom je in aanmerking voor deze subsidie? Dan kun je bij het SNN een subsidieaanvraag doen. Hiervoor heb je het volgende nodig: 

 • Een offerte, factuur of globaal kostenoverzicht.
  Dit hoeft geen getekende offerte te zijn. Je mag ook zelf een globaal kostenoverzicht opstellen. Kijk hier waar het overzicht dan aan moet voldoen; 
 • Een werkend account voor eLoket of eHerkenning; 
 • Een kopie van je bankpas of je bankafschrift met daarop de tenaamstelling en het volledige IBAN rekeningnummer. 
 • Heb je eerder subsidie ontvangen? Dan hebben wij ook een kopie aanvraagformulier of een beschikking van de andere subsidies nodig. Hiermee willen wij controleren dat niet dezelfde verbeteringen of aanpassingen aan de woning worden uitgevoerd (bijvoorbeeld bij de regeling Waardevermeerdering, Energiebesparing Aardbevingsbestendige Woningen, Batch 1588 of subsidies bij andere uitvoerende organisaties).

Belangrijk is dat een factuur niet ouder mag zijn dan 6 november 2020. Kosten voor inboedel of tuinonderhoud komen niet in aanmerking voor de subsidie.  

Een aantal veelgestelde vragen

 • Het verduurzamen van de woning betekent dat je maatregelen treft die de energielasten verlagen. Hierdoor wordt jouw woning energiezuiniger en dat is beter voor het milieu.

  Het verbeteren van de woning houdt in dat je achterstallig onderhoud oplost, zorgt voor meer wooncomfort en de woning leefbaar maakt voor de toekomst. Dit kan bijvoorbeeld door het installeren van een cooker, het plaatsen van een nieuwe badkamer of het splitsen of samenvoegen van kamers waardoor de woning beter bij de inwonende past.

 • Het machtigingsformulier vind u op onze website. Dit is een formulier waarmee je iemand anders kunt machtigen. Dit formulier stuurt diegene dan mee met je aanvraag voor de subsidie. Of neem hiervoor contact met ons op via vvg@snn.nl of 050 5224 924. Wij sturen je dan een formulier waarmee je iemand anders kunt machtigen.

 • Nee, dit is niet mogelijk. Het subsidiebedrag wordt op jouw bankrekening gestort.

Kom je er niet helemaal uit? Neem contact op met Team Duurzaamheid.

Kijk eens op onze pagina veelgestelde vragen Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen. Misschien vind je hier al antwoord op jouw vraag.

Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

vvg@snn.nl 050 5224 924

Bellen kan op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur.

 

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall