Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen – € 17.000 (Zakelijk)

Je komt in aanmerking voor een subsidie van € 17.000 euro voor het verbeteren én verduurzamen van jouw woning of gebouw.  Dit omdat je al lang wacht op de beoordeling daardoor heb je onderhoud of investeringen aan jouw woning of gebouw misschien uitgesteld. Met deze subsidie kun je jouw woning of gebouw duurzamer maken en verbeteren. 

Met het verbeteren van jouw woning kun je achterstallig onderhoud op lossen, verduurzamen en zorgen voor meer wooncomfort. Je kunt het geld bijvoorbeeld gebruiken voor het verbouwen van je keuken of het kopen van zonnepanelen. Daarnaast geldt dit ook voor alle bijgebouwen, zoals een schuur die op je perceel staat. De verbeteringen zijn gericht op een duurzame verbetering van je woning. Investeringen aan je inboedel, zoals een nieuwe tv zijn daarom niet mogelijk. 
Meer informatie over de mogelijkheden vind je in de uitgebreide subsidieregeling.

In het kort

Deadline indienen aanvraag
01 juli 2026
Besluit op aanvraag
13 weken ?
Resterend budget
€ 266.000.000 ?
Subsidiepercentage
100%
Maximale subsidie
€ 17.000

Voor wie

Voor eigenaren van gebouwen die in het versterkingsprogramma van NCG zitten en een beoordeling met nieuwe inzichten hebben of krijgen. Of een beoordeling met verouderde inzichten hebben en daaruit blijkt dat geen versterking nodig is.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

 • Aan het verbeteren en/of verduurzamen van uw woning of gebouw. Het mag ook aan bijgebouwen op hetzelfde adres.

 • Je kunt de subsidie besteden aan alle maatregelen die je wilt aanbrengen. Dat kan aan zonnepanelen, vloer-, muur- en dakisolatie, maar ook aan onderhoud of het verbouwen van je keuken of badkamer.

Wat zijn de voorwaarden?

 • Je hebt als eigenaar een beoordeling met de nieuwe inzichten. Deze inzichten gaan uit van het stoppen met de gaswinning in 2022.

 • Dit betekent dat jouw gebouw beoordeeld wordt met NPR:9998:2018 tijdvak 5 of een actueler zoals de typologie-aanpak.

 • Als je wel al een beoordeling met oude inzichten hebt ontvangen en kiest voor een herbeoordeling komt u ook in aanmerking voor de subsidie van 17.000 euro.

 • Heb je over de herbeoordeling nog geen besluit van de NCG ontvangen, wacht dan nog even met het aanvragen van deze subsidie.

 • Je hebt meerdere aanvraagmomenten om een aanvraag in te dienen. Dit geldt per adres en dit mag tot het maximum van 17.000 euro.

 • Maatregelen waarvoor je subsidie aanvraagt moet je binnen drie jaar uitvoeren.

Een aantal veelgestelde vragen

 • Is jouw woning of gebouw onderdeel van het versterkingsprogramma van NCG, dan heb je een brief van NCG ontvangen. Hierin staat welke subsidie je aan kunt vragen. Is het voor jou niet duidelijk voor welke subsidie je in aanmerking komt? Bekijk het schema hieronder, dat je verder kan helpen. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op met NCG.

  Heb ik recht op een subsidie

  Download als pdf-bestand 

 • Het verduurzamen van de woning betekent dat je maatregelen treft die de energielasten verlagen. Hierdoor wordt jouw woning energiezuiniger en dat is beter voor het milieu.

  Het verbeteren van de woning houdt in dat je achterstallig onderhoud oplost, zorgt voor meer wooncomfort en de woning leefbaar maakt voor de toekomst. Dit kan bijvoorbeeld door het installeren van een cooker, het plaatsen van een nieuwe badkamer of het splitsen of samenvoegen van kamers waardoor de woning beter bij de inwonende past.

Kom je er niet helemaal uit? Neem contact op met Team Duurzaamheid.

Kijk eens op onze pagina veelgestelde vragen. Misschien vind je hier al antwoord op jouw vraag.

Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Mail met SNN 050 5224 924

Bellen kan op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur.

 

Regeling & toelichting

Download alle documenten
 • Subsidieregeling verduurzaming, onderhoud en verbetering gebouwen aardbevingsgebied Groningen (31-05-21)
  1.14mb
  Download document

Ik wil de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen aanvragen

Agenda

Nieuws

bulb search chat calendar compass couple file-pdf map navicon organiser person phone piggy-bank play service thumbs-up timer tractor wall